Streets of Philadelphia

Klockan halv två på fredagen for MassBay bussen söderut, förbi en en magisk brinnande orange New York City skyline och vidare bort mot New Jersey för att sedan vid nio-tiden vara framme i Philadelphia och Holiday In där vi skulle bo för helgen. Resten är historia. Hahaha... jking.

Jag, Josefin och Viktor hade en underbart kul helg blandat med skratt och sjuka händelser. Viktors "spya" halv tre på natten, när amish hammocken gick sönder, the "boyfriend" och tusentals andra grejer. Vi hade ett underbart väder när vi på lördagen vandrade till bussen utanför hotellet för att åka på sightseeing i Philly. Bland annat besöktes Independence Hall, Liberty Bell och också trapporna där Rocky springer och tränar i filmerna, hans staty var även på plats. Nu har jag sett en originalkopia på The declaration of Independence också! Stort.

På eftermiddagen åkte vi till Lancaster där ett stort Amish Country är beläget, ett av många i runtom i USA. Just här bor ca. 33.000 anslutna människor. 33.000? Alltså ungefär en tredjedel av Gävles befolkning. Och detta är bara ETT amishcountry av hundratals i USA. Då förstår ni vilket antal amishfolket är. Vi stannade i villaget där de hade massa små butiker och restauranger, sedan vidare in i skogen till där de bodde där vi stannade runtom i små butiker och hus för att sedan avsluta hos en familj som bjöd oss, hela busslasten, på en hemlagad middag. Allt var gjort från scratch och jag var tre sekunder ifrån att konvertera. Hemmagjort peanutbutter, lemonade, potatismos, marinerad kyckling, skinka, bärpaj och vaniljglass. Gud. Vad. Det. Var. Gott. Pappan i familjen heter John och mamman Elizabeth och de har tretton barn tillsammans varav tre flickor var hur söta som helst och hjälpte till att servera oss. Efter middagen sjöng de lite psalmer och pratade med oss.

Varför de väljer att leva så spartanskt utan elektricitet och så vidare? Jag ska säga att jag inte exakt vet varför. De tror på att Gud kommer hålla dem i handen över till andra sidan om de hedrar ett spartanskt leverne, som att himlastället vänter på andra sidan efter detta liv. Jag respekterar dem fullkomligt. Hur livet på jorden makes way more sence om man tror på Guds vilja. Då har allt helt plötsligt ett purpose och universum känns inte oändligt längre. Jag ser logiken och fullkomligheten men jag kan nog aldrig välja att tro på samma sätt. Det finns inte i min natur.


In Philly


Fairmount Park


Philadelphia


I love you Josie! ♥


V, L, J


YO ADRIAN I DID IT! Rocky statyn.




I think we've got a situation here...


En kille från Philadelphia bodde för årtionden sen i ett mer schabbigt område i staden och valde att spica upp stället på det här viset... coolt!






The Liberty Bell


Suddigt -- men detta är en originalkopia av The Declaration of Independece


Independence Hall


Vår alldeles egna tourguide!


I Lancaster, i Amish village


The amish


En liten affär ute på landet


Den bästa bilden jag fick till på en amish "buggie", kärra... dessa är handcrafted och kan kosta upp emot 5000 dollar.






Nej, de vill nog inte recruita oss efter att vi satt deras mössor bak och fram... nej... kanske inte




Typiskt hus i amish anda




Solnedgång i Lancaster, PA


Långbordsmiddag i Amish Country


Streets of Philadelphia

Kommentarer
Postat av: Josefiiiin

Tack för en underbar resa som Jag äntligen fick spendera med dej! Du är guld värd! Love u!

2010-11-18 @ 07:44:02
URL: http://jsword.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0