Update

Hej mina kara. Datorerna ar sega har... har precis inforskafatt ett gammalt hederligt bibliotekskort sa man kan fa nagon tillgang till omvarlden, haha. Har faktiskt varit flitig och skrivit nagon sorts dagboksaktig text i min lilla lila bok. So here you go. So far.

Fredag 25 juni (midsommarafton):
Trafikolyckan? Ja, nastan sa. Trodde att jag skulle krocka en eller tva ganger pa vag till Woods Hole dar farjan till The Vineyard avgar. Bilen var sa fullpackad att jag inte kunde se doda vinkeln. Lararna pa An Sans hade skrikit rakt ut. Anyway... det ar sjukt vackert har. Jag kan knappt forklara i ord. Solnedgang med en rosa-orange-lila-rod himmel pa en restaurang i Menemsha hamnen dar filmen Jaws spelades in... inte for att jag kande igen mig eller nagot. Pa vad tillbaka till det stora, moderna hus familjen har var det molnfritt och en stor, gul fullmane som kastade ner manljus pa havet. Vet inte om jag sett sa mycket som slar det. Jag vet inte vad det ar med vackra omgivningar som far mig att tanka pa och sakna er darhemma annu mer an vad jag redan gor... om det ens ar mojligt. Jag onskar att ni var med mig har.

Lordag 26 juni:
Sov ut till ett i min ovanvaning med balkong. Har agnat hela eftermiddagen till att organisera alla klader jag lyckats dra med mig... har knappt nagon reception med den amerikanska mobilen och ingen alls med den svenska. Familjen ar ivag sa jag har lite tid for mig sjalv... ska nog ta en dusch och kika pa Gossip Girl. Eller om jag vandrar till stranden. Decisions... decisions.

Sondag 27 juni:
Trots att jag kollade klart pa alla Gossip Girl avsnitt jag missat till klockan tva pa natten var jag anda pigg idag. Kan bero pa de fjorton timmarna i sangen fran gardagen. Anypennyhow... efter frukost akte vi till en liten marknad i West Tisbury. Om allt anda inte vore sa ohumant dyrt hade jag kommit darifran med lite pasar! Vi akte till The Galley i Menemsha Bay och at lunch for att sedan aka till familjens privata strand nagra fa km fran huset. Mallos. Men for mig har det alltid varit nagot magiskt med att sta vid strandkanten och titta ut over havet... den har gangen mot andra sidan av atlanten... ganska symboliskt.

Mandag 28 juni:
Blev introducerad till barnens ridlager och smapratade med sjalvaste Michael J. Fox! Inte daligt. Hans dotter gar pa samma ridlager som mina vardbarn. Foljde med min vardmamma in till Edgartown dar jag i stort sett spenderade tiden till att leta efter ett Bank of America bankuttag som inte existerade (convenient, yes), samtidigt som jag blev utskrattad av tva locals. Det varsta jag vet, nastan, ar nar unga (eller aldre) man far den dar amen-gumman-vart-ar-du-pa-vag blicken och skrockar med varandra nar man sjalv ar for svettig, ja och for irriterad, ja for att fraga dem om hjalp. Anyway... de har hemskt sota sma affarer men ratt overprized sa det enda som akte med i vaskan var for denna gang tva internationella telefonkort. Min hostmammi visade mig Oak Bluffs och Vineyard Haven innan vi akte och hamtade barnen igen. Lek pa familjens strand hela eftermiddagen tog musten ur mig. Men underbart vackert och supervader idag! Nu ska jag klippa till en klanning som kommer bli snyggare nar jag klippt av kragen. Symaskin var aldrig min cup of tea.


Lovar att uppdatera er mer igen sa fort jag far tillfalle. Har fatt veta att min vardfamilj ska aka ivag till Nantucket over helgen (4th of july och mitt halfyear mark i USA)... sa ar helt sjalv fran fredag till mandag. Jaha. Men jag har ju bilen... och vovvsingen. Och ett gang strander och sma stader att se sa jag ska val survive. Dessutom kommer Conny med sin familj pa lordag sa jag hoppas att kunna traffa henne litegrann. Och ja... jag ar mycket val medveten om att alla mina vanner dar hemma i Svea kommer se Eclipse fore mig. Jag skyller pa tidsskillnaden och hoppas att Conny har nagra timmar over i helgen... om jag inte smyger ivag redan pa onsdags eller torsdagskvallen in till Edgartown eller Vineyard Haven om jag inte kan halla mig.

Take care dear ones.


Martha's Vineyard

Väskorna står nästan färdigpackade och rummet är äntligen städat, jag är dessutom rätt nyduschad. Världen är som ny! Imorgonbitti far jag med jeepen fullpackad bakom min värdfamiljs ännu större jeep till Wood's Hole för att köra på the ferry till Martha's Vineyard där vi ska bo i familjens sommarhus i hela tre veckor. Jag är hemma igen lördag den 17'e juli på min fina mormors födelsedag. För lite information kommer jag fira halvåret i USA på självaste 4'th of July! Tänka sig Hannah och Johan... Malin och Sarah. Half year. Och jag ska se Eclipse till varje pris, konstigt för mig att missa mediehypen. Kanske nyttigt. Och till en liten besvikelse kommer jag inte ha internet där borta, så bloggen kommer vara nere tills dess om jag inte besöker Starbucks eller liknande någon gång i veckan. Ska ta massvis med bilder och skriva en del så det kommer bli bomb i slutet av juli här...

Kommer sakna alla mina fina vänner här i Boston. Ni är guldvärda. Och ni där hemma, ni har aldrig varit mer saknade. Take care mina fina! Pussar. Lovar att hojta om jag stöter på Leo DiCaprio eller Obama i knutarna...


Best Twilight yet

Här är kanske den sista tv-spoten för Eclipse. Filmen är rosad hittils av de kritiker som sett den och den kallas för den bästa Twilightfilmen hittils. Sa ju det... nu väntar jag bara sista veckorna innan jag också får se den.


Weightless

Sleepade in imorse och jobbade sen till sjutiden på kvällen men ackompanjerades av farfar Michael och också bästaste Carla. Hon är helt underbar... som jag sagt tidigare, det finns ingen som inspirerar mig så mycket som hon gör. Får så otroligt mycket styrka av att prata med henne om allt och inget. Hon gav mig även världens finaste gula Ed Hardy väska (du skulle vara avis Elajn, men har kameran nerpackad just nu), juicy coutore parfym och lotion.... så underbart söt doft. Jag har dragit mig åt endast klassiska dofter på sistone så var som hittat med en söt och lite mer ungdomlig. Haha... nog om det.

Björn hämtade mig och vi köpte glass på Helen's och vandrade genom somriga Concord direkt mot Maria's apartment för en sista gång. Det blev daim och iste mys och senare joinade också Conny och Michael in. I tell you one thing... det var inte lätt att säga sina goodbyes. Jag bad nog om hundraåttio kramar av Maria medans tårarna rann nerför kinderna och Björn klappade mig på ryggen. Så underbar tjej som varit en av mina närmsta vänner under ett halvår här i fjärran land... lycka till med allt min vän. Du förtjänar allt bra som finns att få i den här världen. ♥


Maria och jag vid Walden Pond (lite annorlunda setting där den 16'e februari på min 20-års dag jämfört med nu... tihi) Take care dear.


But you left


Dear Walden

Så dagen har sett ut så här. Johan ringde och väckte mig vid niotiden och jag var en nyvaken ragata som vanligt. Har ingen aning om varför, men jag har blivit grymt otrevlig om man ringer mig på morgonen... inget är bra och jag vill inte göra ett skit. "Linda, ska vi åka till Walden Pond?" "Neeeej... varför då?". Hahahaha. Kom upp på fötter i alla fall och blev upphämtad av sötis Hannah och senare mötte vi upp Johan i Walden och tog ett morgondopp bland mesiga amerikanska badvakter och massa... barn. Supermysigt att få träffa mina söta svenskar i alla fall.

Resten av dagen har inneburit jobb som vanligt. Tog alla ungarna till Lexington för Sam behövde kolla upp sin poison ivy och sen har det varit jag och Jack hela eftermiddagen/kvällen. Våran cleaning lady Rejane kom förbi och gjorde sin dagliga runda också, har inte nämnt så mycket om henne i bloggen. Men underbar tjej! Hon är så sjukt öppen och rolig så vi kan stå och prata om allt mellan att bli stoppad av poliser och gamla pojkvänner...

Dagens moment: jag har handlat lite grejer jag behövde på West Concord Pharmacy och har Jack med mig och bjöd honom på lite godis och så frågar han expediten "Is it okay to open this now?" och hon svarar "Yes, if it's okay with your mommy..." Nog för att han kunde se ut som min son men, lite småkul ändå!

Jag är trött som ett riktigt as och måste börja packa. Börjar närma sig och jag skjuter upp allting som vanligt. Dryg jag är.




Vampira

Ett redigt dagsinlägg på ingång. Jag jobbade morgon och höll på att somna... kände mig som världens sämsta au pair men det är bara något fel på min energi just nu även fast jag mår rätt bra. Jag har ingen aning. Kan bero på min ångest över att jag måste städa mitt rum och packa. Kanske också ta en dusch. Det har inte hänt än för uppdateringens skull.

Johan kom och hämtade mig på mina off hours mitt på dagen och hade familjens katt Luna med sig i bakluckan då hans värdfamilj är på semester i Karibien och Johan lär ta ut katten ur huset då de visar huset i dagarna. Tror ni Johan stannar om jag köper huset och kommer över med mat till honom varje dag? Anyhow... den där kattfan kan inte sluta jama, den fullkomligt skrek i baksätet så jag och Johan kände oss som djurplågare som släpade med oss den när vi solade först utanför Concord High School och sedan också nära Charles River i Watertown. Lite komiskt ändå när Johan beklagade sig över att han inte kan nyttja sin semester för han måste ha med sig katten överallt. Den var till och med, med honom när han klippte håret! HAHAHA! Så sött. Så mysigt att träffa Johan igen, det var en vecka sedan... det behövs verkligen för mig. Alltid lika roligt. "AMEN VAFAN NU HÅLLER DU KÄFTEN KATTJÄVEL!!!!!"

Elin ringde och vi diskuterade LA litegrann, förhoppningsvis blir det av i tidig höst. Jag jobbade från klockslag tre till elva men vi hade riktigt kul idag också. De tre söta barnen ville leka vampires vs. werevolves på baksidan och jag fick vara ensam i mitt lag och blev utsedd till att vara vampyr. Sam tyckte att jag var tvungen att vara en kvinnlig vampyr så mitt lag döptes till "vampira" som hon sa med en grym européeisk accent, hahaha... det var längesen jag sprang så fort för att skydda mig från varulvarna som jagade mig, hahaha! Michaela var så rolig; "You know Linda we have those here. Coyotes out in the woods. Like in the movies you love so much". Var helt död efteråt i alla fall. Har ingen vampyrkondition i alla fall. På kvällningen myste vi till Nanny McPhee, jag önskade att jag hade hennes power...

NU ska jag ta tag i städningen. Ska bli intressant hur långt min disciplin för mig idag. Robins paket kom förresten fram till mig igår. Blev helt överlycklig av allt det fina han skickade. Kommer aldrig trumpa det han skickade så lär verkligen tänka efter nu till nästa gång. Åh... jag hörde att de brev jag skickat hem kommit till rätt ställe. Elins i förskott 20-års present! En stor dag! Besökte hennes blogg för en stund sen och såg ett kort på det jag skickat. Det var då det verkligen slog mig, faktumet rann ner i magbottnen... jag är inte hemma. Det var så konstigt att verkligen se min egen absence. Det bästa är att det inte är för alltid. Om dryga veckan går tiden åt rätt håll...

Puss


Skeppsbruten man med katt, någon? Hihihi

Ha så kult

HAHAHAHAHA. Jag trillar av stolen och vrider mig i plågor... av skratt. Johannes hade lagt upp denna på hans fejja. Gud vad något sånt här bara kan göra ens dag helt och hållet. Lilla gubben!


Någonting liknande

Har under några års tid fått höra då och då (speciellt av vuxna) att jag är lik Agnes Carlsson. Av yngre personer (även här i USA) har jag fått höra att jag istället är lik Leighton Meester... inte för att jag direkt skulle vara någon kopia, men visst jag ser små likheter med båda. Speciellt Leighton. Men det är en väldig komplimang på mig själv dock... haha, det är när jag fixat till mig i två timmar och inte när jag rullar ut ur sängen. För då ser jag ut som Fred Flinta.


Flightless bird

Koma. Skulle beskriva min disciplinerade sida just nu... like, den existerar inte. Jag borde städa mitt rum då rena kläder ligger utspridda över hela golvet tillsammans med tusen andra grejer. Det är riktigt dammigt och resväskan måste dras fram till Martha's Vineyard på fredag. Jag måste duscha och ipoden borde uppdateras med mer up to date musik och inte samma musik som jag lyssnade på i mars...

Dagen har varit bra fast lång. Imorse var jag upp som vanligt för tjejernas sista skoldag, nu har de sommarlov och Jack får det imorrn. Skönt för dem, jag menar, man minns ju själv. Även om det betyder mer jobb för mig. Nico och jag "tränade" imorse som vanligt, men vi hade riktigt kul som vanligt med frisbee kastande, kollande på housewives med en äcklig personlig tränare och hem till Nico för att äta hederlig skinkmacka. Innan jag började vid tolvtiden åkte jag till CVS och köpte massa hygiengrejer till Martha's Vineyard. Det finns inget tråkigare än att köpa sminkborttagning och ansiktscréme.

Tjejerna hade hem playdates och vi lekte på hela eftermiddagen, vi gjorde kortfilmer på Kayla's dator och jag var tjejen som skulle spela helt terrified när jag upptäckte att "dockan" som låg bredvid mig var Sam, haha! Och sen på kvällen såg jag en snutt av tecknade Charlotte's Web med Sam, inget är bättre än en underbar tecknad film. Jag är en officiell hater av 3D. 

MAMMA OCH PAPPA KOMMER I AUGUSTI OCH HÄLSAR PÅ MIG!!! De har bokat biljetten nu. So happy.


Mina tre måste-låtar just nu;
David Gray - This Years Love
Black Lab - Weightless
Iron & Wine - Flightless Bird, American Mouth


This years love


Obama, no drama

Whoa... en minst sagt arbetesförmiddag. Barnen kom verkligen inte överrens på förmiddagen om fars dag kort och presenter och gungor och jag vet inte allt. Plus att vi var tvungna att ha sönder en glasruta då min värdmammas dörr gick i baklås. Med hammare och allt!

Mot eftermiddagen blev jag ledig i några timmar då familjen skulle iväg till Cape Cod. Fick ett samtal från Conny som hälsade att Maria skulle ha avskedsmiddag, så jag och Björn åkte till Walden Pond en stund innan middagen där det var massor av trevligt folk som pratade med mig om det svenska bröllopet (amerikanerna är väldigt intresserade av det ska ni veta), en orm och liveband medans vi badade. Jag försökte övertyga Björn att simma över till andra sidan men han avfärdade det hela när vi hunnit till mitten på sjön då han skrek "NESSSIEEEE WILL COME FOR YOU!!!!! SEAMONSTERS, SEAMONSTERS!!!" och jag skrek "SHUUUUUUT UUUP" så jag tror det ekade i hela Concord. Skulle ha tagit med mig kameran dock, en underbart fin sommarkväll.

Marias avskedsmiddag var supertrevlig med pasta carbonara och glass och jordgubbar. Och trevligt sällskap. Roliga och också allvarliga konversationer om allt från farmville till hur livet kommer bli när vi alla åker hem igen. Vill inte att Maria ska åka, men det är the journey. Det är bara för mig att försöka släppa.

Nu ska jag sova och drömma om att jag träffar Obama på Martha's Vineyard.
Puss



I will miss you, my friend


Ikväll hade Maria officiella avskedsmiddag på hennes altan, men jag hoppas på att träffa henne en till sväng innan hon åker på sin semestermånad till California och jag iväg till Martha's Vineyard. Det har varit ett underbart halvår och jag... blir helt tårögd när jag tänker på att hon är en av de första att lämna mig i den ganska uppradade kön. Maria du är underbar i alla fall... jag är så tacksam över hur du och Conny tog mig under era vingar när jag var ny och inte kände en människa. Jag kan inte förstå att det är jag som ska stå för det i höst. Hur det än blir och hur jag än kommer ta allting, tack för allting. Du är undebar... you deserve the world. And I will miss you. ♥

Twilist

Sitter och glufsar kellogsbars mitt i natten och fann något underhållande. Är man en diehard Twihard som lilla mig måste man fylla i denna lista jag fann hos http://linneaamandawikman.blogg.se. Obligatoriskt... sätt igång alla små hards. 
Update; okej, nu har jag insett att jag är ett sånt diehard fan som jag påstod. Jag har tagit bort frågan favoritcitat i de tre första böckerna... för att jag helt enkelt inte kan komma ihåg. Det var för fasiken ett år sen. Anyway... enjoy

Twilight / Om jag kunde drömma:
1. Favorit karaktär i boken/filmen? Edward Cullen  
2. Bästa scen i boken/filmen? Definitivt när Cullens kommer in i matsalen men också the meadow
4. Bästa låten i filmen? Bella's Lullaby av Carter Burwell, utan tvekan. Trots att den är instrumental gick jag och hörde den konstant i huvudet. Decode är fantastisk.
5. Favorit outfit från filmen? Outfit... ehum... jag gillar Bella's balklänning.

New Moon / När jag hör din röst:

6. Favorit karaktär i boken/filmen? Bella Swan
7. Bästa scen i boken/filmen? Possibility scenerna med Bella's depression. Monologen är fantastisk.
9. Bästa låten i filmen? Lykke Li's Possibility men det var en hard one. Jag älskar också Satellite Heart och Roslyn. Bara för att nämnas kan jag också dela med mig av att jag tycker att New Moon har haft det bästa soundtracket hittils.
10. Favorit outfit från filmen? Esme's klänning på Bella's födelsedag eller också Bella's höstjackor.

Eclipse / Ljudet av ditt hjärta:
11. Favorit karaktär i boken? Jacob Black
12. Bästa scen i boken? Då Jacob bestämmer för att springa så långt bort det bara går i slutet av boken för att han inte klarar av att se Bella något mer. Också träningsscenerna i månljuset, vampyrer och varulvar tillsammans.
14.Vad ser du mest framemot i filmen? Den långa kyssen mellan Jacob och Bella, graduation och Rosalie's bakgrundshistoria.
15. Vad ser du minst framemot i filmen? The Newborns med undantag för Riley.

Breaking Dawn / Så länge vi båda andas:
16. Favorit karaktär i boken?
Jacob Black
17. Bästa scen i boken? Då de tyst inväntar Volturi's följe ur skogen
18. Favorit citat från boken? "Now you know. No one’s ever loved anyone as much as I love you." Bella Cullen
19.Vad ser du mest framemot i filmerna? Hur fan de ska kunna gestalta när ungen äter Bella inifrån. HAHA. Nej då... Jacob's sista plågsamma känslor för Bella (blir en utmaning för Lautner) och också absolut allra sista scenen när Bella äntligen kan få Edward att se hennes tankar. Bella som vampyr!  
20. Vad ser du minst framemot i filmerna?
Allt jävla tjafs om vad Renesmee ska äta och hur Bella blir så moderlig.

21.Team Edward eller Team Jacob? Så jag har officiellt bestämt mig. Jag är Team Edward. Deras kärlek är så oerhört stark att hon inte borde tveka... vad ska det vara bra för? Allt hon gör är att plåga Jacob. Men kärleken har aldrig varit perfekt när man måste välja mellan två personer man båda älskar innerligt. Och jag älskar Jacob Black's karaktär. 
22. Favorit skådis?
Kristen Stewart!
23. Vem skulle du vilja spela? Rosalie Hale. Tycker hon är den mest intressanta karaktären i Cullen familjen. Hennes verkligen plågsamma övergång till vampyr och hennes förståelse för det allvar det innebär men också hennes bitterhet intresserar mig.
24. Vilken är din favorit bok? Eclipse; New Moon; Twilight; Breaking Dawn
25. Vad tycker du om slutet i Breaking Dawn? Väntad ihopbindning som tråkade ut mig litegrann. Däremot älskar jag de allra två sista sidorna där Bella äntligen kan visa Edward sina tankar. Episkt av en annars ganska mellankola författare. Något Stephenie Meyer gjorde bra var dock att hålla en intressant dialog och fånga att allvaret i en alldaglig kärlekshistoria aldrig kommer rymma ifrån oss, vilka vi än är och väljer att vara. Vilket är hennes ess i ärmen.


HIYA

Precis hemkommen från Matt's get together i Cambridge som slutade med ett stort au pair följe med många välkända ansikten jag inte träffat på länge och också nya bekantskaper med bland annat amerikaner som visade sig bo i Carlisle, grannbyn ifrån Concord. Riktigt trevligt var det... Nico smyckade min kind med en tysk flagga, tog en liten pictchaah precis. USA i sig är ett fantastiskt ställe. Önskar jag kunde ta hit er alla och resa runt med er. Då vore min värld perfekt.

Nu kallar sängen på mig, sömnissues... puss!


Grattis då Vickan!

Ja nej jag kommer ju varken få chansen till att se eller gråta över att jag kommer missa hela förundelsen, tårarna och hypen över det omtalade svenska kronprinsess bröllopet imorgon bitti amerikansk tid. Jag vet inte om det är någon slags inbyggd gammal tonårsrevolt som fortsatt hägra mot mamma och mormor som älskar kungahuset! Men visst är det en milestone i svensk historia för min generation. Grattis till Victoria och Daniel som förresten har sina rötter i lilla Ockelbo 45 minuter utanför Gävle. OCH... kolla in klänningen. Vickan fick till det med underbart rosa!


It's goin' down now

Jobbat klart för dagen! Ska städa upp the mess och duscha och senare fara in till Matt's place i Cambridge. Vi får se vad som händer där... skulle tydligen vara en del folk. Kan bli kul. Men blir en tidig kväll för imorrn jobbar jag wholiemolie day.

Love


Showdown

Mitt senaste låtberoende.
Black Eyed Peas - Showdown


With a wicked mind

Jag funderar väldigt mycket. Alldeles för mycket. Men jag har även insett att jag på en och samma gång funderar alldeles för lite för att jag stänger av, rädd för att se verkligheten och vad som springer ifatt mig. Vaknar upp av konstiga drömmar och är helt svettig. Kan ju bero på att jag fortfarande sover med duntäcke iförsig då... Björn kom och cheerade upp mig imorse och vi var och postade lite grunkor jag skulle skicka hem till Sverige. Hej och hå det gick ju bara på 50 dollar. 400 riksdaler. Som hittat! Vi åkte till Barnes & Noble och åt frukost och läste tidningar gratis som man får göra där... helt super.

Dagens jobb var faktiskt roligt! Keith och Jake kom hit för att bygga på the treehouse. Sen följde jag och mina värdbarn med till Cliff och hans pojkar för middag och lek i poolen. Jag och Keith spelade badminton över poolkanten, haha! Puss och godnatt från Amerikat.

I'll have so much


I'll never be the same if we ever meet again
Won't let you get away if we ever meet again
This free-fall's got me so oh
I'll have so much more to say
I won't let you go away
But I swear I see your face everywhere

16, 20

På senaste tiden av min vistelse i USA när folk tar sig friheten att gissa min ålder har flertalet gissningar landat på 16 år... 16 jävla år! Alltså. Vad är detta? Ska jag vara offended? I alla fall ingen idé att låtsas att man är 21 utan falskleg för min del verkar det som... Okej, jag är medveten om att jag inte förändrats så drastiskt mycket. Lite babyfett borta i ansiktet men det var väl allt antar jag. HAHA. Ja, varför klaga... om man nu kan hoppas på något liknande när man når 30. Wishful thinking.


The Pretty Reckless

At first avgudade jag Leighton Meesters helt okej musik i höstas. Sedan postade Björn en länk till Taylor Momsen's band The Pretty Reckless... LOVE THEM! De är lite mer punkrockiga. Älskar låtarna "You Make Me Wanna Die" och "My Medicine". http://www.billboard.com/#/features/exclusive-hear-the-pretty-reckless-ep-1004098326.story?tag=hpflash1''


Braintree and back

Vem har sagt att Tyskland vinner över Sverige i fotboll? Det var morgonens tema på veckans träningspass i Emerson Park för mig och Nico. Så efter att jag sovit över tiden lite, mötte jag upp Nico i Emerson där han satt och väntade på basketplanen med en fotboll och två mål... och vem vann? Jag tyckte i alla fall att jag vann straffarna medans Nico är övertygad om att han vann allting, speciellt matchen. Lite småfoul på honom när han lyfte upp mig för att göra mål. Så stabil är jag... grr. Fotboll är det första jag haft en liten chans mot honom i alla fall. Framsteg. Hoppas på att få honom upp på hästryggen innan han åker hem så ska vi se vem som blir liten och mesig... moha

For hem snabbt, duschade och pratade lite på skype med BFF. Bilen ut till Alewife för att efter lite småförseningar träffa Josefin i downtown för lite shopping utan några större planer. Efter chill utanför Starbucks och konstiga killar som frågade om internetcafé vandrade Josefin till en musikaffär och träffade på 50 cent, nästan. Jag vandrade över till min svenska guldgruva och köpte en kavaj och en BH. REA, mamma. No complaints. Kavajen var guld! Har letat efter en svart med guldknappar foreeever.

Följde med Josefin på T'n på väg hem till Weymouth där hon bor då hon var tvungen att jobba någon halvtimme. Braintree heter sista t-stoppet. Hjärnträd? Öh? Vad är det för snedrivna påhitt? Dålig fantasi, americans... bad. Hennes rum var supermysigt, loved it. Vi tog T'n tillbaka till Harvard Sq. där Josefin aldrig varit tidigare, så jag visade henne runt litegrann innan vi käkade på all time favorite Border Café.

Lite köp på CVS och klockan sprang iväg. Ja men trevligt då att jag hade glömt min HM-påse i Jossans bil. Yes. Så tog T'n ända ut till Braintree för att hämta upp den och skulle sedan åka HELA röda linjen tillbaka till Alewife och sen hinna hem med bilen tills då jag ska vara hemma. Det blev en nervös sekvens då jag upptäcker att vi åkt i fel direction och jag blir så där jobbigt nervös och tidspressad... av flera olika anledningar. Fråga mig om ni vill. Lite saker är för privata för bloggen och offentlig översikt. Men det löste sig i alla fall och jag kom hem lite försent bara... mycket tack vare Josefins sprint till bilen och tillbaka med min satans påse. Shopping smärtar inte bara plånboken, det har en torn på nerverna också. Men vad gör man inte för att vara lite stylish för en dag?

Ska försöka ta lite nya bilder snart också och lägga upp innan Martha's Vineyard då jag kommer vara internetlös i över tre veckor, men ska försöka ta mig upp till biblioteket som ska finnas där i alla fall en gång i veckan. Lär ju ändå hitta på den där biografen för att kika på Eclipse... hmmp. Livet är hårt.


You'll be hearing

Första bloggraderna går ut till min söta mamma som skickat både bikini, choklad, snäcka från Thailand och GD del 2 i dagarna. Förgyllde min eftermiddag att läsa en hederlig gammal svensk tv-tablå. Att förundras över varför inte Grey's eller One Tree Hill gick på femman gjorde min dag. Sporten var okså ett guldkorn. Koppla tillbaka minnena litegrann. Dessutom så mycket tack till Johans supergulliga mamma Catarina som skickat två violaskar som jag fick! Ni är alla underbara.

Idag har annars varit en helt vanlig jobbdag. Det tokvarma och fina vädret är tillbaka så jag satte igång sprinklern till småtjejerna på eftermiddagen. Skjutsade barnen till ridningen och pratade lite med Rita om när jag ska komma och rida. Nu när jag tänker efter kanske jag inte skulle ha sagt att jag var så avancerad som jag sa. Kommer ligga där avbockad med arslet i gruset och ångra mig... hahah

Godnatt! ♥


Jag saknar dig... min pärla


So urban

Whoa vad jag har dålig på shoppingfronten på bloggen på senaste tiden! Jag har så mycket på lager som jag inte visat. Många av er undrar säkert var man hittar bästa kläderna i USA och jag har bara ett uttal: Urban Outfitters. Det enda som går att slå är priserna... bara ett linne eller enkel tee går på runt 250 kr. Sist jag var där hittade jag ett superfint kristallgrönt halsband (som gick sönder men som nu är armband), och ett underbart mossgrönt linne. Ögonen for upp och ner över ett coolt fodral som var av spets där uppe och resten vanlig bomull, så häftig. Men hundradollarslappen la band på även mina långa shoppingfingrar... jag hade redan spenderat lönen den helgen.
Så till det jag vill säga. Urban Outfitters.


To all of you

Vill bara skicka ut ett tack, jag vet att det inte är mycket, men för de få som lyssnar på vad jag än har att säga för grå historier och hur mycket jag än går on and on om olika saker... tack. För att ni finns där och lyssnar och hälsar att alla väntar på mig där hemma. Det finns ingenting som värmer så mycket som det. Tack.


Can't run this time


Harvard Sq.

Har vi typ hängaaat hela dagen. Björn hämtade upp mig och vi letade parkering i trehundra år och gick sedan till en Irish Pub där vi käkade sen brunch. Hahaha, så häftig Björn var i hans egengjorda Tyskland jersey från HM! Creative. Sedan kom de andra och vi laddade upp inför första gruppspelsmatchen för Tyskland som var mot Australien. Björn och en till tjej went all crazy coockoo fans när Tyskland gjorde mål! Så kul att se från sidan. Matchen slutade 4 - 0 till Tyskland, men andra halvleken spenderade jag på Urban Outfitters... haha.

Så senare vandrade Björn, Alex, Mirjam och jag över till Charles River där de höll någon slags Thaifestival där vi prövade olika samples och fnittrade, haha. Jag och Björn köpte dyrt européeiskt godis och sen åkte vi till Burlington och Barnes & Noble där jag köpte en bilaga för nya Eclipse och en bok med en titel som sa något om "You should've dumped Edward, Bella." Intressant läsning! Om jag nu någonsin tar tummen ur röven och faktiskt läser...
Sedan hämtade vi upp Nico från Alewife, eftersom han har varit i NY en vecka med hans familj! Också han i Tyskland jersey. Härlig stämning. Så jag bara svalde min bitterhet över Ballack's två mål som sänkte oss för några år sedan. Toppendag, sammanfattningsvis!

Nu måste jag städa upp lite här innan jag går och lägger mig. Vi får se helt hur denna vecka blir, jag har faktiskt ingen aning... den kan gå åt alla håll om jag ska vara ärlig.


And I wish there'd been someone to vote no for me...

Boston hanging

Helgen hittils har bestått av att jag sovit över hos min lilla favorit Johan i Watertown där det finns massvis kriminella människor som skapar bomber som de placerar i Times Square, haha... jag har alltid lika mysigt med Johan. Varför ska han till Brooklyn? Varför är livet orättvist?

När jag kom dit i fredags bjöd "Brad Pitt" på Corona och sen traskade vi förbi ett träd som luktade väldigt äckligt (har insider för er som verkligen vill veta VAD det luktade) på vägen mot bussen till Harvard Sq. Vi plockade upp sötaste Hannah innan vi mötte upp de andra för en god laxmiddag på ett rätt mysigt ställe. Tror vi var sju stycken... Johan, jag, Hannah, Emelie, Jenny, Sara och Oda som är norsk. Så trevliga och gulliga allihopa!

Idag vaknade vi rätt sent till skyfall ute efter en skön sovmorgon. Blä på regn på min lediga helg, of course... efter en god Subway frukost pyste vi till Museum of Science där det fanns en del häftiga grejer. Synd bara att vi inte hann spana in the Green wing så mycket, där alla mer biologi-grejer fanns. Nörd som jag är. Johan gillade nog Blue Wing mer. Elektricitet. Vi avslutade med att se en film på en liknande Cosmonova-biograf som handlade om adrenalin och risksökande. Häftig!! Vettefan om jag skulle hoppa ut från ett plan dock. Jag får en high av att hoppa en häst, det räcker bra...

Vi avslutade kvällen med att se The Killers på Boston's största bio. Rätt vanlig stomme av film osv men jag älskar Katherine Heigl... haha "Honey, we need to steal a car." "Well, that will be the least awful thing we do today so go ahead...". Dessutom hände något random men jättekul som får mig att inse att Boston inte är så där gigantiskt stort. Eva, en au pair norr om Boston som jag pratat med ett bra tag innan hon kom hit till USA, kom och gick med hennes kompisar och så tänker jag att det måste vara hon och efter lite om och men piper jag "Eeeeva?" Hahaha. Så då fick jag träffa henne äntligen! Supergullig tjej.

Nu ska jag verkligen sova så får vi se vart dagen tar mig imorrn. Hörde att det vankades att jag skulle heja på Tyskland i fotbolls-vm. Händer sådant? Hmm. Förresten så får ni ursäkta om ni märker att jag är lite mer reserverad i sådant jag skriver och sådär, det har hänt väldigt mycket på sistone vad gäller vissa saker som gör att jag verkligen ifrågasätter just nu... väger av.

Goodnight my darlings


Outfit

Trodde då aldrig att jag skulle ha den taglinen ovanför. Men nepp! Nu är den här. Jag är typ världssämst på att ta outfit bilder men jag var bara tvungen att halvvisa (ja, bilden är smått crappy) mina nya underbara midjeshorts från H&M tillsammans med mitt favoritlinne från Forever 21. Och för er nyfikna. USA har inte tryckt på mig några kilon alls! Varken fler eller färre kilon. Mina matvanor hard dock gått åt skogen sen jag kom hit... och jag skulle behöva träna definitivt mycket mer. Är det något jag känner har försvunnit så det alla muskler jag hade från ridningen. Min rygg var ju helt död efter lite tubing bara. Aj aj...


Wrong world


Held in some dreaming state
Awakening world, but never quite awake
No kiss, no gentle words... wake me from this spell
It is you that holds me under
Shaken through my spine
No more dreaming of that other boy
No more dreaming like a girl so, in love
Began to shake, my eyes flew open
So gone in the wrong world


One year ago

Tog jag och merparten av mina bästa vänner studenten!!! För exakt ett år sen satt jag, Carro och Mickan och skrek oss hesa runtom i Gävle i Hasses fina Volvo. Det var en helt fantastisk dag som jag knappt kan förklara i ord med stipendium, SPM3, världens finaste lärare och nära och kära, för att inte ens nämna flaket och festen... men det var 90'rnas dag och vi skrek och hade oss tills vi inte kunde veva mer i luften, uttrycka ord eller gå i våra klackskor. Idag är det 91'ornas dag och jag uttrycker mitt allra största grattis!







Sjung om studentens lyckliga dag
låtom oss fröjdas i ungdomens vår
än klappar hjärtat med friska slag
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än i våra sinnen bo
hoppet är vår vän och vi dess löften tro
när vi knyta förbund i den lund
där de härliga lagrarna gro
där de härliga lagrarna gro.
Hurra!

Svea vår moder hugstor och skön,
manar till bragd som i fornstora dar,
vinkar med segerns och ärans lön,
med den skörd utan strid man ej tar.
Aldrig slockne då
känslans rena brand,
aldrig brista må
trohets helga band,
så i gyllene frid som i strid.
Liv och blod för vårt fädernesland!
Liv och blod för vårt fädernesland

Haha... vad patriotisk jag blev. Men jag brinner för mitt Sverige, ta aldrig miste om det faktumet.
NU: jag har redan städat köket, bilen och tvättat kläder. Nu gäller uppstädning på rummet, dusch och hämtning av barn innan jag tar bilen till Johan i Watertown och har lite svenskmiddag i Harvard Sq. Lovar att uppdatera er om helgen! Trevlig helg alla goa 

Boston for the win

Igårkväll träffade jag Björn i regnvädret och åkte och köpte lite grejer på Crosby's för att samlas ett helt gäng trevliga au pairer hemma hos Maria i hennes lägenhet i Concord för att kika på The Finals, NBA. Närmare 14 personer tryckte vi ihop oss. Boston Celtics är i finalspel mot LA Lakers... hååårt. Boston vann igår och hämtade ikapp matcher så att det i nuläget står 2 - 2, bäst av sju. Haha. Sport. Helt ärligt tyckte jag faktiskt att matchen var lite småseg... vet inte om basket är min sport så där. Still routing for Boston though!

 


Wolfpack


Ja men, där är det!

Tror det var min standardfras under dagen när jag och Josefin skulle leta på Quincy Market. Ja, på något sätt råkade jag efter HM i Downtown Crossing (min älsklingsdel av Boston) där jag köpte tre underbara plagg (ajaj), dra med Josefin på världens omväg till North End i de italienska kvarteren och sedan runt igen. Varje gång jag såg en liten bit av en hamn utbrast jag utpustande "Ja men, där är det ju!" och blev lika snopen varje gång. Trötta och hungriga frågade vi en tjej som snällt förklarade vägen... sen blev det thaimat på trappstegen. Roligast var nog ändå när Josefin sa "MEN HERREGUD! Jag trodde ju han jobbade här..." till en uppträdare, utrustad från topp till tå med brandman-gear tillhörande viktiga orangea plasthatten, började utföra split och spagat-försök på marken. HAHAH.

Resten av dagen har jag jobbat, hårt och flitigt. Körde i ilfart ut från route 2 för att jag visste att det pågick vägarbete. Så rätt så. Kom i precis tid för att hämta upp tjejerna på skolan! Nu på kvällen har det regnat... rain... ueeeh. Första gången på länge som jag fick dra upp värmen här på rummet till 70 F istället för att låta den vara av. Hoppas att det bara varar i en dag. Jag vill ha fint väder i helgen när jag är ledig! Aiiiight... annars kommer jag förvandlas till en elak jävel.

Vill bara passa på att announca att Madde har åkt hem. My hometown girl. Trots att vi inte hann ses så mycket på slutet kommer jag sakna dig stumpilumpan... hon står på svensk och Gävle mark imorgon. Make no mistakes... det finns stora delar av mig som önskar att det vore jag. Men också delar av mig som står fast i USA. Kan man splittra sin själ som Lord Voldemort? Hör av er.


I'mma be what I set out to be, without a doubt undoubtedly


Was then, when will

Jag raderade just hela mitt inlägg för att det var så oinspirerande... jag tänker bara krypa ner i min säng, krypa ihop och lyssna på underbara Driveway innan jag somnar, långt bort.

Barrunda för ett år sen. Jag har åkt iväg så långt jag kan. Jag har så mycket okanaliserade tankar nu att jag bara håller på att gå sönder känns det som... jag skulle behöva vila i tre veckor.


That cullenguy


Mondayblues

Perfectly honest with you, jag har inte så mycket att dela med mig av idag mer än att ja, jag städade aldrig mitt rum igår utan dåsade av med kläderna på sängen utan några lakan. Disgusting. Jobbade morgon med vanliga rutiner och gick sen och la mig då jag känt mig drained på energi på senaste tiden, igen. Klockan 11 vaknade jag upp och insåg att jag kanske verkligen borde lägga några knop på att städa upp. Några efforts senare var det rent och jag gick och sprutade bodymist och skuttade runt av glädje. Pratade med mamma, BFF och också Carro. Även fast dagen har varit bra är idag en sådan dag då jag bara tänker på alla där hemma. Jag saknar er så det gör ont. Det är som ett stort hål som värker... jag älskar er så innerligt.

Åkte in till Concord town för att köpa lite små presenter till mamma och pappa och hittade även på ett par örhängen, enkla och klassiska med en liten vit sten i. Kommer hem precis innan jobbet och ska sätta i dem för lite vardagslyx. Snip... snap... broke. Fyfan. Och de kallar sig för Concord Handmade Goods! Ett riktigt bummer moment för mig. Resten av dagen har jag agerat skjuts och sen jobbat hela kvällen. Nu väntar jag på att få gå ner till mig och mysa lite med Gossip Girl säsong 3 som jag håller på att catcha up på. Ja ni hörde rätt, jag har missat avsnitt. JAG har missat avsnitt. Världsrevolution.

Studentveckan är förresten igång, ta vara på det alla 91'or! Det här är bland det roligaste ni kommer vara med om. Ta vara på varandra och ha så roligt som möjligt för sen kommer ni inte vara tillsammans allihopa på bra, bra mycket länge om ens någonsin. Så som klok "gammal" 90'a är mitt råd: LEV! Snart är det också det där omtalade bröllopet men jag har ingen aning vem det är som gifter sig för jag har flytt fältet. Det är två saker som tröstar mig lite när jag saknar Sverige.

Puss


MTV AWARDS

Jag missade galan, eller ja, Björn visade mig i alla fall detta klipp genom skype då min tv här nere i källaren på något sätt har tappat alla kanaler, nästan... jag tror jag har runt 20. Så det var ju mer än bra vad som gäller USA's bondkanaler. Hahaha. USA's bondkanaler är alltså Sveriges hela analoga nät. Skoj. Diskuterade lite med Björn också över hur New Moon kunde vinna bästa film över The Hangover. From my heart så älskar jag alla Twilight filmer och tycker de är fantastiska, men ska jag se på saken ur ett större perspektiv är Hangover en bättre film än New Moon i sig. Jag vet inte riktigt hur det där kunde hända mer än mina spekulationer över att MTV obeyar Summit's producenter för att få del av den massiva vinst de kan göra av hela franschisen. Money talks.

Watch the 2010 MTV Movie Awards at MTV.com!

Söndagsnatt

Klockan har runnit iväg till ett på natten och jag sitter fortfarande och glor på dumdatan, utan fungerande mus. Batteriet har dött och jag har ingen ork att gå upp och stöka i köket för att rota fram ett nytt heller. Samma dåliga ork har jag över att städa upp inbrottet här inne. Det är inte ens lakan i sängen! Det är livet för en trött au pair. Hahah. Lyssnar på Justin Bieber's nya Somebody to Love. Maaaan, är han söt eller? "I promise girl, I swear"... jag känner mig som en fjortonårig brud med I heart Justin Bieber t-shirt. Skulle aldrig break your heart Justin. Aldrig.

Jag startade morgonen med gröt som jag toppade med grädde och jordgubbar. När jag blundade försökte jag leva mig in i svensk midsommar. Det var ju uppenbart att jag inte var hemma när jag slog upp ögonen men för en stund kände jag mig på baksidan, med gräddtårta, släkt och vänner. På midsommarafton. Det är otroligt vad doft och smak kan göra med ens minnen faktiskt.

Resten av dagen har jag lekt och varit skjuts till birthdayparties och åkte också till Cliff och hans fyra pojkar så Jack fick bada i poolen. Regn och åska har kantat dagen... men det klarnade upp mot kvällningen. Ber nu för nytt förtroende av vädergudarna, jag vill ha bra väder när jag har chans att åka till stranden i helgen! Frågan är vilken strand. Hmmm. I love Cohasset, men vore roligt att se de andra stränderna som ligger på North Shore.

Nu ska jag väl städa upp här... eller jäsa av i sängen utan lakanen. Berättar för er imorrn vilket alternativ som vann.


Route 2 East

Du gamla, du fria

Jag firar dig på din nationaldag och saknar dig högt. Mitt Sverige.
Grattis på nationaldagen allihopa! Hoppas att det är sol hos er och att ni trycker i er gräddtårta med jordgubbar...

För här spöregnar det när jag vaknade för några minuter sen. Spöregn. Allt tack vare min lilla irriterande kommentar om att vädret började bli för fint. Typ. Vi får se vad dagens jobb har att bjuda på.


Let's get lost


Marmawhat?

The working day har sett ut på detta vis. Vaknade vid 08.00 och tog Jack till soccepractice... läste lite tidning och pratade med mamsen i telefon. Senare åkte vi ut hela familjen till Thoreau Club där de hade en speciell clubdag med poolbad, t-shirt dying och hoppborg. Haha, highschool killarna hade det svettigt med alla barn som ville ha batiktröjor. Kvällningen tog jag mina tre barn och såg Marmaduke inne i Boston. Supersöt barnfilm! Det finns inget bättre än söta djurfilmer... Och resten av kvällen var också mys!

Saker och ting är bra konstiga här. Stormvarning i Boston och vithajar utanför Cape Cod... inte så att jag känner att sticka ner stortån nu på Martha's Vineayrd direkt. Jösses. Den kommer ju bli avbiten.



World from moving

Walden Pond är ett helt fantastiskt ställe, och nu går vattnet till och med att bada i! Yay moment. Så nästa vecka kommer det förmodligen bjudas på lite dopp om man vågar trippa i trots alla stora fiskar och grodor jag och Björn såg idag. Vi såg till och med en orm, ja en orm pappa, men nu i efterhand när jag kollade upp den var den inte giftig. Thank god. Tur att jag var uppmärksam där bland löven när jag klev en meter ifrån den ringlande, svartgula varelsen... men anyway. Söta chipmunks kryllar det också av. Walden Pond påminner mig lite om gamla Sälgsjön dit jag och Elin alltid åker alla somrar. Minus alla bromsar bara! En riktig hit Elin!

Dagens roligaste underhållning måste ha varit när vi går i trailspåret på östsidan och en finurlig äldre man kommer förbigåendes i världens super-fisherman-gear och sedan stoppar helt plötsligt för att utbrista "HOLY MOLY!!! DO YOU SEE THAT FISH OVER THERE?? OH BROTHER!!!" och sen springer ner till vattenkanten för att börja försöka fånga in truten (Björn upplyste mig som är mindre fiskorienterad) som simmade omkring vid brynet.

Hörde just ett jävla oljud och funderade på om mina värdbarn inte längre sov så sött för att sedan inse att det åskar som om Tor har släppt lös alla sina hästar... hahaha! Regn dessutom. Förhoppningsvis repar vädret sig till imorrnbitti. Där får jag igen för att jag sa till Björn att jag tyckte att vädret började bli irriterande fint varenda dag...












Dagens

Dagens irritation: Efter härliga Boston blev jag förbannad. Jävla kärringjävel på I95 North mot Peabody känn dig träffad. Trafiken var stockad i rusningstid och då faller det sig naturligt att bilar kommer ligga närmre varandra. Varje gång jag närmade mig femmeterssträcket till hennes bil framför gjorde hon idiotinbromsningar och tecknade åt mig att backa bak. Jag blev rasande jävla förbannad och slog upp händerna och tutade i tio sekunder som en aggressiv grek runt medelhavet. I don't care. Lilla tanten kanske inte ska vara ute och köra om hon inte PALLAR av rush hour.... Hade lust att kliva ut där mitt på motorvägen och skrika.

Dagens insikt: Det finns saker jag inte kan förändra men som jag inte heller ångrar. Varje val jag gjort har känts rätt när jag väl valde och det är allt som räknas. Och... jag har en höst att överleva utan en massa underbara vänner som åker hem och sen tuffa val framför mig i Sverige. Jag blir verkligen satt på prov och min hjärna borde gå på högvarv men jag sitter bara och stirrar när tankarna slår mig. Jag måste välja, men jag vill att någon ska göra det åt mig. Write my book...

Dagens bilder:

Blond, brunett, rödhårig?
Vad gillar ni bäst? Jag tycker de tar fram olika sidor av mig allihopa... svårt att välja. Det blir blondt hela sommaren sen får vi se vad som händer till hösten. En sak som är säker: det kommer bli längre.

Missing



Det kommer nästan konstant ut nya TV spots i USA för Eclipse och här är en intressant sådan. Riley, som är huvudkaraktären av The Newborns, som jag överhuvudtaget inte tycker ser lovande ut förresten, är dock underbar. Men vad kan man kräva av Summit Entertaintment? Ska de hitta 30 outragously vackra människor som dessutom kan hoppa fem meter ner i backen utan att bryta benen av sig? Nja...

Eclipse sountrack

Gladly upptäckte jag för någon timme sen att Eclipse soundtracket går att lyssna på helt gratis på http://eclipsesoundtrack.com/preorder/. Hur underbart? Soundtracket finns i affär den 8'e juni i USA och 9'e i Sverige om jag inte minns fel. Varför känner jag mig som en informationsblogg ibland? Hahaha. Sorry. My view... hela soundtracket är fantastiskt och till filmen kommer det sätta perspektiv som lyser starkare än både Twilight och New Moon. Believe me. Mina favoriter är helt klart Sia med hennes My Love och också wonderfulla Florence + The Machine med Heavy in Your Arms. Många underbara band är med på soundtracket... Muse, Bravery och Band of Horses.


Heavy in your arms


I was a heavy heart to carry
Heavy in your arms


Staying city

Jag ska inte skriva någon meterslång recension men jag ska försöka uttrycka mina känslor efter att äntligen ha fått sett SATC 2 med älskade bästa Johan. Filmen är helt bra på många sätt och vis. Deras systerskap av vänskap, New York City, män och kläder komma leva on föralltid och det är bara underbart att se det kryddas med Samantha's vredesutbrott på konservativa gubbar i Abu Dhabi (där jag förresten mellanlandat... hihihi). What's there not to like? Jag slår näven i bordet mot de tråkiga rescensenterna som beklagar sig över att det inte finns någon vidare svängande plotline i filmen. Denna film är bra. Den emotionella delen fanns där även om första filmen iscensätter det bättre. New York City and four soulmates. I love it... och kommer aldrig paya attention till rescensenter. Det är bara ett gäng "pålästa" gubbar som allihopa plågas av power-the-women-movies. There.


Emerson Park

Ännu en underbar dag med 28 grader och sol, det är något slags standard väder i Boston under sommaren. Fortsätter detta kommer jag se helt sillylilly ut efter sommaren... min tan är redan way too dark för det det halvblonda håret jag numera har. Börjar känna mig riktigt bekväm med håret nu faktiskt, vi får se hur länge jag behåller det! En rolig liknelse skulle vara typ... fake barbie? Åh nej. Tar tillbaka det där. Man ska inte basha sig själv... för mycket.

På min lediga tid under dagen idag har jag varit med Nico i Emerson Park och bara chillat. Vi har gett upp träningen litegrann sen vädret är så underbart. Så det blev filten och tysk musik istället. Plus att Nico bar mig upp och ner så jag nästan spydde... haha! Tänkte visa er lite bilder och en lite halvkasskvalité film från Emerson. Flikar även in några från The Great Meadows som ligger jättenära Nico's hus, på väg ut mot Bedford.

OCH... jag måste bara berätta. Börjar få panik. Kul att en jättestor hjort låg ihjälbiten på grannarnas uppfart imorse. De ska ringa animal control för att de tror att det är björn som har återkommit till Concord, alternativt att the coyotes börjar bli för många. Rabiessmittade dessutom så de ska tydligen go woho woho på natten. Jag får absolut inte ta-mig-härifrån-för-jag-skakar-känslor när jag låser bildörren på en becksvart uppfart tolv på natten!


Red winged something something på The Great Meadows


The Great Meadows


Löptrackssidan av Emerson Park


Nico ville spänna sig... hahah


Hahahaha! The hairy monster and the little dworf




June

Det är första juni och en ny månad har börjat. Can you guys believe it? Jag är inne på min sjätte månad! För att fira det har jag satt en liten nedräknare till vänster där ni (och definitivt jag, haha) kan kika hur många dagar det är kvar tills jag åker på någon veckas semester i USA och sedan är på väg hemåt, för ett good while...

Idag har betytt jobb. Varit hemma med Jack som varit lite sjuk och sedan varit off på eftermiddagen. Städat upp inbrottet, duschat och vilat... och pratat på skype med Per. Längtar verkligen efter att börja plugga när jag pratar med honom, haha! Mina inrutade kunskaper från gymnasiet har ganska så mycket fått gå i ide detta år. Jag måste ta tag i mina sex credits här i USA. Orka.... hahaha. Jobbat kväll och nu sitter jag här och filosoferar lite smått. Och: äntligen lite regn idag... jag har faktiskt saknat regnet. Nu är det dock så humid att man kan ta en dusch i luften utanför.

Imorrn blir det äntligen Sex and the City 2. Can't wait!
♥♥♥


Concord under memorial day, min första bild på statskärnan efter 5 månader... haha. Kanske gör ett litet bild- och filminlägg senare.


Scarlett

En video jag älskat i flera år och en låt jag facsnieras av. Trots att Scarlett kanske inte har den bästa rösten älskar jag låten och hur hon sjunger ändå...


So in love with the wrong world



Seems that I have been held, in some dreaming state
A tourist in the waking world, never quite awake
No kiss, no gentle word could wake me from this slumber
Until I realise that it was you who held me under

Felt it in my fists, in my feet, in the hollows of my eyelids
Shaking through my skull, through my spine and down through my ribs

No more calling like a crow for a boy
No more dreaming like a girl so in love, so in love
No more dreaming like a girl so in love, so in love
No more dreaming like a girl so in love with the wrong world


VM

Är det okej att vara sjukt selfish? Jag är nog den enda sweden native som är glad över att Sverige inte tog sig till VM. Alright then... glad är ett overstatement. Men, hade Sverige tagit sig till VM som vi gjort alla år tidigare och jag befunnit mig här i Amerikat som jag gör hade jag nog blivit struck av en ordentlig hemlängtan. Alla chipskvällar, i Sverigetröjor med horn som det blåses i och grannar som springer ut på gatan och bara är svenskar tillsammans. Hade jag klarat det eller hade jag sprungit till Logan och åkt hem? Frågan om det... jag tänker i alla fall inte heja på Danmark eller något sånt. Nog med att jag kommer få höra live om hur det går för Tyskland med alla au pair vänner här, haha. Jag kan lova er att de minns matchen de storspöade Sverige med typ 2 - 0. Blä. Jävla Ballack eller vad fan karln heter. Må bäste man vinna i alla fall. Av någon konstig anledning hejar jag rätt mycket på England... är de med i år? Det säger litegrann om mina rostiga fotbollskunskaper...


Waiting in

Every move I make, hurts someone...


Day of memorial

Memorial Day var det idag ja... Jag uppdaterar just nu endast out of courtesy för jag är så trött att jag bara vill stänga ögonen och bjuda in John Blund. Det var en bra dag faktiskt. Jag har nog inte riktigt greppat vad Memorial Day går ut på mer än att man hedrar gamla krigsmän? Am I right? Fin grej i alla fall. USA är en riktigt mäktig krigsmaskin som gjort mycket för världsrättvisan och det tänker jag aldrig ta ifrån dem. Att stå upp för sitt land. I believe in America... som Sam brukar säga! Haha!

Jag tog Jack in till Concord och bjöd på glass. Sedan åkte vi tillbaka hem för kvällens cookout där många vänner och också närmsta släkten till familjen kom. Underbart god mat och härligt sällskap i 28 graders värme och sol. Sam och Michaela underhöll mig, Carla och Marcy med djurcharrader. Hahaha. Det är så kul att kolla på Sam. Hon påminner mig så mycket om hur jag själv var som 9-åring...


RSS 2.0