GOTT NYTT 2010

Mobilen is alive. Eller ja... en ny samsung med samma nummer!
Tyvärr inte den stulna nokian. Jag får alltid lite så där funderingar över var den egentligen ligger. Man önskar att man fick se en bild på var den hamnat. Fast då skulle jag nog antagligen bli så arg så jag skulle åka dit och få en major freak out. Aja... nu är jag i alla fall kontaktbar. Always look on the bright side of life. Jag kommer vara rätt upptagen under de här sista dagarna i Sverige (SKAAA packa på lördag) med att umgås med nära & kära och se efter så allt tas med, men... ska försöka hålla lite uppdatering här också.
Ikväll blir det middag och trevligheter hemma hos sötaste BFF i hemsta!


Förra nyårsafton!


Måste köra klassikern... listan.
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Sure... körde bil helt själv (körkort) och åkte utomlands utan föräldrar och istället med vänner första gången (Kreta & Turkiet)
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga inför 2009, men ibland kommer jag på lite finurliga grejer jag ändå aldrig lyckas hålla mer än en månad
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej
4. Dog någon som stod dig nära? Ja, min älskade morfar som jag vet är på ett bättre ställe nu
5. Vilka länder besökte du? Thailand, Kreta och Turkiet!
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Nya upplevelser
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 12 juni
8. Vad var din största framgång 2009? Körkortet och stipendiet vid studenten
9. Största misstaget? Stressar upp mig inödan över saker jag skulle kunna lösa direkt, med lite lugn i kroppen
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Åh ja... kändes som immunförsvaret checkat ut i oktober (sjukdomsmånad modell rejäl) Lyssna och lär vad alkohol i en vecka utomlands kan göra med dig
11. Bästa köpet? Alla resor som jag lagt ner ganska mycket pengar på, men har varit varje krona värd!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Resor
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Alla nära & kära
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? En del...

Shiny Toy Guns -
Season of Love
Kings of Leon - Use Somebody
Lykke Li - Possibility
Florence + The Machine - Cosmic Love
Arctic Monkeys - Crying Lightning
Pitbull

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Definitivt gladare, fått distans till mig själv
16. Vad önskar du att du gjort mer? Planerat tiden bättre
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Sovit
18. Hur tillbringar du julen? Hemma hos oss med älskade släkten
19. Blev du kär i år? Är lite hemlig med sånt där men, de som vet... vet
20. Favoritprogram på TV? Gossip Girl, Desperate Housewives, Grey's Antomy
21. Bästa boken du läste i år? Twilight-serien
22. Största musikaliska upptäckten? Lykke Li
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ja absolut
25. Något du önskade dig men inte fick? Minns man sådant om man fyller år i februari? Nej
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Öh. Gick i skolan och hade världens längsta Engelska C lektion och sen var jag hem och firade
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej, det tror jag inte
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Tunika är väl mitt varumärke, haha. Annars gillar jag att blanda stilar... men romantisk är nog bästa beskrivningen på min stil
29. Vad fick dig att må bra? Nära & Kära, igen
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Blir jag slagen om jag säger Robert Pattinson? Hahaha
31. Vem saknade du? För många älskade
32. De bästa nya människorna du träffade? De på olika utlandsresor!

Du oärliga människa...

Du oärliga människa som stulit min mobil vid 19-snåret ikväll på Norra Rådmansgatan. Jag hatar dig! Hatar hatar hatar dig. Min vardag blev typ slagen i backen av det. Och Carro och mamma fick vara med om mitt häxelika utbrott... inte okej.
Inte inte inte okej. Du förtjänar att ruttna i kloakerna.

Återkommer imorgon när en ny mobil förhoppningsvis är igång med samma nummer.
Att det ska vara så svårt att vara en medmänniska.
PISSED

Teknikens under

Som det heter.
Teknik är naturligt sett inte min starkaste sida men jag har varit tvungen att lära mig ändå. Men idag finner jag mig själv mäkta stolt. Jag har lyckats utan större troubleshooting med att installera ny webkamera, nytt modem, och nya högtalare till stationära datorn så de där hemma ska lyckas hålla lite kontakt med mig där borta i staterna... Dessutom har jag lyckats orientera mig hyfsat väl på nya bärbara jag fick i julklapp. Den är finfin! Smooth... Jag har dock fortfaranden problem med internetuppkopplingar. De kommer aldrig vilja vad jag vill...

Idag följde mamma med mig ut till köpis för att shoppa lite grejer inför USA... hittade ännu en blommig tunika. Det är nog så jag ska beskriva min stil med ett ord år 2009; blommig tunika.

Nu ska jag kika lite JVM innan jag lägger mig. Tomorrow is another day.


Hockey i Globen - 200...8?


1 vecka och jag sitter på arslet

Har hunnit med rätt mycket de sista dagarna, speciellt umgås med mina underbara vänner och familj. Var iväg till Köpis med BFF och kikade mellandagsrean en en gång, hittade lite smink som var nedsatt. I like. Blev biobesök på kvällen med Elaaajn... Avatar igen. Kanske hur underbar som helst! Tycker hela världens sex miljarder borde se den och försöka förstå. Hur som haver kan ni läsa i Elajns blogg om en ruskigt pinsam kille som bad oss "skicka vidare". Har den länkad i menyn! Ikväll såg jag och BFF Couple's Retreat och ja den, dög. Men men... det var mysigt i alla fall med PEZ och tutti frutti.

Nu har jag satt mig i klistret igen. Bokstavligen. Även fast jag sprungit de nödvändiga ärenden som funnits att springa (eller tagit hjälp av älskade mami med att göra dem) så känns det som att jag inte är riktigt igång med alla förberedelser. See, vad är det nu jag har kvar att göra?
PACKA.
Det enda jag lyckats göra där är att be pappa dra in den nyinköpta resväskan från förrådet. Den står där och ser frågande ut. Skickar ut låtsasröster som skriker i örat på mig... packa mig. Haha, det där är en konstig grej när det gäller mig. Jag helt ärligt hatar att packa. Det känns som att det är alltid något som blir kvarglömt, sen blir jag paranoid och står som en fullt galen idiot och rotar igenom hela resväskan för att hitta typ... nagelsaxen. Men jag ska med början av imorgon börja packa.

Här är den anyway... (ursäkta för irriterande vita google bakgrunden)


No dawn, no day, I'm always in this twilight

Ord vore överflödiga

 


Juledagar

Har ni alla överlevt gårdagens mänskliga ihjälklämningar inne på alla svenska krogar? Jeez...
Jag själv trodde att mina inälvor lämnat insidan av kroppen efter att ha trängts med ett gäng gävlebor inne på Slick. Aj aj aj. Men det var en rolig kväll. Jag roffade åt mig chokladen hemma hos Johanna på julklappsbytet, har blivit ett riktigt chokladmonster på sistone. Kanske ska skaffa gymkort i USA och bli riktigt fit. Superfit. Body-builder fit.

Var ut till köpis med mor och trängdes (man får inget lugn) med resten av Gävle bland kläder, skor och elektronik. Fick med mig några godingar hem, billigt! Såg förresten älskade Harry Potter ikväll också. Harry Potter is looove. Böckerna har varit med mig sen jag typ lärde mig läsa på riktigt så de har alltid funnits med mig. Längtar tills första delen av sjuan kommer next year.

Det är 8 dagar kvar tills jag far iväg till USA.
Jag kan ändå inte greppa det... för långt borta från min verklighet.
And this will be a good thing, I think.


Underbara julafton

Jag tillhör en i skaran av de som aldrig skulle röra påkarna mot stan och göra krogen en julaftonskväll. Det sitter djupt rotat inuti mig att umgås med dem man nästan aldrig annars hinner träffa (och även dem man alltid träffar) och ha det här barnsligt nöjda flinet över julklappar som man sitter och beundrar. Det är min filosofi. Juldagen kan man dock springa ute... om man inte hellre sitter och myser till knäck och bra jultv. Dubbelmoral? Äh.

Min julafton har varit underbar! Några ur härliga tjocka släkten har varit här och firat jul med oss hemma i "tomtebyn". Det är exakt så min gata ser ut just nu! Små söta röda hus och villor med snötunga gran-grenar i bakgrunden. Julkort... Anyway, vi har proppat oss fulla med julmat, julgodis och delat ut julklappar. Förutom min bärbara jag fick i förskott av mor och far har jag fått pengar (även dollar!), kläder, presentkort på HM och lite annat därtill. Kvällen har även gått åt till att avgöra vem av mamma och mig som kan göra bäst Svenska Hollywoodfruar imiationer. Goda skratt. Mitt ess är Anna Ankas "Ammmääännn jag tyckerrrr deee ee så jääeevla meeeääsigt ju" och ett gapskratt efter...


Jingle all the way

Någon brände bocken runt 03-snåret imorse och jag är uppriktigt ledsen. Hahaha... nej men litegrann i alla fall. Den är så fin och ståtlig, sätter ett märke för Gävle och dessutom rent utsagt spyr Gävle kommun ut pengar på den. Pengar som skulle kunna användas till att reparera världens sämsta vägar som också rent utsagt har sönder folks bilars underreden. Arrrgghhh. Det blir kommunalråd för mig i framtiden hör jag. Då ska jag tämligen vakta bocken 24-7-31 och hota alla förrövare med "jag vet var din brevlåda bor"...

Men detta skall inte få påverka min julstämning. Nej. Jag är stark.
Imorse vaknade jag och bästa BFF runt halv elva snåret och trodde klockan var åtta. Det är sådant som händer med arbetslösa ungdomar. Jag sov över hos henne igår och vi hade hur mysigt som helst, som vanligt. Vi låg och pratade innan vi somnade och kom på att jag inte sovit där på över 2 år. Förr om åren var det var och varannan dag, men men. Me love you!

Resten av dagan har spenderats hemma i full gång med att sätta igång min nya barbära dator mami och papi varit så snälla att köpa åt mig, inför USA. Det gick bra. Förutom när mina tekniska kunskaper svek mig. Då blir jag en hårresande häxa. Senare har jag och mami myst med knäck... jag är en sucker för julen.

Imorrn kommer bästa kusse Alex, morbror Lennart, mormor och för att för inte förglömma lilla energiklicken Danne. Underbart!
Have yourself a merry little christmas!




Julafton kl. 15 på SVT1 - helig tid.

Julskinka... det vore något

Sitter här mitt i natten som jag alltid gör (jag är dömd på livstid till nattuggla) och suktar efter julskinka. En sån där riktigt saftig jävel som man lägger på julknäcke. Jag har nattsug som en höggravid kvinna. Det är tur att familjen ska julhandla imorrn. Annars vet jag inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Det är jullafton om endast två små fjuttiga dagar - jag får ingen ordning på var tiden tar vägen. Det känns som det var igår jag sprang barbent runt på stan och tyckte att jag frös i natten.

Anyway, det är 13 dagar kvar tills jag åker iväg först till NY i fyra dagar och sedan permanent (i förhoppningsvis ett år) till Concord som är ett litet samhälle cirkus halvtimmen utanför Boston. Vissa antyder att jag borde ha en countdown. Men det känns överflödigt... öhm. Andra frågar om resfeber. Inom mig vet jag att alla bara vill väl, vill kolla hur det är med mig och intressera sig över mitt liv. Men istället dyker det upp en liten djävul inom mig som bara vill att alla ska hålla käften. Haha!
Jag ångrar ingenting. Och definitivt inte att jag åker iväg ett år till USA, det är något jag har velat göra sen jag var 14. Däremot kan det bli lite hjärtslitande att lämna allt och alla. Jag har trots allt växt upp i ett och samma hus, haft en riktigt trygg tillvaro med världens bästa vänner och familj och promenerat samma gator i Gävle i över 19 år. De facto.

Nu ska jag trilla till sängs om jag ska orka med morgondagen!
Bjuder er på en bild på Gävles lilla stolthet som antagligen bränns upp några dagar efter jul då en dyngrak amerikan övertygat polisen om att han trodde att det var tradition, eller en raggarbil kört ner den i brist på annat satyg att göra...


Ett första inlägg en femte gång

Jag har startat min blogg fem gånger på olika adresser varenda gång - om och om igen. Det är pga omtanke för nära & kära jag startar upp den här skiten en femte gång... hahaha. Den 4'e januari tar jag nämligen mitt pick och pack och sticker över till USA och Boston för ett år som au pair i en amerikansk familj. Jag är helt clueless över hur min vistelse kommer bli, och jag antar att det är det som lockade mig in the first place! Anyway, här får ni följa med i min vardag, min inte så vardag... hah, intressanta detaljer och ren smörja. The ups and downs.


RSS 2.0