Next up: NYC

Låter härmed alla få veta att jag inte gått och... försvunnit eller något. Utan jag har som vanligt istället sabbat så att jag får för lite tid att jobba med. Just nu packar jag medans mitt stackars värdbarn är på sjukhuset i Boston för att hon har så ont i magen stackarn. Förhoppningsvis ska vi dock vara iväg vid niosnåret imorrnbitti om allt vill sig. Meeeen om jag känner min tur i universum rätt så ska vi ju inte hoppas på för mycket. Uppdatering imorrn om de senaste dagarna och utsikten från The New York Plaza om livet vill sig.

Status äcklig människa

Jag är en äcklig människa.
I mitt rum befinner sig just nu smutsiga lakan, en hög med smutskläder och en smutsig människa. Addera en gapande väska som borde packas med rena kläder inför New York och Connecticut så har ni situationen just nu... eww. Jag ska ta tag i detta. Lovar att komma tillbaka med en riktig uppdatering ikväll... smell you later!


Bringin' your ass to jail

Jag och Johan ställde in au pair laga mat grejen i Watertown och pyste ut till Woburn istället och coolaste biografen Showcase Cinemas för att från början se Green Zone. Mitt antagande är att Johan såg mina sorgsna ögon och kunde inte neka mig The Bounty Hunter. Så den blev det till mina spralliga upphoppanden... den var bra. Rätt roliga situationer men mer en good feel film än en komedi som du sitter och sprutar av skratt åt. Men bra var den hur som helst. Och vi kom på en lite småkul grej dessutom... när man går in på biografen i Woburn är det biljettkontroll i början och sen har man access till vilken salong du än ska till. Ja... haha... då kan man ju lika gärna efter första filmen gå och se en till... och en till. Kul grej.


Heidified



Denna bild got me thinking... och det första som kom till ytan var Heidi Pratt. Eller också Heidi Montag som hon hette på den gamla goda tiden. Nog för att bilden ovan är bra kul... hah, men jag tänker också på hur Heidi förstört sig med alla dessa tiotals operationer. Och nu vill hon göra brösten ännu större? I don't get it. Eller visst gör jag, det handlar om PR såklart. Heidi var alltid min favorit i Hills-serien och att se nu hur hon går hur långt som helst för lite tid i rampljuset. Where's your head girl? Montag var hur vacker och söt som helst för en sisådär tre år sedan och nu påminner hon mest om en hemsk dålig version av en Stepford-wife... just sayiiing


2006 - naturlig och hur fin som helst


2010 - efter tio operationer ser Heidi ut som något av en uttryckslös robot


Off day

Påbörjade min dag med att vara tidsoptimist. Efter en halvtimmes försening mötte jag upp Alex på Dunkin' Donuts för frukosthäng... vi klagade på amerikansk uppfostran och skrattade åt falsk leg. Hon är en grymt gullig tjej! Tog sedan bilen vidare till Alewife utan större problem faktiskt. Tunnelbana till Porter Sq. och promenad till Maddes hus i dagens sol och närmare tjugo grader. Det är absolut inget fel att ha mp3'n på högsta nivå och vandra bredvid Bostons skyline. I tell you. Underbart... i alla fall - vi promenerade med Alexander och Vivianne runt i Harvard Square och fann ett blommande träd (bild nedan...). Vackra vår.
Tillbaka till Maddes hus och käkade nästan en hel stor dunk av vaniljglass och bara pratade skit... kollade på youtube. Sedan for jag mot Boston för att kika på lite summerclothing inför kommande semesterveckorna och visst hittar jag på saker. För mycket vackra trasor att spendera på. Träffade på lite snuskiga creep som vanligt. Man känner redan tjugo meter innan de närmat sig om de kommer säga något eller inte. Dum som jag är vände jag mig om också, så då blev ju han nöjd. Alltid något. Happy to please... hahaha. Mötte upp Johan och vi hade världens härligaste mexikanska middag på Border Café i Harvard! Sen var vi helt random hela kvällen. Precis som det ska vara. Bilder... (Madde ville inte vara med på bild idag. Hon påstod sig vara snuskig. = utan smink, hahahaha)















Helt random

Resultatet av min och Johans skruvade humor i form av en videoserie... se på egen risk











Summery


La picture är inget vidare men här ser ni mina senaste sommarkap inför den kommande värmen de närmsta veckorna. Inköpsställen är Forever 21, Wet Seal och Arden B där jag till och med skaffat poängkort för jag är så in love with klänningarna... på bilden ser ni även mina nya pilot solglasögon. To be honest. De är billiga och bra men jag passar inte ens i dem. Jag passar väldigt mycket bättre i den mer chunky svarta modellen med stora glas. Men jag bryr mig inte. Jag vill också vara festivalcool!

Svenska klassiker

I nattens skrivande stund sitter jag och lyssnar till Minnen, 37 minnesvärda klassiker på älskade Spotify. Min musikaliska vän bland autotuned pop på reklamcursade amerikanska radiostationer. Efter snart 3 månader i Amerikat värdersätter man att höra det svenska språket. Det är som en gammal vän som man ångrar att man inte träffar oftare. Just nu skvalar Trettifyran. Håkan Hellström är också en underbar resekompanjon. Men jag försöker att undvika Alla hade en vän med en bil för av någon konstig anledning tänker jag bara på min och Elins brämmen sommar, när jag åkte till Carros countryfestival eller hoppade från bryggan med Caroline i Gårdskär. Och då börjar jag grina som värre än när mina värdbarn blir utan glass. Hard, I tell you. Jag planerar att kika på Svensson, Svensson i helgen när jag jobbat klart. Sverige mina vänner. Det är vår vackra lilla oas. Ni tror säkert med detta sagt att jag sitter och håller på att gå under här borta. I'm alright. Jag älskar Boston och allt som finns att göra här, resemöjligheterna i USA... kulturens tjusning. Men. Sverige är mitt hem och jag är en nostalgisk person. Ska jag vara ärlig så är nostalgi något av de vackraste som finns. Att i efterhand cherish de små detaljerna i livet som skapar en helhet.

Idag har bestått av kneg. Jag knegar på och tänker på alla resor som snart kommer göras. Att skapa minnen att skratta åt i efterhand. Och att uppskatta de little things. Nu ska jag kika in Maria Montazami och hennes galna H-wood brudar innan jag somnar inför morgondagens Boston-häng! Inspireras av Barbieparty inför min och Elins LA-vecka. BARBIEPARTY. Hahaha. Förlåt mig Blondinbella och alla som debatterat elakt mot dessa mogna kvinnors rosa och mans-lite-små-förnedrande-party. Men jag ser inget fel med att njuta av livet. Go for it.

                                     "Alltså. Jag tycker toffsar... det låter bara så... toffsigt..."

Team up

The nerd I am följer jag en del Twilight-bloggar, och eftersom jag vet om att en fair share av er som läser min blogg är något så när så betuttade som mig i fenomenet plockar jag ut godbitarna jag hittar och publicerar här på bloggen i superignorans över de söta läsare som inte bryr sig om detta något vidare. So. Jag hittade på en fantastiskt bra video som tar upp "Team Jacob, Team Edward" fenomenet på ett riktigt intressant sätt. Fansen skriker hysteriskt och skådespelarna kommer med verkligt intressanta metaforer. Tyvärr kan ni inte se klippet i min blogg då inbäddning förbjudits. Men dubbelklicka bara på länken här nedan. Worth it.

http://www.youtube.com/watch?v=w6Z1HN2-nyc

Fastnade på en del citat som var riktigt bra;
Michael Welch:
"I guess people pick teams based on sort of their own experiences and how they feel about their own lives."
Random girl: "Edward is like that ideal that you'll never find, and Jacob is kind of the reality that if you're lucky enough to find, you better hold on to it..."
Director Chris Weitz: "I think Edward represents the kind of constantly unattainable, or the person that even when he or she is in your life is somehow slipping away at all times." 
Director Chris Weitz: "Team Jacob is about the virtues of closeness, friendship, ease and intimacy."
Random girl: "I'm team Mike Newton." Michael Welch svarar: "Team Mike is for those who goes through being totally in love with someone who will never feel that way about you for whatever reason."
Anna Kendrick: "Yeah, I mean it's too bad that nobody seems to like Rob. The girls just don't seem to find him attractive. It's too bad it didn't work out for him."
Random girl (om Rob): "First I apologize on behalf of my gender, 'cause he's been attacked so many times. And I'm like, if I meet him, I'm just gonna shake his hand."
Taylor Lautner: "...Team Jacob... come to the dark side."


Now... which one?


June 30'th


Always long for may

Så en update om läget vore i sin ordning. Jag ber om ursäkt för mina deprimerande inlägg. Men när det är så jag känner mig då kommer jag åtminstone delge känslan med er utan att gå in på detaljer. Bloggen handlar om mig och jag tänker vara ärlig. Det är inte jättelätt just nu av små krypande elaka anledningar. Men jag kan än så länge hold it together för jag vet att jag kan ta rätt så mycket utan att bryta ihop. Dessa grejer kommer förhoppningsvis ordna upp sig snart och jag kan stanna här hela mitt år utan att far hem för studier i höst. Men allt ligger i ödets händer. Spooky.

Snart far jag iväg med min värdfamilj nästa vecka till NY för deras pappas memorial med hela CIA, är det inte tufft så vet jag inte vad som är. Se NY igen. Sedan far vi vidare on the road till Connecticut för påskfirande. Sedan står det inte på för om en och en halv vecka senare är det dags att flyga across USA till Las Vegas och sedan Arizona. Så jag borde cheer up. Vissa sitter hemma på trästolen i Hedesunda och jag ser den stora vida världen.

Innan jag kryper ner i sängen efter en lång arbetsdag som avslutades med att jag fick en klump i halsen när jag sjöng "Den blomstertid nu kommer" för Jack som ville höra svenska godnattvisor tänkte jag dela med mig en bild av skogen som ligger bara bakom huset. Det är här vildhundarna sitter och ylar på nätterna, och spindlarna rymmer in till mig. Förresten; någon som har tips på fler svenska visor jag borde kunna komma ihåg hur man sjunger till värdbarnen? Just nu varvar jag mellan nationalsången, Den blomstertid och Sov du lilla videung. Hahaha. Mamma, visst brukade du sjunga videung för mig? Jag minns den så starkt på något sätt. So... nu kryper jag ner med New Moon och funderar. Älskar er där hemma. Och några av er här i USA också.
Dagens musikaliska upptäckt: Sophie Zelmani. WONDERGOOD!!


Videophone

Resultatet av 30 minuters "jag-orkar-inte-gå-och-lägga-mig-så-jag-sitter-tar-meningslösa-kort".





In a way, I'm glad

Just nu mår jag som en påse full av skit. Ungefär som statusen av min fyllespya på vinkvällen innan studenten. Påsen jag slängde i trädet på Bidevindsgatan som hängde där och dinglade i flera veckor. Av olika anledningar. Men tiden går även här borta... timvisaren byter plats och jag vaknar på morgonen. Jag åkte och köpte New Moon i Woburn idag... Target. Hittade även lite kläder. Jag lovar att göra ett stort senaste shopping inlägg snart. Haha, kul problem jag fick idag när jag insåg att min värdmamma gett mig Nintendo DS sladden istället för GPS sladden. Skrattade åt mig själv i några minuter. Universums olycka. Så jag vet inte var jag sitter i höst. But in a way, I'm glad. Tänkte visa min absoluta favoritscen är New Moon. Den är lika deprimerande som mig men dock väl mycket vackrare. Här sitter man som en uteliggare som inte duschat på flera dagar.


Endless eclipse


Sunny d

Vaknade upp till fågelkvitter, gjorde iordning frukost till barnen och var hyfsat pigg trots att jag somnade med kläderna på. Inga konstigheter. Värmen börjar krypa in i huset så nu går det bra att springa runt i sommarkläder... Först tänkte jag mig Boston som ett klimat i stort sett liknande Sveriges. Icke! Tropisk sommar väntar. Efter en lång jobbdag som bestod av utehäng på bakgården och av mig som lagade lunch till tjejerna så gav mig min mamma några offtimmar. Nico föreslog att vi skulle åka och se "She's Out of My League" med Maria så jag pyste iväg på landsvägen mot Bedford och möttes av ett riktigt sommar Concord där folk hade countryfester och hälsade glatt här och var. Ett problem bara. Min värdmamma måste tagit GPS'en igen. Så jag snurrade runt lite innan jag hittade till Nico. Filmen var underbart rolig. Jag satt och gapskrattade. It's a hard ten dude! Underbar sommarkväll med nästan intill medelhavsvärme... sandalerna åkte på och jag log.


Spring

Våren är kommen till Boston. Våren som mest verkar som en kort språngbräda till sommaren... på en veckas tid har vi bostonian residents gått från att plumsa fram i knähöjdsvatten till att börja svettas i t-shirt.

Igår:
Blev förutan GPS och skulle lita på mig själv att ta mig bumpfree in till Alewife för att parkera och sen ta Red Line till Madde i Porter Sq. Hahaha. Förutom att jag trodde att jag kört fel i 5 miles på motorvägen och tiden det tog att hitta parkering var det hyfsat smärtfritt. Promenerade till Madde (JAG HITTADE TILL HENNE) och där möttes jag av henne och hennes två sötnosar till värdbarn; ett och ett halvåriga Vivianne och Alexander! Dom är så sockersöta att vem som helst smälter. Vi promenerade vidare förbi Porter Sq. och upp mot Mass Ave för att jag skulle köpa telefonkort, ett kort som gör att jag får prata med ett utländskt nummer i 1000 minuter för endast 10 dollar. Ingenting. Den enda downsiden är att det gäller endast ett nummer. Så det blev till "Hemma Sverige" i telefonboken som blev tjingat. Vi sprang in på CVS och köpte gotta och satte oss sedan på Maddes baksida för att snacka allmän skit om allt och inget. Sjuuukt mysigt. Melina, en amerikansk tjej som också babysittar Maddes värdbarn, joinade ett tag. Sedan efter skratt om skit och e-mail (hahaha) så headade jag in mot Boston för mer kul! Boston är underbart nu när det är lite varmare. Harvard Square är fantastiskt. 

Idag: Vaknade. Insåg värmen. Kom ut till skolavslutningsvärme (den 19 mars!!!) Efter ett litet arbetspass fick jag några offtimmar och besökte söta Hannah i hennes hometown Natick. Natick är bra vill jag lova. Den lyckfian bor nära de största mallet (som Hannah säger) jag sett... EVER. Vi myste runt där inne med sallad och shopping på bland andra Forever 21 där jag inhandlade lite sommarkläder till Las Vegas/Arizona i april. Körde hem och har jobbat sen dess. Jag somnade i Jack's säng och när jag vaknar kollar han fortfarande i sin bok om fiskar. Sötnos!

Dagens odd moment; går i min egen värld och headar mot Victoria's Secret när jag ser en grupp av killar stå i mitten av gången. En av dem glor och jag ser det i ögonvrån men försöker ignorera. Och så självklart måste han börja prata... hahaha. "How you doin' pretty? Good? Well you look good!" Jag småler och svarar lite tyst och pinnar på lite nervöst fortare. Så springer karljäveln efter mig! "Hey sweetie, I'm not done here.... oh sorry, am I interrupting your day?" Jag småflinar och säger helt överraskande för mig själv "Yeah... a tiiiiny bit." Han utbrister "OH, sorry, sorry!" och går där ifrån. Safe. 

Lovar att slänga in lite bilder på mina senaste fynd senare. Underbara sommarplagg. Och vill uttrycka ett stort grattis till älsklings Natta som fyllde 20 år igår. Önskar att jag kunde följa med er imorrn ut och käka med gänget. Jag är med... i tankarna. Älskar dig gumman! Nu ska jag strax hoppa till sängs med mitt duntäcke från himlen. Sover som en liten gris. Shuh. (ja ljudet på norrländska) Ska bara käka upp havreflarnen och lyssna lite mer på Justin Bieber's Baby. Den är bra och allmänt roligt annoying. Som mig i ett för långt inlägg.


Roligt träd Madde fotade på väg mot Mass Ave. Hahaha. Jag drog pararellen till piskande pilträdet. Men det är ju mig vi pratar om.


Madde och hennes två små sötnosar


Jag med kidsen. Det småroliga är att de verkligen ser ut som att de kunde vara mina barn. Håret, huden, ögonen. Fick en del "ung mamma" blickar när jag gick och drog vagnen. Eller som en tant skrek åt Madde ett antal månader tillbaka: "GO BACK TO SCHOOL!!!"


Closer up

Your choice was right
No chance to be there now
You'll want to leave your path
It's yours to find

But it's all you've ever done


Twist and turn

Innan jag åkte till USA fanns det små tvivel i bakfickan... skulle alla vänner finnas kvar när jag kom hem? Gör jag rätt mot mig själv som skjuter ett år på pluggandet? Är jag ens wired för att klara ett år på egen hand i USA? Det var frågor som jag gick och nötte utan och innan, som gnagde i mig när jag fick mina osäkra glimtar i huvudet... de jobbiga elementen i den obeskrivliga äventyrskänslan man fick av att bara ge sig av mot det okända. Jag har ögonblick i USA då jag hoppar omkring och skriker till mig själv att jag är här och jag har kommit en bra bit på vägen av att uppfylla mina mål i livet. Jag har ögonblick i USA då jag halkar tillbaka mot väggen, tar mig för pannan och bara börjar stirra tomt ut medans jag känner hur hålet i bröstet växer. Det kommer aldrig bli en dans på rosor. Men min vilja och livskraft är för stark för att ge upp på vägen... det kommer krävas många fler bumps on the road om någon ska skicka iväg mig på ett plan på väg hem i förtid. Och efter snart tre månader har jag svaret jag redan visste - jag har världens vackraste vänner. Vänner som är menade för livet. Jag älskar er. Och om dryga 10 månader kommer jag hem igen och lovar att ta igen varenda sekund av den tid vi inte haft tillsammans.

Dagen har bestått av jobb, men det har flutit på bra. Satt och diskuterade allt mellan himmel och jord med min värdmamma och Sam's bästa kompis mamma. Amerikanskt skvaller är notchen högre än hemma måste jag säga. Amerikaner kan det här med drama och roligt uttryckta åsikter... det finns en anledning till att filmindustrin har sin rot här borta. Funny. Nu har jag suttit och hjälpt Sammy med hennes läxa om delfiner. Kändes verkligen som jag var i skolan igen. Borgarskolan, du har satt spår i mig - gå inte miste om det min vackre gamle vän. Hahaha. Men idag är det en ny dag. Och räkningen börjar en en gång om på noll.
Imorgon: BOSTON


Godnatt kära läsare! Och välkommen till er nya, har sett att statistiken gått upp lite smått. Glad Linda! Ska försöka underhålla er så gott jag kan. Nu ska jag kika på Bella & Tyra show. Och lite Hollywood fruar på det kanske...



St. Patrick's Day

Idag, den 17 mars, är det St. Patrick's Day. Min värdmamma berättade för mig om irländarnas betydelse i New England och att det firas väldigt mycket här pga antalet irländare. Men... bla bla. Till det väsentliga. Imorse fick ungarna grön apelsinjuice, gröna pannkakor och var klädda från topp till tå i grönt.

Jack's och min konversation på väg över parkeringen till LEAP school:
Jack: "Linda, why aren't you wearing any green today?"
Jag: "Oh... well... I just didn't think of it. I might change clothes later then!"
Jack: "You better, Linda! The leprechaun is gonna pinch you if you don't!!!"




Leprechaun
är en slags pyssling. Hihihi. Pyssling.


Drama queen

Var jag när jag var 15 år. Hahaha. Ni får ursäkta när det gäller mitt val av rubriker. Jag har typ ingen koll på hur man skriver seriösa rubriker ibland och så älskar jag att vara ironisk. Så... alla au pairer som åkte samtidigt som mig som jag håller kontakten med och även lite andra som jag lärt känna här och var börjar plugga nu. Eller pluggar. Eller har tagit en weekend med Eastcoast Adventures på Massbay colleget... jag känner att jag är seg på att sätta kurs men jag har funderat väldigt länge och har nu bestämt mig för att hitta en bra och (om det ens går) billig drama kurs. Kikade runt lite på olika college och universitys... men inte direkt så att jag tänker punga ut med 1800 dollar bara för att få läsa drama på Harvard. Det måste finnas bättre art-schools som har lite lägre prislapp. Jag läste drama som estetiskt val i gymnasiet för att jag visste att jag bara kunde få VG i bild. Kul anledning va! Hahaha... anyway. Jag älskade verkligen drama i gymnasiet, så, jag tänkte att jag borde göra något kul med mina högskolepoäng här i USA och inte sitta med något teoretiskt skit jag tjafsat med i 12 år... mailade min LCC och hoppas att hon vet något mer om bra drama kurser. Vi får se, helt enkelt. Annars ser det ut som att det blir Massbay i höst...

OCH - Elajn har anlänt till USA!!! Hon befinner sig just nu antagligen i ett skabbigt klassrum på St. Joseph's... på torsdag har hon NY trippen och sedan far hon ner till strax utanför Philadelphia där hennes värdfamilj bor. Liiiiiite avis på henne som åker till Florida två dagar senare. Men sen så... när hon blir installerad osv, då ska vi leta upp en ledig helg så vi kan ta flyget till varandra. Och börja planera LA! Can't wait. Jag ska hänga i D'et i Hollywood skylten. Hade inte systeryster din gjort det Jolle? Du måste ge mig insider på hur man tar sig upp.


A new theory

Kan inte sluta lyssna. Eller titta för den delen.


Översvämmat

New England har under helgen blivit hit av en riktig storm som visar sig främst genom heavy rain. Vissa pratar om orkanstyrkor på vindarna men tja... jag vet inte riktigt. Nog för att fejjan frös när jag och Johan sprang runt i Harvard Sq. på lördagen men, det har regnat konstant några dagar nu. Våran gata hemma i Concord är avstängd och igårkväll när Conny skulle skjutsa hem mig blev jag helt överkörd av naturen. Jag vadade i vatten upp till knäna och medans rävarna helt ärligt stod i skogen och kollade på mig. Vildmarken här ute ni vet. Regnet ska ha stannat av nu under natten mot tisdag - hoppas jag. Huset på kanten här på vår street är helt flooded. Vore det min källare skulle jag inte sitta och skriva här just nu. För en gångs skull har jag lite tur med att min familjs hus ligger på en liten höjd och dammen ligger 20 meter nedanför. Hur som helst... kolla videon. Tycker synd om alla stackare som tvingats evakuera.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy


Wonderland should Remember

Tänkte reviewa lite kort på de två filmer jag har sett i helgen. Alice in Wonderland med Johan i lördags och sedan Remember Me med Conny och Maria i söndags. Av rubriken kanske jag redan made my point clear men...



Alice in Wonderland är förtrollande 3D men vackert foto men bara en helt okej film. Både jag och Johan blev lite smått besvikna på storylinen. De skulle inte följt den så klassiskt som de gjorde... för då trampar de rakt i klavernet på okej barnfilm. Det som lyfter filmen är helt klart Johnny Depp och Helena Bonham Carter. Den förstnämnde herren starkt. Han är helt förtrollande, karln... ibland undrar man om han är på riktigt lite vriden i bollen eftersom han nästan endast tar sig an sådana karaktärer. Eller så vill han bara få utlopp för sin kreativa sida. Jag struntar i vilket. Han är briljant och höjer vilken skräpig film som helst till godkänd. Därför är Alice in Wonderland... tja... bra.

RememberMeStill3-1.jpg image by RobsessedBLOG
Remember Me hade jag från börjat inget grepp om. Jag förstod varken vad filmen antagligen skulle komma att handla om eller var konflikten egentligen låg... när en film trycker på den knappen är jag oftast ointresserad. Enda anledningen till varför jag ville se filmen från början var Robert Pattinson. Remember Me kommer jag dock verkligen göra. Så fel jag hade. Den här filmen gräver djupt i relationers allra innersta väsen och den som rör vid hjärtat på detta är starring actor Robert Pattinson. Han är helt fantastisk i sin roll som snedriven, rebellisk poet som älskar av hela sitt hjärta. Alla tjejer köper det. Och åtminstone hälften av den manliga publiken. Bara det är ett riktigt bra betyg. För den manliga publiken kommer att få träna på att vila ögonen på Pattinson. Han är here to stay...
"Someone's been tryng to tell me something.. make it yours forever.
And I'm working on the forever part."


Captured

Bjuder på tre hysteriska videor från helgens bravader...


Denna video skulle ta en sida att förklara varför jag sitter och tjuter av skratt i bakgrunden. Lite internskämt... men anyway. Johan skulle kunna vara med i vilken komediserie som helst.


Johan är livsfarlig. Dock var det inte så livsfarligt just denna stund. Vi kom på att vi ville filma när vi redan åkt igenom, så vi vände och åkte tillbaka. Denna gång bjöd dock på mindre vatten. Men det var fan roligt alltså.


Madde dokumenterar Johans och min upplevelse av Äppelsmul & vaniljvatten!


IKEA

Lördag morgon = två timmars utbrott
Dock hade Johan varit världens gulligaste och burit mig till sängen så jag slapp sova på hallgolvet där jag gett upp precis innanför dörren när vi kommit hem kvällen före... trötta och jävliga - allt ni vet. Mina oturskänslor satte klorna i mig så fort jag slog upp ögonen runt sju-snåret. Jag kände bara att det måste varit något som försvunnit. Stapplade fram till jackan och rotade igenom fickorna. KÖRKORTET!!!!!!!!!!!!!! What the hell. Jag fick damp och började skrika något osammanhangande om att jag är otursförföljd. Johan vaknade, stackaren... att jag alltid ska lyckas. Sen började jag nog också hysteriskt grina tror jag. Jag är som jag är. Borderline personlighet på den nästan... hahaha. Hur som helst. Johan tröstade mig samtidigt som jag ringde mamma och vi kom på värsta planen hur vi skulle hantera allt. Efter telefonsamtal till several taxi-företag (vi mindes inte vilken taxi vi åkt med), till svenska ambassaden i Washington där bruden som svarade hade strömavbrott och rent allmänt lallade runt utan att hjälpa (detta var ett emergency nummer) och till polisen i Watertown och Kenneth hemma i Sverige så började jag acceptera att jag skulle bli tvungen till att gå till svenska ambassaden i Boston på måndag och apply för ett nytt. Vi tog oss upp för trapporna och käkade frukost. I min buttra lilla värld går Johan ut och fixar något med grillen på verandan och kommer tillbaka och knackar mig på axeln. Framför ögonen på mig håller han mitt körkort!!! Jag sprang ner som en gläjdetjutande liten schimpans och ringde mamma igen. Taxi-chauffören måste upptäckt att jag tappat körkortet (plus mitt Charlie card) i bilen, varit en god medmänniska och lagt mitt körkort på dörrmattan på andra våningen. Det är detta som får mig att tro på mänskligheten, ibland. 

Framåt tre-tiden hämtade vi upp Madde och for ut mot IKEA i Stoughton. Jag tänkte försöka hålla det kort - för detta är inga konstigheter. Vi kom hem igen. Sprang igenom och plockade allt jag planerat köpa. Provlåg sängar för sakens skull och fnittrade åt produktnamn. I restaurangen bjöds det på köttbullar och gött mos med alla olika sorters tillbehör som slank ner på brickan. Maten var fullt godkänd husmanskost - det var efterätten jag och Johan fick problem med. Äppelpaj med vaniljsås har amerikanerna transformerat till Äppelsmul med vaniljvatten. För det var precis vad det var. "Såsen" rann av utan vidare och så fort man satte gaffeln i kakan ramlade den ihop som ett rangligt korthus. Detta är inte acceptabelt. Seriöst, hur svårt kan det vara? Smuldeg? Vi gick ändå ut från IKEA som pånyttfödda, nöjda svenskar, stolta för sitt hemland. Jag kom hem med ett duntäcke, påslakan, tvättkorg, filt, dekorationstallrik plus doftande dekorationer att ha i, ljus... vad gällde matavdelningen plockade jag med mig knäckebröd, kardemummaskorpor, havreflarn, lingondrinka, marabou, bilar, chokladbollar, Kalles!!! och en bit Västerbotten ost. I tell you my fellow swedes, äntligen ost som SMAKAR NÅGONTING! För en stund trodde jag att jag satt i mitt rum hemma i Gävle när jag bet in på knäckebröd med ost på i min säng med skönt duntäcke. Livet var enkelt.

Nu ska texten vara slut. Egentligen. Men jag vill passa på att tacka Johan & Madde för en sjukt rolig dag! Och speciellt Johan för att han alltid låter mig sova hos honom på lediga helger... vi har alltid så roligt så jag viker mig dubbel och hostar upp maten. Nu åker den fan till Kalifornien hela veckan och lämnar mig till vattenfloder och misär. Hahahaha. Nästan så.


Jag ställde mig bredvid min pappersbästis


Swedish meatballs


Äppelsmul med vatten (kryddat med vaniljextrakt)


Johan och Madde trivdes i Playhouse hihih


Som folk sa till mig innan jag åkte: "Akta så de inte stänger in dig i källaren." Av denna bild att döma är jag instängd. Flera veckor i sträck...


Johan höll med mig om att amerikanarna behöver öva på sin fonetiska skrift. [Hä dö]? Till och med [Hey Dough] hade varit bättre. Men det är ett charmerande försök som värmer i hjärtat i alla fall. Sweden is alive.

Dagens lycka: Jag drog iväg vågen från Madde och Johan inne på IKEA för att möta ödet på egen hand. Nervös ranglar man upp på vågen och kan för en gångs skull pusta ut... ett kg lättae än i Sverige. Skräpmaten kommer inte erövra mig!!! NOWAY!!!


Friday bliss

Satte mig på det skramliga tåget kl. 3.55 P.M. och åkte in mot Porter Square för att springa runt i bokhandlar och annat jox medans jag skulle vänta på Johans ankomst... stackirs Johan blev lite senare än vanligt och jag betedde mig på ett udda sätt som vanligt. Efter att ha gått runt på CVS Pharmacy i en timme blev jag uttråkad och magen gjorde hemska uppror. Så jag satte mig i gången mellan la pharmacy och parking loten och inväntade bättre tider. Käkade cheesetortilla chips och läste US Weekly. Efter att jag tröttnat på det började jag räkna sekunder mellan att dörrarna stängs och en ny person kommer in... slog mina rekord på sekunder lite då och då. När äntligen goa Johan kom och hämtade mig i den gröna bilen konstaterade jag även in för honom. "Johan... trots att jag inte har alla super au-pair egenskaperna besitter jag nog ändå en av de viktigaste. Jag blir fan inte rastlös." Det är officiellt konstaterat.

Till kvällens fasoner!!!
Efter Johans kycklingmiddag (vi önskade efter sås... men jag lovar Johan. Kycklingen var god) ringde vi Madde och lite annat folk och bestämde oss till sist för att följa med en kille som heter Geoffrey i Johans handbollslag till hans två amerikanska buds på förfest i Central Sq. Mötte söt-Madde på tunnelbanan som hade jättefina hårförlängningar. Nu banne mig ska jag också ta tag i skiten alltså! Anywhooooo... Geoffrey mötte upp oss och vi begav oss mot förfesten som befann sig hos Jake. Han bodde i en fin lägenhet i en föredetta kakfabrik. Om ni ville veta alltså. Väl där hade vi sjukt trevligt faktiskt, lite oväntat. Vi blev bjudna på Cranberry drinkar och choklad shots som var helt nya för mig. Beer pong blev introducerat för mig. Helt oväntat så sög jag. Jag väljer att skylla på alkoholen.

Lite efter elvasnåret begav vi oss mot en bar jag inte minns namnet på. Det jag dock minns är att vi kom in utan problem eftersom killarna kände bouncern. Äntligen fick jag mina mojitos och bra musik! Vi hade den roligaste kvällen på länge och skrattade åt konstiga människor... speciellt en mörk man som bara satt ner och myste med våra jackor trots att Johan bjöd honom på Budweiser. Vilken hårding. Kvällen for iväg och lite efter tvåtiden begav vi oss hemåt i Taxi. Jag somnade på hallgolvet. Så stavas en lyckad kväll.


Maddie, Johan och jag som håller hårt om min gröna ägodel inne på stället


Namn jag inte kommer ihåg, Jake och en liten del av Madde


Jag och Geoffrey


Geoffrey och Johan


Jake och Madde


Madde, jag och Geoffrey! Här ser man att hemfärd börjar bli nödvändig för min del, hahaha


Pinky

Jag är i samband med familjens Arizona resa och mitt överhuvudtaget shoppingbehov i jakt på den perfekta, vardagliga rosa klänningen. Och Blonda Bella har ju fantastisk smak måste jag säga. Hennes Classified upplaga av den rosa dressen som uppdaterar utan att vara för mycket har mitt namn skrivet över den. Ingen som känner sig manad till att klicka hem den, stuffa in den i ett paket och skicka overseas? Please?


Längst upp till vänster är den fastnålad på bild bara för att reta mig med att jag inte bor i Sverige. Finns det någon möjlighet att köpa den på amerikansk mark? I så fall - tell me. Jag är mode underutbildad.
Bilden är lånad av http://www.blondinbella.se

Floristic

Mina nya sidenshorts som jag tänker sova sött i inatt. Åtminstone i ett par av dem. De är från prisvärda och också älskvärda Victoria's Secret som för tillfället inte huserar i favorite Sweden. Alla som kommer och hälsar på mig under året... giftcards för er! Hihi. Anyhow... jag är helt såld på dessa, blommor och spets - mig i en liten ask.



Eclipse

Isabella Swan...
I promise to love you every moment of forever




Liten sidnot: fotot är det bästa jag sett i hela Twilightserien. Om man är nörd som mig så vet att man att fotot i Twilight hade blått filter, New Moon ett varmare gult filter och Eclipse... har ett slags skarpt mjukt grönt sken över sig. Jag är starkt övertygad om Eclipse. Starkt. Vad säger ni? Jag tycker första titten är stark. Återigen - detta är bara den första teaser trailern. Det vill säga om någon månad kommer säkerligen theatres trailarna börja rasa in och ha ett mer begrepp på själva filmens handling och kärnan i filmen.


Urban dictionary

Snodde en kul app från Madde's blogg... på http://www.urbandictionary.com kan man söka whatever meanings på olika ord och läsare kan modifiera vad som skrivs dvs, skicka in egna förklaringar på ord, ting, namn... you get it. Linda gav lite olika sorters träffar... här är några outtakes som inte var för rated! Hahaha.

"Spanish adjetive as "beautiful".
This adjetive is used by latin people (Mexico,Argentina...)"

"Meaning beautiful or cute in spanish..would usually fun,caring and effin awesome in bed! is described mostly to be crazy and not care what others think if her."

"Linda is a common name used in the fifties. 
Linda meaning caring, helpful, energetic, organized, spiritual, compassionate, thoughtful and hard working."

"She can be a spicy bitch yet be a sugary sweetie as well. When you meet a Linda you should hold on tight because she's all the flavor you will need in your life. She will treat you like a king but then throw salt on the wounds she's inflicted on you if you wrong her. If you're lucky enough to get her love, you should count your blessings."

"A good friends mom who is extremley hot and you want to tear her like there is no tomorrow"

"Middle-aged female stuck in s 15-year-olds body"


Hahahahaha. Jag dör. Medelåders kvinna i en femtonårings kropp? Seriously? Vem kommer ens på att skriva något sånt? Det fanns dock några bra egenskaper... måste erkänna att jag håller med på vissa ställen. I alla fall när jag är on my good side (whenever that happens).

Hello, goodbye

Jag är nog alldeles för väl medveten om att jag är uppe för länge på nätterna, men ibland vet jag bara inte var jag ska göra av mig själv... var jag ska lägga resterna av min energi, eller var jag ska fokusera. För det är all blurry. Jag är också mycket väl medveten om att denna blogg börjar likna en destruktiv, skitdålig poets... I know. Still känner jag att ni förtjänar att veta what's on my mind. Även om det är crap. What's the news?

- Igår tog jag mina tre annars väldigt söta och snälla värdbarn till Helen's, Concord's populäraste diner. Det hela slutade bra efter lite om, men och omvägar efter 30 minuter i en kö som gick till utanför dörren. Efter att jag blivit uttittad av mammor med minen "Herregud... du kan inte ta hand om dina barn". Jag brukade skratta åt Lynette Scavo's elaka små barns upptåg. Nu vet jag hur det känns. En gråter, en stampar och en gallskriker och sparkar (även på andra). What to do, man.
- Ikväll åkte jag iväg med bilen och tog farväl (for now... hoppas jag) av min danska vän Cecilie i Boxborough som har bestämt sig att åka hem efter våra dryga två månader i USA, hon kom samtidigt som mig till NY-skolan. Det var med tunga steg jag gick därifrån för hon har verkligen blivit en riktigt nära vän på kort tid. Men hon vill hem, och jag förstår logiken och empatin i det... utan en blink.
- Jag gjorde en kind of förbjuden U-sväng och trodde att polisen skulle haffa mig. Körde nästan på trottoarkanten också. Det kallas för impulsiv körning.
- Äntligen har jag fått mina Victoria's Secret sovshorts... de är i siden och är supermysiga! Kanske bjuder på en bild. Cecilie influerade mig till att köpa två... sa till henne att om hon stannat hela året hade hon influerat min stackars plånbock också. Hahaha.
- ELIN kommer till USA på måndag!!! Det är något väldigt positivt. Jag hoppas att vi ska kunna ses så snart som möjligt efter att hon varit i Florida med sin familj, och jag i NY/Las Vegas/Arizona med min värdfamilj. Ska bli så himla fantastiskt.
- Imorrn utkommer första trailern för Eclipse. Jag och Cecilie ska ringa till varann och vara fan-hysteriska. Lämnar teasern nedanför... Eclipse kommer bli fantastiskt mycket bättre än både ett och två i turordningen av antagligen fem filmer. 
 


Hakuna Matata

Det är ord som är bra.
Söndagens äventyr började med att Cliff som är bror till Kenneth tog oss ut på en sen breakfast till Nashoba Bakery. Jag åt de godaste våfflorna ever ever ever... och dränkte dem i grädde. Vi satt ute i solens ca 15-gradiga atmosfär för dagen. Det kändes verkligen som first day of spring. Cliffs fyra söner är verkligen de roligaste och också mest aktiva ungar jag någonsin stött på. Hahaha! Om jag ska göra en liknelse så påminner de till tusen om Lynette's söner i Desperate Housewives. Satt och flinade lite dolt medan jag hjälpte Cliff få styr på barnen efter att de smashat sönder en gångplatta till en bro, dragit fram en lös takränna och kastat Cliffs oöppnade läsk i ån... hihi.

Mot eftermiddagen tog jag bilen med Conny och Maria till Alewife och sedan T'n in till Boston för att se The Lion King, musikalen, som just nu gästspelar på Boston Opera House. Detta var ett LCC-möte, dock inte Concord gruppens utan vi hängde på Lexington och några fler grupper. Whoa... fantastiskt. Själva atmosfären inne i The Opera House bara... bara den. Och sedan The Lion King. Bland de bästa kostymer och rollsättning jag sett. Ibland kändes det som att jag såg filmen igen. Musiken var det som gjorde det hela, naturligtvis. Jag satt och rös när de sjöng Lea Halalela. Flashbacks. En lyckad kväll.


Boston Opera House


Jag och de tyska tjejerna! Snälla hela högen. Conny tvåa från vänster, och Maria i mitten! :)


Maria och Conny!


Innan The Lion King


Oscar vinnare

Inte bokstavligen. Kom hem i någorlunda tid igårkväll och kunde se slutklämmen av den omtalade annual Oscars galan. Litegrann är det som att titta på perfekt-TV. Alla människor är på stört vackra... man känner sig som fula, feta Olga när man ligger och somnar med sminket avsmetat på kinden efteråt. Så, trots min smått bittra feeling över att Avatar inte tog hem det antal statyetter den filmen verkligen förtjänade tänkte jag bjuda på de tre kvinnor som vann klännings show down.


Rachel McAdams är min absoluta vinnare! Här i underbart dreamy, perfekt blommigt och exakt rätt mängd flowy från Elie Saab. Den klänningen önskar jag att jag själv hade.


Kristen Stewart var inte direkt oväntat amazing i Monique Lhuillier. Ren klassiker i svart jungfru-drapering.


Det finns ett ord för den här bilden och det är filmstjärna. Charlize Theron i vackert rosa från Dior.


Spelling bee

I lördags var det dags för Sam's spelling bee competition tillsammans med hennes lagkamrater Katerina och Angie. Då de är tredjeklassare hade tävlingen ingen elimination, utan det var för mer en slags introduktion till själva fenomenet. Grymt roligt att uppleva ändå. Man har ju sett och hört om spelling bee så himla mycket när det kommer till amerikansk media... typ filmer och så vidare. Mina tankar går tillbaka till Mean Girls. Hahaha. Elin skrattar nog när hon läser det här, skulle jag tro. Hur som helst. Tjejerna gjorde jättebra ifrån sig och missade bara på något enstaka ord! Och ni ska veta att amerikanska barn är hårt drillade... jag menar, hey, ungarna är 8 eller 9 år och kan redan stava till through och scientists... vilket är svåra ord i den åldern om jag skulle översätta till svenska och tänka tillbaka till mina språkkunskaper i andra klass. (Amerikansk tredje klass motsvarar svensk andra klass, de är ett år före i tiden). Hahaha... jag tror jag stavade också som "ochså" tills jag var runt 12 år eller liknande. Och när vi ändå pratar språkkunskaper - jag ska då aldrig förglömma "hon gedde mig den", ett uttryck svenska barn och ungdomar kan använda flitigt upp till sisådär femtonårsåldern. Heummm.


Spelling Bee ledare... Ms. Något jag inte minns.


Hurricane


No matter how many times that you told me you wanted to leave
No matter how many breaths that you took you still couldn't breathe
No matter how many nights did you lie wide awake to the sound of the pausing rain
Where did you go? Where did you go? Where did you go?

You say you're wrong, you're wrong, I'm right, I'm right, you're wrong, we fight

Tell me would you kill to save a life?
Tell me would you kill to prove you're right?
Crash, crash, burn
Let it all burn
This hurricane's chasing us all underground

Sleepless in Boston

Min mage har varit elak mot mig de två senaste dagarna. Det kan bero på att jag torkade upp stackars lille Jacks spyor häromdagen när han var magsjuk... lilla gubben. Tyckte så synd om honom. Men jag gjorde ju inte saken bättre när jag själv gjorde mig sjuk genom att inandas hans bakterier. Men ja. Vad gör man? Vore ju inte så fräsch om vovven skulle smaka på det istället. Hahaha. Nog med äckligt.

Jag ligger här i min blommiga soffa framför mitt inspirationsbord med ljus, böcker och en just nu tom tavelram. Käkar bananer och lyssnar på John Mayer... jag försökte sova för några timmar sen men ögonlocken ville inte fara ner så jag satte mig här i stället. Jag är en liten, obotlig nattuggla.

Jag har jobbat från 3 P.M. idag till läggdags för barnen. Större delen av eftermiddagen var i the backyard. Lekte rymdfärder till Mars och promenerade runt den ganska stora dammen som mer liknar en sjö. Solen sken och isen hade börjat breaka up på dammen. Kanske runt tio härliga vårgrader idag. Kikade på vädret på iGoogle och det såg ut som en vacker helg att komma. Något lite småfinurligt roligt har varit att de senaste veckorna jag kikat in på vädret, jag har nämligen Gävle och Boston under varandra, har det oftast skiljt 30 grader mellan ställena. Gävle -20 och Boston +10 och jag tycker att det är kallt här. Mina wishes går ut till mina gävlebor. Ni har haft det kallt. Men av vad jag vet börjar det bli lite småvårigt hemma också? Hoppas för er skull.

Nu ska jag försöka somna igen... till ett avsnitt av Grey's Anatomy med en till banan. Imorgon väntar en ny väldigt lång arbetsdag. Sam ska tävla i Spelling Bee imorgon! Det ska bli fantastiskt kul att se... jag som är här för att hitta USA's själ. Hahaha. God natt

 

Free fallin'



She's a good girl, loves her mama
Loves Jesus, and America too
Shes a good girl, crazy 'bout Elvis
Loves horses, and her boyfriend too, yeah yeah

It's a long day living in Reseda
There's a freeway runnin' through the yard
I'm a bad boy 'cause I don't even miss her
I'm a bad boy for breakin' her heart

All the vampires walkin' through the valley
They move west down Ventura Boulevard
And all the bad boys are standing in the shadows
And the good girls are home with broken hearts

I wanna glide down over Mulholland
I wanna write her, her name in the sky
I wanna free fall out into nothin'
Oh, I'm gonna leave this world for a while

Now I'm free, free fallin', fallin'
And I'm free, free fallin', fallin'

Heigl

Inte nog med att Katherine Heigl är typ en av världens vackraste kvinnor enligt mig... så är hon dessutom inte size 0 och en underbart bra skådespelerska. Tre flugor i en. Nu är ju jag inbiten i Grey's Anatomy, där hennes roll som Izzie Stevens börjar sina iväg (förlåt om jag satt på en spoiler där för er som följer Sveriges schema... haha). Anyway... hon har gjort mycket komedier på sistone vilket jag tycker om men hoppas på att få se henne i någon bra drama film snart... hon har verkligen potential. Kate Winslet potential. Ska bli kul att se hennes Oscars-klänning på söndag!




Not your avarage Joe's

Min lediga kväll spenderade jag på så vis att jag pyste iväg på stora I95 motorvägen iväg till Boxborough för att träffa Cecilie... efter att ha TANKAT. Själv. Jag måste medge att det aldrig gått utan Johans förklaring inne på Donken på Woburn Mall. Han förklarade detaljerat steg för steg medans jag satt med världens frown i fejan. Ändå var han tålmodig med min smälta hjärta. Det gick hyfsat bra... jag var med på noterna tills jag fick panik för att jag inte fattade att man skulle skruva av  locket och inte dra. Alltid något. Anyway. Did it. Så nu kan jag tanka lille röda forden så fort jag når hemtrakter, pappa!

Jag träffade i alla fall Cecilies hostfamilj och uuursöta hund som jag bara ville ta med mig hem till Zoe. Jag är en riktig sucker för små söta hundar. Cecilie och jag åkte vidare och groceryshoppade lite till hennes familj innan vi pulled over framför en restaurang hon starkt rekommenderade. Den var allt annat än fy skam... Not your avarage Joe's at all lär jag säga. Jag har efter ikväll ätit en god mac'n cheese - det trodde jag aldrig. Stället var som en slags modern diner. Riktigt trevligt. Vi for hem till henne en sväng och bara att och pratade i hennes rum... hon ska tyvärr åka hem om en vecka, vilket jag tycker är supertråkigt. Vi har blivit bra vänner och har samma intressen och hon är bara en fantastisk människa vilket gör mig ledsen att förlora henne, det är inte så att de växer på träd här i ödemarken. Men alltså, hon trivdes inte i familjen och alla måste följa sitt hjärta. Eller hjärna. För helt ärligt vet jag inte alltid vilken del det är jag följer.

Nu ska jag dunsta iväg till sängen... jobbar eftermiddag/kväll imorrn och har ont i magen just nu. Jag hoppas på att klara mig undan den maginfluensa stackars lilla Jack åkte på igår. Typiskt mig att inte spy. Jävla mage ska fight it in i det sista så jag har ont i stället. Spy din lille jävel... spy upp skiten.


Cecilie!


Hungri jävel, haha

FÖRRESTEN: 2 månader i USA idag!


Target it is

Min käre vän Johan och jag åkte iväg med bilen på min lediga dag iväg till Woburn för lite serious köping. Vi inledde med lite frukost på Starbucks... och de har mer än kaffe mina damer och herrar. Deras paninis är fantastiska. Sedan travade vi in på Target och påbörjade två korta timmar därinne i myllret av varor. Johan fick bli korgbärare medan jag sprang omkring helt yr och letade efter böcker och Alice schampoo... hahaha. Men jag hittade det jag sökte. Förutom det som står under "lätt inredning" på min köplista. Det har jag tänkt till att spara till loveable IKEA som förmodligen blir nästa roadtrip stop om någon vecka. Kanske lägger jag mig i en av King sängarna och stannar där. Det beror på dagens humör. Sååå: jag och Johan hade jävligt roligt åt de läskiga leksaksgubbarna som sjöng godnattsångER. Vi tröck igång dem samtidigt och de lät som en liten kyrkogårdskör. Creepy stuff. Jag snodde även en ironman mask. Eller vad det var...






Dagens shopping:
tavelram, Alice i underlandet schampoo, blårutig skjorta, brun klassisk klocka, blogg inspirationsbok och LA Candy av Lauren Conrad.


Breathe... just breathe

Jag har inte varit mig själv de senaste dagarna. Eller så har jag varit för mycket av mig själv. Det är inte bra för mig... det betyder att jag går in i mina egna tankar av various reasons. När jag hamnar i mina egna tankar blir jag för mycket för mig själv. För jobbig för mig själv. Självklart är inte livet alltid en dans på rosor. Livets ironi påminner mig om det dagligen. Men, ibland blir saker bara för mycket och man måste stanna upp och fundera på varför man tog de beslut man tog och se helheten trots att vardagen känns som tre släpande soptunnor fastbundna efter dig. Helheten. I slutändan är det allt som kommer spela någon roll.

Det regnar fortfarande lite smått här på Massachusetts-bygden. Vattensamlingar och snömassor bryr sig dock New Englander's inte så mycket om. De kör fortfarande som idioter. Ibland känner jag för att deportera dem till Kebnekaise och låta dem försöka köra ner för berget. Men det är bara när jag känner mig elak. Jag skiter i om de tutar på mig dock. Jag tänker inte följa deras galna exempel och köra 80 km/h förbi 30 cm djupa vattensamlingar. Det får stå för dem. Tack. Är det något amerikanere underskattar så är det vägförhållanden... de är bortskämda med lite snö. Tacka vet jag Gävle där vi står och skyfflar varann undan från fastkörningar i snön.

Annars är det mesta sig likt. Jobbade ett bra pass idag och sedan träffade jag Conny på Starbucks. Alltid lika mysigt - och så fick vi massa junk for free... hihihi. Jag jobbar väldigt mycket den här veckan, det är en riktig killer week! Men jag älskar ungarna lika mycket ändå. De är underbara. Jag får helt enkelt bara bita ihop. En väldigt glad nyhet är att min hostmamma berättade för mig att vi inom någon månad kommer åka först till NY för deras fars memorial och sedan iväg på springbreak semester till ARIZONA!!! Grand Canyon som stod överst på min lista på saker att se i USA. I can't wait. Efter detta någon gång i maj kommer jag eventuellt också följa med Johan och co till Vegas för hans 21-års-dag! Och efter det väntar en varm sommar med besök hemifrån från flera håll. Dessutom är det varmt på sommaren. Man kan vara ute. Put's a smile on mitt rainy face.

Rolig kuriosa: Inom loppet av 24 timmar har jag i mitt rum dödat en gigantisk spindel med äckliga mormors-harkrank-ben och en... ja, vad fan var den andra saten? Kroppen påminde mycket om en kackerlacka/fluga korsning med fybubblans långa antenner. Och den jäveln var uthållig också! Rond 1. Först kastade jag papper på den och tröck till lite. Den låg stilla och såg död ut. Samlade mod och skulle precis ta upp den i papper. Då känner jag hur den lille fan rör sig i min hand! Förstår ni konsistensen på den. Skrek som en gris och släppte ner den. Rond 2. Går och hämtar Breaking Dawn boken (den är rätt tung) och helt ärligt kastar ner boken allt jag har på den äckliga flygkackerlackan. Kikar ner och den rör sig fortfarande. Det är tammefan otroligt. Rond 3. Bestämmer mig för att agera på riktigt. Tar upp boken och försöker hacka den jäveln. Det tar mig minst en minut och tio stabs innan den inte rör på sig. Fyfan. Hade inte så gärna sällskapat med den där varelsen i sängen. Vill inte vad det är för djur jag kommer få in i sommar. Räcker det inte att vildhundarna ylar på nätterna?


Grand Canyon, Arizona


Hold on tight, spidermonkey...

Kikade desperat på svenska twilight sidan efter uppdateringar om när första Eclipse trailern kommer entra cybeeerspace. Cyberspace. Haha, när sa man så? Typ... 98? I alla fall å kom jag across något helt annat. Sedan jag kom till USA har jag upptäckt att Jimmy Fallon är typ hysteriskt mycket roligare än hans konkurrenter i hans late show. Kolla bara in hans min i början i det här klippet! Jag undrar hur länge han övat på den minen som säger "farlig, mysterisk vampyr"... haha. I like him. Och mannen till vänster tänkte jag inte reklamera klagomål över idag heller. Ta en kiiiik.


Where am I now?



I found myself in Wonderland
Get back on my feet, on the ground
Is this real?
Is this pretend?
I'll take a stand, until the end

When the world's crashing down
When I fall and hit the ground
I will turn myself around
I, I won't cry
I, I'll get by
I, I'll survive


Nashoba Valley

Igår åkte vi snowtubing med oncle Keith och hans dotter Ava. Det var otroligt roligt! Dessutom fick vi lift upp! Mhmm mhmm. Stället hette Nashoba Valley och de hade konstgjord snö... det är det som behövs här i regniga MA för tillfället. Det ska regna i flera dagar till och jag är inte riktigt pigg på det bara. Hmmf. Kallt och blött. Inte min grej.

Nashoba Valley, MA


Clownen är inte din bäste vän

Har under flera dagars tid glömt att berätta vad som hände en kompis till min kompis Cecilie som är au pair lite längre bort i Boxborough. Anyway. Historien är helt sann och jag måste bara dela med mig av den... för den går ut på sådant som bara inte händer!

Hennes kompis satt barnvakt en kväll i Tyskland (om jag minns rätt) och brukade av det jag snappade upp göra det ofta för dessa barn. Den yngsta är så pass liten att han måste sova i spjälsäng. Varje gång Cecilies kompis nattat den lille går hon iväg tyst för att gå ut och göra annat - och varje gång möts hon i dörröppningen av en hysterisk unge som gråter. Till slut undrar hon vad det är för fel... går in i rummet och kollar igenom. Tar med sig barnet och ringer barnens föräldrar och säger något i stil med "I don't know why Bryan's crying all the time... what do you think I should do? Maybe it's because of the real life-sized clown sitting in the corner?" Efter en stunds tystnad får hon till svar "Oh.... umm..... we don't have a clown....."

Förstår ni paniken? Hon tar med sig ungarna och springer det fortaste benen kan bära utifrån huset. I efterhand visar det sig att det är en mentalpatient som rymt och klätt ut sig till clown... herregud. DET är sånt som bara inte ska hända. Sånt som ska ha mikroskopisk händelseförmaga.

Så... gillar ni clowner? Jag har ingen direkt fobi så där men. Jeez. Obehagliga.


it-clown.jpg I HATE CLOWNS THEY ARE VERY SCARY image by valarie89_2008
No BFF for you


Historien fram till LA candy

Well. I don't read that much...
Jag tror att folk tror att jag läser mycket?
Jag läste en del i 10-års åldern. Minns speciellt en bok om en svart fågel. Mamma, mitt minne sträcker sig så långt att jag tror vi köpte den billigt på Gotland... och jag har skrivit i slutet av boken med rött bläck något i stil med "Det här är den bästa bok jag någonsin läst och den ska gå i arv till mina barn och deras barn och deras barn..." och sedan min autograf in the making. Jag måste minst sagt varit övertygad. Enda gångerna jag läste i senare ålder var i skolan när man var tvungen för att jag skulle nå de betyg jag ville ha... ungefär. Jag har dock tagit mig tiden till att läsa två älskade bokserier som nästan betyder så mycket för mig att de är en del av mig.

Jag är 10 år igen... och säger till min kära mamma att hon absolut inte får köpa första boken om Harry Potter till mig i julklapp med anledningen att jag skulle bli fast i serien. Hon köpte den - och jag blev fast. Och älskade varje minut av det. Många i 90-generationen är nästan uppväxt med Harry Potter skulle jag vilja säga... minns hur vi alltid var en samling i 4'e och 5'e klass som satt utanför klassrummet på lässtunderna, för att vi höll på att läsa samma Harry Potter bok som det hölls högläsning ifrån.

Sen när jag var 18 år kom min andra kärlek helt utan förvarning. En trött fredag efter en trött skolvecka satt jag och kikade på vilken bio jag, Carro och Mickan skulle välja på kvällen... ser lite snabbt någon trailer på en film som heter Twilight. Efter en random axelryckning bokar jag biljetter och vi ser den. Sagt och gjort. Lite mer än ett år senare har jag plogat igenom böckerna och är fast, och sitter och biter på nagelbanden inför den tredje filmens trailer som kommer om någon vecka.

That's it. Jag har läst någon random bok då och då inför skolarbeten... och tagit mig an några få på egen hand. Men nu är det a change of times. Jag har bestämt mig för att ta mig an Lauren Conrads två böcker om livet i LA. Ska trava till Concord Bookstore och köpa den. Det är så ytligt som det kan bli... en rik blond tjej från Orange County flyttar till LA och lever livet, både det roliga och baksidorna med det. Trots allt detta tror jag att hon har något att säga. Hon är mer än The Hills-Lauren i mina ögon. Återkommer inom antingen en månad eller ett år om vad jag tycker.


TV Personality Lauren Conrad attends her "LA Candy" Book Signing at Barnes and Noble, The Grove on June 16, 2009 in Los Angeles, California.
Söta LC!


RSS 2.0