Hatar på världen... inte längre

Part two.
Nej, jag orkar inte hata på världen längre. Att leva i en resväska är inte direkt det värsta humana varelser utsatts för i en veckas tid. Lägg ner Linda. Jag orkar inte spendera tid på att vara arg längre. Jag ska uppskatta tills universum uppskattar mig tillbaka... ungefär. Work all day med massa roliga stunder med mina värdbarn, de är helt sjukt hur roliga de är. Jack snackade om att jag borde ta taxi för att hälsa på Zoe på hundkenneln och Sam och Kayla tyckte att jag skulle färga håret svart så jag kunde se ut som Demi Lovato... hmm... nja.

Nu står resväskan och glor på mig här bredvid. Min orangea reskompanjon detta år i USA. Kommer alltså bo hos min värdmammas brother in law, Cliff, inne i Concord under nästkommande vecka. Om en vecka precis kommer mamma och pappa... och jag kommer stå som asplövet inne på Logan. Mamma och pappa! Så nu väntar alltså 16 dagars ledighet på mig och jag klagar inte. För att vara ännu mer hyper så är det i princip klart att jag och Elajn kommer iväg till LA sista veckan i augusti! Aaaaaah.... can't wait. Ska försöka se till att boka flyget nu i helgen men vet inte riktigt hur jag kommer ha det med internetanslutning. Anyhow. Jag som hade sparat över 1000 dollar (can you believe it? I did!). Hmmp... bättre spenderat på LA än på People's Magazine och smink! Definitivt. 

Idag är jag på toppen av min berg-och-dal-bana. Just nu i alla fall. Sen när jag vänder mig om kommer jag slå tån i soffan som vanligt och sen sätta mig ner och klia mina 48 myggbett på varsitt ben. God natt mina kära! Ska försöka uppdatera efter förmåga.

Jag saknar mina bästa vänner från Sverige. Känn er träffade. Jag kan aldrig vara hel utan er. Men efter augusti... är det 16 veckor kvar! Whoa...


Eat, prey, love

Sånna filmer som denna är fantastiska. Inte för att jag sett den eller så, men hoppas på att göra det snart. Inspirerande... ger en kraft. Att bara åka - att chansa för att finna sig själv. Det beundrar jag. Att våga ramla ner för ridågardinerna.



Hatar på världen

Skrapar på mina 392 myggbett från gårdagskvällen och är bitter över hur mycket jag hatar världen just nu. Förhoppningsvis är det övergående men jag hatar starkt på världen just nu. Nästan så mycket att clownen från Saw kommer komma incyklandes inatt och slänga in mig i en fängelsehåla med en djurmage att dissikera en nyckel ur. Jag är inte ens så arg... jag är numb av hundratals slag på slag på slag. Jag bara är. Stirrig.

Jag kommer säkert le om två dagar. Men det är då. Just nu är jag bitter. Amen... hur vore det om man skulle ta och packa resväskan eftersom jag inte kommer kunna bo här nu denna vecka. Jag ska bo hos Cliff som det ser ut just nu. Så då bor vi i resväskan och ler. Klick. (Vet inte hur det kommer att bli med internet...)

Men jag är i alla fall ledig från och med fredag i en vecka... big smile. Och min mamma och pappa kommer om snart bara en vecka! Förstår det inte ens. Kommer kasta mig i mammas armar och gråta som ett barn.


Så här bitter ser jag ut när mitt hår är fem dagar gammalt utan hårtvätt och jag har noll smink och är arg.


Tisdagskvällen

Spenderas på Dunkin' Donuts en briefly second för inhandling av hot chocolate och en cream cheese bagel tillsammans med Nico, Conny, Vicky och tre nya au pairer som kommit till Concord ganska nyligen. Anna, Inge och Madeleine... verkar vara trevliga tjejer allihopa! Vi satt utanför tågstationen (originellt) och hade ett litet Dunkin' möte och bevittnade amerikanska tonårsskaror skata och vara allmänt omogna amerikaner... även om det också är underhållande. Björn kom med sin nya kamera och Michael kom med bugspray innan Matt anlände och vi for och köpte glass och gapade i Emerson Park. Matt gungade så högt han kunde och skrek "I don't think this thing is made for my weight!!!" och jag vet inte varför men det är bara så pricken över i min humor att jag vek mig dubbelt när jag såg en 21-åring kille gunga som en liten flicka så högt som möjligt.
En trevlig tisdagskväll.


I belong with you?

I can't run any further.
I can't hide any where else.
I can't deny myself any longer.
I can't get a hold of it... or of you.
But I have accepted.
That's my sincere, terrifying... reality.
No escapes. No getaways.
Just plain reality this time.
Catching up putting in its hooks.
I will cry when it hits.
But also, I will cherish the moment of truth.
 
This is my beautiful disaster.
Mine to dwell... mine to breathe... mine to live.
But it's mine and I chose things this way.


Million things

Blä. Just nu är jag helt worked up för att jag har hundratrettio grejer på min göra-fixa-ordna lista med saker jag måste ta tag i och jag orkar inte bara. Min reaktion när jag har för mycket att ordna är alltid... hisp. Tills jag lugnar ner hispen kan jag inte åstadkomma något. Men det är väl skönt att känna att man lever ibland också. Literally. Jag måste sova i natt. Sorry for the boredom.

Jag sitter just nu och väntar på att några flyttgubbar ska komma och ta tillbaka ett bord som min värdmamma inte vill ha medans hon är med barnen hos tandläkaren. Men de kommer aldrig... de jävlarna till gubbar. Och här har jag suttit nu i tre timmar. Kommer vara en very grumpy person om de ens får för sig att dyka upp.

Puss




And we had magic

Well... jag försöker uppdatera med något intressant varje dag, vad som har hänt under min dag osv. Och så vidare. Idag har jag inte överdrivet mycket att säga. En ny vanlig solig dag. En ny vanlig arbetsdag. En ny vanlig skärrad tankegång... med ljuspunkter. Jag är okej. Jag måste börja sova mer, det skulle nog lösa väldigt många problem jag brottas med - till att börja med. Idiot mig. På fredag åker "mina" söta barn och värdmamma iväg på camping och jag blir ledig i en vecka innan mams och paps anländer. Nu ber jag till vädergudarna för fint väder... för en gångs skull. För min skull? Snälla? Haha, så mycket vill jag till stranden innan sommaren faktiskt börja tralla över till Augusti och svalare. Inte för att jag vet hur det funkar i Boston. Förra året hade de ju tjugo grader på Halloween. Bummer... jag som älskar höstjackor. Också älskar jag hösten. Gjorde, i alla fall. I år vet jag inte hur det blir. Men det är det alla höstar har gemensamt. Förändring.

 


Fryst jordgubbe?

Hittade detta småroliga test som hjälper dig ta reda på om du är plast eller... typ... naturlig kartong. Eller kanariefågel.

Jag använder..
(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
( ) En locktång
(x) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
( ) Olika rengöringssmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 8

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder foundation varje dag
(x) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
(x) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
(x) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 4

Du har...
( ) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 2

Totalt: 14

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.


Long time, no see.. red hair. Kanske igen?

Dream

Åh... jag vet att det är ganska irrelevant och kanske också långsamt att läsa om vad det är för konstigt jag drömt. Men när jag låg och tog min daynap när familjen var ute drömde jag det konstigaste och mest långt borta jag drömt på länge (när jag inte drömmer om myror som hoppar i honungsburkar... typ). Jätterandom. Så jag måste berätta. Det gick en kille på min skola i gymnasiet som jag inte kände alltför väl alls. Därför är det så random att det var han som var huvudpersonen i drömmen. Det var kallt i rummet och jag vaknade upp med ett ryck... i drömmen. Jag satte i halsen och började hyperventilera helt retarded mycket när jag såg att han stod där, helt allvarlig. Chockerad av hur han ens kommit in, och vad han ens gjorde i USA. Ännu mer vad han gjorde i mitt sovrum i Concord. Varför inte larmet gått. Innan jag hann tänka mer på mer logiska orsaker öppnade han munnen och sa. "Linda. Jag vet. Det är över nu... det är över. Äntligen, eller vad säger du?" och typ drog tag i mina fötter och släpade mig ur rummet. Allt jag minns är att jag skrek "Vad fan gör du här? Vad fan gör du?" En sekund senare sitter jag i Borgis biblioteket med alla vänner och han kommer in och hejar som vanligt. Det som är sjukt är att jag minns det sista som en riktig händelse... vad vill min dröm säga mig? Att jag saknar att gå i skolan? Jag fattar ingenting. Men det är väl det som är meningen med drömmer. Subtle... vaga, med bara en hint över hur du borde relatera till din verklighet.

Tumblr_l64eepiwoy1qck4i7o1_500_large


Waka waka... eh eh

Jag vet inte varför.
Jag är en person som kan ha de mest negativa aspekterna på saker och ting bara för att jag älskar att vältra mig i att tycka synd om mig själv. Det är skönt att tycka synd om sig själv... man läker bra på det sättet. Men bortom alla odds så bara vänder jag om på grund av ingenting. Om jag så skulle åkt hem efter en månad, nu har jag varit här snart i sju, så har jag hittat en styrka inom mig som legat och gömt sig i hela tjugo år. Jag är helt otroligt stark och jag förtjänar att få säga det. Efter detta år har jag fem lager mer skinn på näsan än innan och inte någon kommer kunna trampa mig på tårna. Jag tackar mig själv. Är det det här som kallas att växa upp? Usch. Tidig ålderskris.

På lördagskvällen efter en hel dags jobb hämtade Nico upp mig vid åtta snåret och vi for ut mot Cambridge till Matt där folk kom som vanligt. Kul att se Matty in the morning igen. (Haha) Någon liten drink blev det. Tvingade Björn att hälla i lite mer än vad som behövdes... ibland måste man bara ha litegrann, haha! Riktigt trevligt med bra musik och trevliga människor. Längtar verkligen tills jag blir mer ledig... så man får träffa alla innan de åker hem eller flyttar, även om det kommer bli mer komplicerat när jag inte kan köra bil. Men jag har varit med om värre.

Idag har jag jobbat 14 timmar som camp-ledare, självutnämnt. Vi har gjort smoothies, haft makeovers, lekt dress up, kollat på film... och spelat fotboll. Spela fotboll. Jag har glömt bort hur bra det fick mig att må. Nu behöver jag duscha men jag är trött som Agda, 97 så jag vet inte om det blir av. På fredag börjar min två veckors ledighet, men först en ny arbetsvecka.

Godnatt mina fina.


Finaste Alex och jag hemma hos Matt... i juni någon gång av att döma den tyska flaggan. Haha! :)


NY Times

Ihopkrupen och fryssen med sömnbrist satte jag mig i soffan vid åtta-snåret och tuggade mina vanliga Special K-flingor och började bläddra i dagens New York Times innan barnen skulle börja springa nerför trapporna... dagens tidning var mer än bara terrorist politik. Fann i travel delen ett helt reportage om Gotland! Vårat svenska Gotland! Att amerikanarna alltid varit fascinerade av Sverige är ju ingen hemlighet, har jag lärt mig här på andra sidan havet. Något helt sjukt underhållande skrivet och "Mr. Schulman" är spokesperson i artikeln som kantas av jämförelser av om man kommer till Gotland som rural livsnjutare eller är en stockholmare som vill spruta skumpa på neon-lysande inne klubbar... riktigt roligt beskrivet med de riktiga originella namnen på bad och fik osv. Sverige är inne i USA.

Det mest förundrande av allt... de tar upp ett Gotland's hotell som har kopior på den kände Concord författaren Thoreau's verk "Walden". Vad är då detta tänker ni? Det är..... Walden Pond. Jag känner mig också lite smått freaked out just nu. Walden Pond, en sjö på inte ens km bredden.... och där hamnade jag i USA. Det är lite smått hårresande. Men tufft, anyhow...


Hela artikeln: http://travel.nytimes.com/2010/07/25/travel/25Next.html

Down


I don’t know where I’m at
I’m standing at the back
And I’m tired of waiting
Waiting here in line, hoping that I’ll find what I’ve been chasing...

I shot for the sky
I’m stuck on the ground
So why do I try, I know I’m gonna to fall down
I thought I could fly, so why did I drown?
Never know why it’s coming down, down, down

Not ready to let go
Cause then I'd never know
What I could be missing
But I’m missing way too much
So when do I give up what I’ve been wishing for

I shot for the sky
I’m stuck on the ground
So why do I try, I know I’m gonna to fall down
I thought I could fly, so why did I drown?
Never know why it’s coming down, down, down
Oh I am going down, down, down
Can’t find another way around

(Jason Walker - Down)

Going on

... Jobbet rullar på som vanligt. I'm sorry for the rare updates. Efter en hel jobbdag känner jag mig ibland så trött att jag bara skippar att vara seriös och slänger mig på sängen. Sen sist vi hördes har jag varit med Björn på B&N i Burlington, träffat på sydafrikanska au paurer som hade varit här i fyra år. I don't get it. Men de var trevliga. Varit med Johan igen och han är så världens bästa att helt plötsligt när vi är på väg till Harvard sq. och jag sitter och beklagar mig... så stoppar han världens finaste paket i knät på mig. Så nu har jag en Edward Cullen docka!!! Det ni. Om 50 år kommer den vara värd en del pengar. Så då sitter jag där, med käppen i handen med mitt té och håvar in cash. Haha! Fick dessutom världens sötaste kort. Tack, bästa Johan... du gjorde min dag där.
På jobbet har vi lekt och målat skokartonger, vilket var riktigt roligt... jag gjorde en minneslåda som jag ska lägga alla svenska minnen jag har i, eftersom jag redan har en amerikansk och börjar samla på mig rätt mycket foton och saker folk har skickat hemifrån.

Imorrn åker vi till Connecticut och hälsar på släktingar till tisdag så jag vet att uppdateringen kanske kommer bli si och så... men sedan på fredag nästa vecka, då blir jag ledig i en heeeel vecka tills mamsi och papsi kommer (mindre än TVÅ VECKOR NU!). Bara ett nytt problem: min värdmamma har bytt bilförsäkring och måste ha papper på mina driving records hemifrån innan jag får köra bil igen. Kan ta upp till en månad att fixa. Japp. Jag får också alltid jackpot på lyckohjulet... så nu fick mamma och pappa hyra bil och jag gå till tåget en bra bit framöver. Det är tungt nu faktiskt. I won't lie. Vill passa på att ge tusen tack till mina nära au-pair vänner för erat stöd... ni vet vilka ni är.

Nu... jobb igen. Miss you guys.


Lat

Idag har jag inte gjort många knop trots att jag planerade att ta tåget intill Boston. Jag är riktigt trött och börjar känna mig sjuk... jag vet inte om det beror på tröttheten. Ibland känns det som jag går runt i ett stort sovmoln. Mamma ringde nyss och vi pratade lite om när de kommer. "Linda du vet väl att du ska gå till Arrivals på Logan, och inte till Departures?" Gullig mor min. Ska i alla fall plocka undan lite tvätt och ta en dusch efter att jag kollat lite på Desperate Housewives. Sen får vi se om jag blir mer konstruktiv... haha


Happiness... a word

Mådde sämst i hela världen när jag vaknade imorse. Ni vet när man gått och lagt sig och inte mått något vidare... flyr in i sömnen och tror att det ska hjälpa tillståndet man är i. Och det gör det - för ett tag. När man vaknar upp tar det ungefär halva minuten tills man kommer på..."Helvete... det hände ju".

Jag hade en bra dag mycket tack vare världens bästa Johan. Jag brukade skriva i bloggen, vad skulle jag göra utan honom? Tyvärr fick jag en verklighet på de orden. Men nu ska vi inte vara sådana, utan uppskatta sista tiden tillsammans här i Boston. Sen kommer en tid då vi kan hälsa på varann. Möjligheter... inte omöjligheter. Jag kommer och åker skridskor i Rockefeller center kvickt. Vi var i alla fall på Target i Watertown där jag köpte lite förnödenheter och Johan charmade den griniga kassörskan som tappade tålamodet på mig när jag var sjukt turistig när jag skulle swipa bankkortet... vi åkte senare till Harvard och käkade bästa Subway och efter visade Johan mig en ball affär vid namn "Hootenanny" i Harvard Sq. Där blir det ett och annat besök i framtiden. Looooved the clothes.

Jobb på eftermiddagen och kvällen... Keith kom över och vi fångade grodor. Underhållande när de små liven flyr kvickt och man springer efter som ett fån och kupar händerna, haha!
God natt mina fina. Och for your interest. Blondt hår på mig har varit en era, lite sommarfräscht och häftigt. Men Linda Åberg helt enkelt född brunett... i slutet av augusti färgar jag tillbaka till min naturliga, denna gång med hårförlängningar.


Happiness, it hurt like a train on a track
Coming towards her, stuck still no turning back
She hid around corners and she hid under beds
She killed it with kisses and from it she fled
With every bubble she sank with a drink
and washed it away down the kitchen sink


The dog days are over
The dog days are done
The horses are coming so you better run


Run fast for your mother run fast for your father
Run for your children and your sisters and brothers
Leave all your love and your loving behind you
Can’t carry it with you if you want to survive


The Orange County

Sitter ibland på kvällarna och plirar på favoritkanalen jag lagt till på Youtube. Best of the OC. Jag kan inte hjälpa till att bli så stunned av hur det fortfarande känns som att jag och Elin var 16 och blandade vodka och Schweppes, var dödskära i Trey och... badade med hela gänget i Hemlingby på nätterna. En sak är i alla fall säker, jag kommer aldrig glömma. Det är så både fantastiskt och sjukt hur allting väller tillbaka så fort jag tittar på lite OC. Hmm. Syftet med inlägget var i alla fall att visa några av mina favorit musik moments under seriens gång.


Jeff Buckley - Hallelujah


The Doves - Caught By The River


Keane - Bad Dream

As if you would

Vanlig sommardag i Massachusetts innebär... varmt som helvetet själv, tränade med Nico (pratade och åt ham rolls), pratade med mina svenska favoriter på skype och msn och jobbade eftermiddag/kväll. Nehej du då blev det inget Cali i september då... various reasons. Där satte jag någonting i halsen också. Jag är trött. Jag är ledsen. Jag fryser. Elajn cheerade upp mig... åker nog till henne i slutet av augusti. Saknar hennes sjukt roliga familj. Allihopa. Mamma, när du kommer. Då kommer jag vara din bäbis för en vecka och du får kasta mig en säck i bakluckan och frakta mig till nordligare breddgrader om du absolut inte kan motstå. Jag skulle se mig omkring på gatan och åka och sätta mig i stan i en timme. Reflektera. Sen skulle jag skaka av mig och knacka dörr hos alla kompisar och vara helt amused av allas överraskning. Jag älskar USA. Don't get me wrong. Men som Per sa till mig... om en grå tisdag kan få dig att le i Gävle och inte i USA. Vad gör du då där. Ibland vet jag inte själv. Detta är jag-kan-inte-sova-klockan-tre-på-natten-och-reagerar-alltid-så-här prat och om en vecka kommer jag säkert le och ha skakat av mig allt. Men jag vet inte. Jag är ingen hockeysarg. Jag är bara människa.


Light up, light up... as if you have a choice
Even if you cannot hear my voice, I'll be right beside you dear
Louder, louder... and we'll run for our lives
I can hardly speak, I understand
Why you can't raise your voice to say
Have heard my dear... about to be afraid
Even if it's just for a few days
Making up for all this mess
... I'll sing it one last time for you, then we really have to go


The choices I made

Älskar slowpace versionen av All Yours by Metric.
Meaning.
Inte bara för att.


Back in B

Finally tillbaka i Boston.
Ö-livet var en kurs för sig och också helt fantastiskt men just nu är jag glad att bara slippa alla japanese beedles och att konstant vara svettig eller lukta av skunk. Hemma i Boston igen trallar livet på i sin takt. Dagen till ära hade jag sovmorgon men lyckades inte så bra med att vara konstruktiv och packa upp imorse. Jag är i alla fall halvt uppackad. Alltid något! Träffade Conny för en starbucks date och jobbade kväll. Tornadovarning i södra Massachusetts och jag, Sam och Michaela låg i Sam's säng och tittade på alla blixtar utanför fönstret. Åskväder är en helt annan femma i USA. Fem blixtar åt gången var femte sekund.

Sitter i Bostonnatten och lyssnar på Visa vid vindens ängar med beloved Håkan. Nu saknas skinkmackan, mjölkglaset och bara... bara... alla er därhemma. Inte alls för mycket begärt. Jag hör att er sommar fortsätter vara rekordsommar. I give it up. Jag missade den varmaste sommaren sedan 1994. I did. Men inte önskar jag mig mer värme med 35 grader varenda dag. Har hört att båten går ut till bastuflotten i Gårdskär på torsdag. Sommarsverige är en klass för sig.

OM MINDRE ÄN TRE VECKOR KOMMER MAMMA OCH PAPPA! 6'e augusti hämtar jag upp dem på Logan och kommer darra som ett asplöv eller svimma med huvudet i en papperskorg... typ. Jag och Elajn planerar för fullt för en CALI-vecka i mitten på September. Aaaah... can't wait.

Puss och alldeles försent, godnatt. Lägger upp de sista bilderna jag tog från Vineyard.


Menemsha Bay


Oak Bluffs

Deathly Hallows

I november kommer äntligen första delen av två ut. De sista kapitlet i Harry Potter. The tie that binds. Oavsett hur mycket jag älskar Twilight... detta är epic och jag är stolt över att få vara generationen som följde honom från start till slut. Jag var endast tio år då mamma gav mig en julklapp jag sa var det sista jag ville ha... men tur var väl att hon köpte Harry Potter och de vises sten i alla fall. Tack mamma. Harry Potter är som ingenting annat. Det är väl också lite det som är meningen...

Opoetisk

Jag är riktigt tråkig just nu. Får man lov att känna sig som den tråkigaste personen i världen? Jag vet inte. Vissa dagar när jag vaknar upp och fumlar fram fötterna på backen så är jag på ett humör som får mig att vilja smälla till mig själv och säga fyfan vad tråkig du är idag... hahaha. Är i alla fall ledig. Antagligen är jag tråkig för att jag inte träffat en endaste själ till kompis på två veckor. Har smällt ihjäl de avsnitt jag missat av Top Model, Gossip Girl och Grey's Anatomy medans jag varit på MV så nu imorse invigde jag gamla älskade Desp. Jag hinner aldrig ikapp när jag jobbar hemma i Concord... för er ypperligt intressanta information. Så har jag läst ut två böcker också. Någon Twilight-rip off och Conrad's L.A. Candy så nu ska jag läsa Sweet Little Lies, uppföljaren. Mhmm. Ätit gröt och åkte och satte mig på bibblan här i Chilmark. Haft konversationer med tanter och gubbar om internet. Nu ska jag åka till Oak Bluffs för sista gången och spendera någon dollarsedel, förmodligen. På lördagkväll lämnar vi Martha's Vineyard för att åka tillbaka till fastlandet. Jag saknar Boston och alla er fina där. For real. Jag saknar Sverige och alla er fina där. For real.


I love you, rain

Min bästa vän kallar sig själv för regn.
Äntligen dimper det ner regn utanför bildörren på biblioteksparkeringen i Chilmark. Har gått en månad nu med endast sol och 35 grader. I'm happy. Vi har knappa fem dagar kvar nu på ön och just nu är min värdmammas syster här och hälsar på med barnens kusiner. Idag var vi på South Beach! Lite molnigt men fick ändå till helt okej bilder. Jag tror att jag kommer summera insektsdödandet på runt tusen spindlar, japanese beedles, flugor, gräshoppor och mygg där jag bor i the cottage. Men det är bara sånt som är så ironiskt att jag bara skrattar. Saknar Sverige. Och er. Och Boston också.


South Beach


I bilen just nu... lite random

Värmebölja

Så mycket för eran värmebölja mina Gävle-natives. Okej... jag är fullt medveten om att det är rekordsommar hemma. Tyvärr är jag inte avundsjuk, varje dag har vi närmare 35 grader och näsjäveln blir svettig så fort man sticker ut den saten. Får gå och badda mig som om jag hade hamnat i klimakteriet. Så nej. Jag är inte avundsjuk. Bara lite bitter. Okej. Bitter.


One week left

Tiden flyter på och nu är det mindre än en vecka kvar. Jag har lovat mig själv att njuta av tiden här till fullo. Hur många får chansen att uppleva det jag gör? Last few days har barnen haft sina bästa kompisar här och deras mamma Teri. Riktigt trevliga strandvistelser har varvats med glass och minigolf. Who won.... who won... who won. Jag. Haha. Min vinnarskalle kickar in hårt vid sånna tillfällen. Faktum.

Igårkväll var jag ledig och tröck på gaspedalen in mot Edgartown där det som vanligt fanns noll parkering, så jag fick gå från Stop & Shop. Men man överlever väl det också. Tänkte spendera lite pengar på både nödvändiga och onödvändiga saker som en liten present till mig själv för halvåret i USA. Blev till slut en ring, ett armband, en bok, The Black Dog flipfloppisar och en kuvertväska. Boken är uppföljaren till LA Candy which I looooved. Ska visa er ringen också. Den är gorgeous. Ser på den lite som ett löfte till mig själv.

Skunk... ish. Ja. När jag tog min nattliga vandring mot The Cottage där jag bor för någon kväll sen så hör jag prassel. Även om jag är fullt medveten om att det läskigaste jag skulle kunna träffa på är en skunk så börjar man ju spela upp scener från skräckfilmer. Så fullt flickande med ficklampan skannar jag av området och får till slut syn på en skunk som står uppställd, redo att avfyra sin äckliga doft, och stirrar vettskrämt på mig. Fly eller lukta helvete i fem dagar snurrar i min hjärna så jag springer allt jag har samtidigt som jag stänger av ficklampan. En upplevelse. Och jag överlevde stanken. Fab. Helt fab.

Elin Pettersson turned the big 21 igår. Jag älskar dig babi. Elin Westberg turnar the big 20 idag. Jag älskar dig bff. Önskar att jag också fick vara med... men hoppas att ni har världens bästa födelsedagar.

Puss


Utanför huset...

Aquinnah

Efter en ganska så vanlig arbetsdag som bjöd på vattenlekar och lite skratt och lite grin på det... och notisen att jag somnade vid 04.30 snåret efter att ha slagit ihjäl knytnävesstora flugor som självmordskastade sig mot mina väggar (I'm not kidding) så... blev jag ledig för kvällen. Tog bilen och for ut mot Aquinnah som är en liten gammal indianvillage på sydvästra sidan av ön. Wow. Det är helt enkelt breathtaking. Gick i souveniraffärer, jag är just nu på jakt efter en ring, och sen gick jag till utsiktsplatsen. Klättrade upp på staketet och lyssnade på iPoden... det var magiskt vilka insikter man får.

Och nu sitter jag här mitt i mörkret på Chilmark Library's parkering för att kunna få lite kontakt med omvärlden. De stänger inte av deras wifi. Yaymoment... great one.




Gayhead Cliff's


MV

I am still on the island.
Det har gått ungefär halva tiden nu och jag älskar verkligen ön. Vackra stränder, underbara solnedgångar... trevliga människor. All I am asking for är alla mina från Sverige och lite mottagning på mobilen. Som typ verkar vara non-existant. Hmmp. Och det är väl typ onödigt att duscha också eftersom så fort man sticker ut näsan på morgonen så bildas det svettpärlor igen. Jag bor själv i gästhuset lite längre ut på gården... riktigt funky house. Love it. Igårkväll var jag med Conny i Oak Bluffs igen och köpte en Martha's Vineyard zipper-tröja och en liten souvenir... vi åt pizza och glass också, och träffade några killar som frågade mig om jag var Megan från gårdagens barrunda. Japp. På hemvägen pratade jag med Robin och hade ställt bilen på sidan om vägen och helt plötsligt ser jag West Tisbury polisbilen slå på sina ljus och dubbelparkera bredvid mig. "HEJ DÅ. POLISEN KOMMER" hasplade jag ur mig till Robin i världens nervösaste stress... hahaha. Polisen ville bara fråga om jag var okej. Som tur var. Jag saknar er... puss


Oak Bluffs

4th of july weekend

Det har varit en underbar helg som jag skulle kunna förklara med fem A4 som kanske endast en eller två av er skulle läsa igenom tappert... så tar det kort medans jag sitter här på gräsmattan i Chilmark och ska strax ta mitt pick och pack och sticka till Oak Bluff's för att kolla lite i affärer och hämta upp min värdfamilj. Helgen har helt enkelt varit magisk!

Jag hämtade upp Josefin i Vineyard Haven i fredags. Innan jag skjutsade henne klockan halv sex på morgonen imorse tillbaka till båten hann vi med både ett och annat kul. Jag tror vi var i staden Oak Bluff's mest av allt som har blivit till min favorit stad av de sex små charmiga ställena på ön. Gulliga småhak och underbar strand... och husen! De ser ut som dockhus! Vi har sett Eclipse igen, varit ute och käkat, varit på stranden, varit och sett 4th of July paraden i Edgartown med Conny... sett ett antal solnedgångar och bevittnat det whoa whoa fyrverkeriet som måste kostat hundratalstusen dollar för amerikanska tax payers. Hmm... det var en fantastisk stämning vid tiosnåret i Oak Bluff's beach remsa när vi stannade upp och såg fyrverkerier från alla håll som aldrig tog slut till folk som sjöng nationalsången. Man kan inte hjälpa att man dras med i hur mycket amerikanarna älskar sitt land. Josefin firade 2 månader i lördags och jag ett halvår igår på självaste nationaldagen! Conny, Josefin och jag var länge kvar på stranden och pratade om ens år i USA... hur det öppnar ens ögon för allt.

Tack Josefin för en underbar helg!
Nu kryper myrhelvete in i brallorna på mig eftersom jag sitter på gräsmattan EFTERSOM biblioteket inte har öppet. Tur att man kan fånga upp wifi-signalen i alla fall... postar några bilder här under. Har fler på facebook för de som vill se. Ta hand om er i supersommar Sverige. Jag saknar er alla nära och kära... så ni inte ens förstår. Pussar!


Solnedgång på Oak Bluff's beach remsan... jag och supersöta Jossan!


Oak Bluff's beach


4th of July parad i Edgartown


Min sjöman och jag


Oak Bluff's


Conny och jag i farten... hahah


Happy 4th of July!

Freaking out

Josefin och jag kunde inte somna inatt och ägnade oss något annat kreativt än sömn... hahahahah. Har några fler bloopers på min youtube kanal om ni verkligen inte har något bättre för er. Liindson





"OMG... that girl...."

Last few days on the vineyard in review people.

Jag lyckades övertyga Jossan att pallra sig över med båten över helgen eftersom min familj befinner sig på grannön Nantucket för att fira July 4th. Så om jag inte är helt fel ute sitter Jossan på bussen just nu på väg till Woods Hole för att sen åka över med färjan... och stanna till måndag morgon! Lovely! Ska bli underbart kul. Dessutom kommer Conny med hennes familj ikväll.

Annars har det väl inte hänt så mycker mer notabelt än gårkvällen. Barnens mormor och morfar åkte hem igår och innan de åkte hälsade de mig lycka till och mormorn sa att jag var en så underbar tjej och fantastisk med barnen. Ibland kan sådana enkla saker verkligen göra ens dag - som skulle bjuda på lite prövningar. HAHA. Ni får skratta om ni vill. Det är tillåtet... jag kommer inte komma efter er när jag återvänder hem igen.

So... jag hade släppt av familjen i Oaks Bluff och skulle börja pillra på dagens planering. Valde att åka och handla lite groceries på Stop & Shop i Edgartown och pyste sedan ner till biografen för att köpa EN biljett till sena föreställningen av Eclipse. Även fast Josefin kan se den med mig i helgen så kunde jag inte hålla mig. Det kliade i Twilight generna. När jag sen kommer hem måste jag rensa ut bilen för den är proppad med kids-stuff så mitt smarta ass lämnar the groceries på grusvägen utanför bilen och tar in barnmatlådor och leksaker först. När jag trycker upp the front door och stegar ut på gården igen hör jag ett jävla kråkigt krak-krak och ser till min fasa hur en jävla metertjock kråka flyger iväg med mer än halva av mitt salamipaket! Det var fan dyrt alltså... 4 dollar. Fy fasa.

Jag stannade för att ta kort på den vackra himlen och blev lite sen in till Edgartown för att hitta parkering innan filmen. Obra tänkt. Parkeringarna var smockfyllda det var människor överallt samtidigt som Keith ringde mig för att fråga om jag kunde hämta upp honom och Allison på lördagmorgon. Kaos i min hjärna vilket ledde till kortslutning. Jag tror att jag nästan backade på två bilar innan jag lyckades parkera, hahaha... braaaaa. Fint så. Men bilen är välbehållen utan skrapmärken och jag är annars en bra förare. I alla lägen utom när jag måste hinna till Eclipse.

När jag väl kommer in i biosalongen i all stress efter att ha tjafsat med kreditkort för lite popcorn så håller jag huvudet högt och går in själv. What the crap. Någon gång måste ju vara den första. Och då börjar huvudvridningarna... "OMG! Look at that girl.... she's alone... can you believe it?". Jag log bara och gapskrattade inombords. Hahaha.

Det hjälpte inte att jag hörde konstiga ljud på nedervåningen när jag skulle försöka somna heller. Höll på att skita på mig rent utsagt. Men lilla söta Zoe kröp upp med mig i sängen så jag till slut kunde somna... och nu på morgonen har jag hämtat upp Keith och Allison i Oak Bluffs, som är en hur cool som helst liten stad, och nu sitter jag här in the library i Chilmark och ja... doing whatever. Ska hämta upp Jossan i Vineyard Haven om några timmar och sedan får vi se vart helgen tar oss. Sol och 30 grader skadar ingen.

Puss!


Edgartown, Main St


Sunset sky, Chilmark


Innan Eclipse


Amazed

Eclipse... where to start. Where to end. Jag kan knappt förklara hur bra jag tyckte filmen var och hur mycket den levde upp till mina förväntningar. Men enkelt förklarat den bästa filmen hittils i serien. David Slades mörka sida embodied boken med perfekt uppvägning för den starka emotionella biten av filmen som jag var rädd skulle bli övermörkad. Eclipse lyckas verkligen förmedla bokens starka känsla utan att bitvis hamna i dalt-träsket som New Moon gjorde ett antal gånger. Och en annan grej jag vill poängtera är att vem som helst kan hoppa in i filmen och förstå utan att behöva se de andra filmerna innan. Eclipse har det mesta...

Min favoritscen är helt klart en kort sekvens mellan Bella och Edward då hon säger ja och sen kommer Sia's låt My Love in... men också när Bella försöker övertyga Jacob om att stanna när han får reda på förlovningen. Kristen Stewart är som vanligt stark men Taylor Lautner tog också några kliv framåt. Also loved Rosalie's och Jasper's bakgrunder... fantastiskt bra gjorda. Skulle inte förvåna mig om Xavier Samuel genom rollen som Riley värvade några nya groupies.... haha.

Allt som allt. Nu väntar vi på upplösningen nästa år. Bokstavligen.


It's not who I should be, it's who I want to be


Märtas vingård

Shalom shalom.

Hur är det med er mina troga läsare som fortsätter besöka trots en ödestungblogg med inlägg bortom sikte... haha. Jag har hört att Sverige är blessed av vädergudarna just nu. I'm glad. Det känns bara fel att inte vara hemma just nu. Skulle kunna räkna upp en lista på runt hundra saker jag skulle göra men... it would take time. Jag har det bra på Martha's Vineyard, tänkte tjata lite till om hur vackert det är. Igår kom barnens mormor och morfar över, så söta. Kan inte sluta älska gamla par som fortfarande tittar på varandra på det där speciella sättet. Sucker for love är jag.

Vi var igår på Squibnocket beach som är totally wonderful. Sand, sand, sand... hav, hav, hav... och kullar, och färgglada stenar som jag snodde med mig. På kvällningen åkte vi in hela familjen till Edgartown och åt på en seafood restaurant som hade utsikt mot havet. Allt är så sjukt picturesque så jag skäms över att jag inte hunnit ta lite bilder än. I helgen lovar jag lite Vineyard photos.

Jag har yet att se Eclipse. I wonder.
Och mamma... jag jobbar på listan på saker jag vill att ni tar med er. Hihihi.
Puss!


Squibnocket Beach "Squiby"

RSS 2.0