Snuvad på advent

Guinness rekordbok borde kika på mig som applikant för något slags näsblods rekord. Under dessa tre dagar har jag blödit varje dag... usch, det är så äckligt. Näsan bara rinner och igårkväll lagomt till mitt lilla planerade adventsmys efter jag jobbat klart -- tappade jag nästan rösten helt och internet var ur funktion. Inget julmys. Ingen fungerande röst. Men! Jag ska försöka peppa upp mig själv att ha mitt lilla adventmys ikväll istället med ljus och julmusik... efter helgen är slut kommer hela min frys vara stockad med julmust och andra svenska delikatesser för på lördag eftermiddag efter vår class på MassBay sticker jag, Jossan och en till tjej som heter Josefin från New Hampshire till IKEA och gottar oss på nästan hemmaplan! Love love love.

Igårkväll hade vi LCC möte på Papa Gino's i Acton. Rätt halvtråkigt men mysigt att käka pizza och umgås med mina underbara Concord tjejer... varav Natasha åker hem imorgon, bara efter två månader. Men när det inte funkar så funkar det bara inte. Insåg verkligen att ett år snart har gått när min LCC Justine pratade om december månads möte då vi ska ha en yankee swap hemma hos en av de andra LCC'erna i Westford. En yankee swap är ungefär samma sak som ett svenskt julklappsbyte. So... vi hade ett försenat yankee swap i januari när jag precis kommit och, nu har det snart gått ett år.

Nu? Det är kallt som fan, det är det när det är under tio grader i Concord nu för tiden, jag sitter och snorar och lyssnar på The Naked and Famous samtidigt som jag är springflicka för Sam som är hemma och är sjuk hon med. Jag kan knappt prata... haha! Men så fort jag blir bättre ska jag rida Scottie igen, älskar att rida. Ska också försöka börja planera lite julklappar och avskedspresenter snart, samt göra min jävla läxa inför lördag. Men just nu är jag uttömd på energi. Inte kul. Hopp in i bilen om fem minuter och lyssna på julmusik hela vägen till West Concord för att hämta Kayla på skolan. I mitt Concord. Nu börjar det verkligen kännas att jag bara har sex veckor kvar av mitt år...


Tumblr_lclzzdehzw1qcx52do1_500_large


I'll admit it

Gahh.
Nästa vecka landar antagningsresultaten för första omgången på studeras hemsida och okej, I'll admit it. Jag bryr mig. Inte så jag biter på naglarna -- men är inte heller så ignorant som jag verkar ibland. Jag är lite nervös. Som sagt var jag ju tjockskallig nog att bara söka tre utbildningar; sjukgymnast i Uppsala, sjuksköterska i Gävle och sedan också sjuksköterska i Uppsala. Sjukgymnast och sjuksköterska ser jag som två yrken man skulle kunna utvecklas i, både yrkesmässigt och så är det ett plus att jag gillar att läsa medicin. Jag sökte också endast dessa utbildningar i Gävle och Uppsala för att jag kände att jag absolut inte i dagsläget är redo att flytta upp norrut eller mer söderut än Svealand efter en veckas hemkomst i Sverige... for one finns det inte ens tid för det.

Och... min plan är. Ungefär. Sjukgymnast har jag tur om att jag ens kommer in efter andra antagningen, så beroende på vilken reserv jag blir i första antagningen får jag ta hänsyn till om jag ska tacka ja till sjukgymnast reservplatsen eller förhoppningsvis kunna tacka ja till sjuksköterska i Gävle (om jag ens kommit in... 1300 sökande). Skulle allt detta skära sig är plan nummer två att hänga på AF och försöka få ett jobb som alla andra, eller också göra något annat, hmm. I efterhand har jag insett att yrket som passar mig förmodligen är socionom. Nu startar ju inte denna utbildningen i vår så i så fall får jag hoppa på det tåget i höst nästa år i Uppsala eller Gävle. Uppsala känns som en stad för mig. Vi får se. Men jag hatar sånt här... alla ni gymnasieelever som läser detta -- ge allt ni har när det gäller studierna, jag vet att ni är utmattade, men det är värt det i slutändan. Har man inte betygen kommer man inte in på högskolan helt enkelt.


Right thru me

GAHH! Jag tror att jag kommer blöda på någon imorgon om mitt näsblod inte slutar. Även idag har jag lyckats dricka minst två glas blod när det förjävliga näsblodet började igen... vet ni vad det allra äckligaste är? När man sedan rapar "blodsmak". Hahaha. Trevligt. Jack's Star Wars bday party var annars trevligt med småpojkar och småtjejer som sprang runt med light sabers och attackerade mig. Birthdaycake i Star Wars anda och en piñata som var Darth Vaders huvud. Who doesn't love american birthday parties? Den enda downsiden var väl att Caroline lyckades med att bocka av stackars Katie som red bland sina första gånger. Ponnyer.

På kvällen skjutsade jag tjejerna till West Concord där de skulle sova över hos sina bästisar samtidigt som deras mamma Teri hjälpte mig att få stopp på mitt näsblod. Hon var som världens mamma som la upp mina fötter på soffan och erbjöd mig is och te och allt möjligt. Så söt! Det uppskattas verkligen att få bli lite "mammad" i USA eftersom det inte händer så där överdrivet ofta, hehe... När jag kom hem igen var det bara jag, Jack och min värdmamma. Det var så skönt att få ha tyst i huset efter denna vecka. Nästa vecka ska jag hålla för dörren om någon kommer, haha! Godnatt, jag önskar mig snö till USA snart. Första advent imorgon i Sverige, så jag ska tända mina CVS ljus med juldofter och spela julmusik på kvällen.

Just det. Jag har kommit på en sak dessutom. Jag kanske inte är traditionell som är mejslad för plugg och karriär. Jag är rätt konstig, vi får se vad som händer. Något ska jag göra, något jag funderar på, men inte riktigt har kommit på helt och hållet än, men vi får se vad vinden för mig. Något USA har lärt mig är att våga hoppa utför stupen, man landar alltid på fötterna efter ett tag. Godnatt! ♥


You see right thru me...
How do you do that shit?
How do you?


Missing you

För några veckor sedan vek jag upp telefonen och kollade Facebook på väg hem från Philadelphia och utbrast till Jossan; "vafan varför har Björn bara skrivt lot i ett meddelande till mig för? Vadå lot?". När jag sen kikade lite längre än vad näsan räcker upptäckte jag att Nico och Björn turats om att skicka meddelanden som bildade "We miss you a lot!" när man läste uppifrån och ner. Fick lite tårar i ögonen vilket jag får då och då fortfarande. Det är inte precis som att saknaden släpper... de var mina två män att luta mig på i USA innan de försvann hem till Tyskland igen. Haha. Ibland när vissa låtar spelas och vissa minnen kommer tillbaka kan jag inte annat än att gråta lite och sakna dem ännu mer. Så Björn och Nico; om ni läser det här har ni förhoppningsvis översatt till engelska. Hoppas att bilderna kanske säger mer än texten vilket jag tycker att dessa två bilder gör.
I miss you guys... all the time. Every day.





Yellow dress

Hör upp! Detta är vad jag önskar mig i julklapp. Om någon vill försända denna underbara klänning till mig i julklapp är det bara att slänga iväg ett email till [email protected] så ger jag er adressen. Hahaha. Please Santa! Nog för att jag halvt skojar då den är lite omänskligt dyr för oss vanliga dödliga, nog för att alla storlekar redan är utplockade i både USA och Sverige. Så är man en vanlig S som mig men som behöver M över bröstkorgen och inte har några pengar över så ligger man nog sist i kön. Men anywayandhow... den här klännigen är to die for.


Victoria's Secrets FS

För snart ett år sedan sprang jag och bölade över att min telefon försvunnit (ni kan nog läsa om det i mina allra tidigaste inlägg om ni bläddrar i arkivet). Jag fick ett gigantiskt psykbryt några dagar innan jag skulle åka till USA inne på skatteverket så både mamma och Carro blev rädda båda två. Jag kan vara en riktig häxa om något blir för mycket för mig... nu var det inte min förlust av min lilla favorit nokia BÄSTA TELEFON EVER vi skulle prata om... utan -- på kvällen efter den lilla förlusten lugnade jag ner mig när jag och Carro gick hem till Kenneth och kollade på Victoria's Secret årliga Fashion Show och jag intalade mig själv att jag skulle hänga i deras butiker varje vecka när jag flög över atlanten, vilket jag i princip gjort under mitt år i USA, köpt så mycket jag haft råd med.
 
Så. Jag önskar att jag hade mer pengar och kunde köpa upp hela affären. Jag önskar att jag kunde få växa tio cm och bara knäppa med fingrarna för att få världens mest slimmade kropp så jag också fick vara med. Dom måste ju vara världens vackraste. Älskar deras årliga visning. Så på tisdag tänkte jag sitta på plats framför tv'n, 10 p.m. on CBS. Jag är en nörd. Tyra Banks är såklart min favorit men since hon är pensionerad så älskar jag också Doutzen Kroes.


Så skulle jag göra om jag fick vara med. Hahaha.
Man kan alltid drömma. Det är okej Linda.
Det är okej. Brukar jag intala mig.

Min spellista

När jag var 12 år och hade ett Lunarstorm konto brukade jag alltid lägga ut veckans fem bästa låtar som gick på repeat. På den tiden var det Jennifer Lopez och Westlife. Idag är det lite annorlunda, och eftersom tidens kommunikation stavas blogg tänkte jag dela med mig här för er som inte har Spotify och kan se vad jag lyssnar på (inte för att det skulle vara viktigt eller så...) men jag älskar musik och måste dela med mig av vad jag tycker är underbart bra. Just nu verkar det som att jag gillar kommersiell R&B och hoppar sedan över till rock och sedan över till lite underbart deppklink. Min absoluta favorit är indie-electro-slow-rock skulle jag försöka förklara det, ska hitta på en låt som stämmer in på den exakta beskrivningen så ni kan få en överblick av vad som sätter pricken över i... hehe. Anyway, love for these.

Nicki Minaj - Right thru me
Kanye West - Runaway
Rihanna/Eminem - Love The Way You Lie (Part II)
Kings of Leon - Pickup Truck
Lykke Li - Tonight





But I'm starting to lose count

Jävla förkylningsjävel. Jag hatar att förkyld. Jag blir typ gnälligast i hela världen. I detta fall för mig själv eftersom det kanske inte är så överpopulärt att gnälla inför min värdmamma som också är min boss, haha... Vaknat upp till en solig morgon och cirka sju grader. Lite skillnad mot för snökaoset i Sverige. Gosh, först supersommar och sen supervinter? Det kanske inte är någon klimat uppvärmning trots allt. Jag har haft en lugn morgon med polly frukost och en lång varm dusch. Om någon några minuter lär jag tåga upp för trappan och jobba en hel lördag då Jack ska ha sitt birthday party, tema Star Wars. Hihi...

46 dagar kvar tills jag landar på Arlanda. Jag har skrivit en lista för saker jag har att köpa/göra innan det är dags att kliva på planet på Logan Airport. Jag är tom på ord men det ska bli fantastiskt skönt att få krama alla jag inte kramat på ett år, bara hänga hemma med er. Dock dröjer det inte länge förrän jag kommer vara tillbaka i USA. När jag väl fyllt 21 får jag äntligen hyra bil, och jag vill verkligen köra genom hela södern. Men först kanske jag borde fundera på vad som händer i Sverige när jag väl är hemma. Kommer jag inte in på universitetet får jag väl jobba, ska hänga på AF och tvinga dem ge mig ett jobb. Jag är way more pursuasive än när jag åkte.
 

Black friday

Svalde hårt och insåg att jag hade drabbats av en svår förkylning på torsdagsnatten där jag låg och funderade och lyssnade på Frank Sinatra mitt i natten, men hoppades att det skulle gå över till fredag då jag skulle ha min lediga dag. Haha... wishful thinking. När jag vaknade värkte bihålorna och vägde runt fem kg. Kul. Detta skulle inte stoppa mina Black Friday planer! Never shall I surrender, haha... tröck upp mig ur mitt halvsovande, halvt kollade på tv och ringde Anna. På eftermiddagen hämtade jag upp henne efter att ha tankat och kasserat in min check på Bank of America. Trots att jag borde hålla i pengarna för att ha råd med vad som stundar, så ville jag ändå unna mig lite Black Friday.

Burlington Mall stod på schemat!! Trafiken var inte alltför sjuk och vi hade tur att hitta en parkeringsplats snabbt. En del tid spenderades hos Forever 21 och Victoria's Secret... två affärer jag kommer sakna när jag är tillbaka i Sverige. Sure, man kan beställa hem kläder från internet -- men hur kul är det att betala 500 kr i tull? Big no no. Mina fynd idag blev i alla fall en underbart söt jul skjorta i rödrutigt, en svart midjehög kjol man kan använda till allt och ett par grå jeans jag letat forever for (haha, get it). Också två trosor på Victoria's. 

Vi gick runt och hade roligt som vanligt bland miljoner människor som var ute i premiären på julhandeln. Tills... vi kom in på CVS. Jag skulle sträcka mig efter lite godis och kände hur det rann till i näsan. Näsblod, vad annars? (Känsliga bör sluta läsa här) Det värsta var att det aldrig slutade och jag fick ligga ner i fyrtio minuter och bara svälja blod. Trots detta kände jag mig okej när allt slutat, förutom halsen där allt blod stelnat till. Vi fortsatte in på Macy's där Anna skulle prova jeans, och jag satte mig på soffan utanför provrummen. Där började det. Jag blev helt svag och började skaka samtidigt som magen vände sig upp och ner och jag kände att jag bara ville spy. Anna sa att jag såg helt vit ut i ansiktet så vi gick ut på parkeringen för att ta luft, då det börjar bli kallt i Massachusetts också, vände vi snabbt in och väntade på bord på Cheesecake Factory. Jag försökte spy inne på toaletten men det gick inte... när vi väl fått ett bord och Vanessa kom och gjorde oss sällskap funderade jag på om jag borde köra hem. Trots mitt sjuka illamående försökte jag mig på en cola och lite bröd samt en Caesar sallad och gradvis blev jag bättre för att efter en timme vara helt återställd. Det måste ha varit blodet jag svalde, eftersom det var minst två mjölkglas och kroppen inte är gjord för att dricka blod liksom... händerna bara skakade. Usch. Men nu var det över i alla fall.

Efter cheesecake dinner korsade vi gatan för att gå på bio. Vi fick trycka oss fram bland allt folk som ville gå just ikväll. Bestämde oss snabbt för Love and other drugs med Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway. I loved the movie. Lättsam men också dramatisk kärlekskomedi/drama... om hur viktigt det är att faktiskt ha någon som bryr sig om en. Att vägra släppa in någon whatever the reason is.
Att våga älska.

Tumblr_lbjb1cempl1qd2epno1_400_large
Jake

Busy, busy week

My apologies för världens sämsta uppdatering, jag vet att fler av er har krävt en uppdatering på vad som hänt de senaste dagarna på denna vecka som aldrig verkar ta slut...

I tisdags fyllde Michaela 8 år!!! Söta lilltjejen börjar bli stor. Hon fick frukost på sängen och hela allithopa medans vi stod och sjöng för henne. På kvällen var det stor födelsedagsmiddag med nästan tjugo personer som var här och firade då KK valt ut middagen som jag hämtade på restaurang Comellas i Concord. Hon hade valt ut en endast vegetarisk måltid då Michaela själv är vegetarian. Det var så mycket mat att kassakillen fick hjälpa mig bära ut maten i tre omgångar! Det var en väldigt trevlig middag med nästan alla Moskows på plats och även delar ur min värdmammas familj, Lafferty's. Min födelsedagspresent var två Polly Pockets förpackningar, örhängen och fairys som lyser i mörkret.

Jack fyllde sedan hela 6 år på onsdagen. Om det är något av mina värdbarn som växt mest under hela året jag varit här så måste det vara Jack. Hans ben nådde knappt utanför barnstolen i bilen när de hämtade mig på Riverside T station i januari, och nu är han lika lång som de flesta second graders på skolan (Jack går bara i kindergarten). Även lille Jack fick frukost på sängen med "Happy birthday to you" sång. Han ville till skillnad från Michaela åka till Rainforest Café i Burlington Mall, en restaurang dekorerad i full regnskogs attiralj med gorillor som bankar sig i bröstet och en öppen himmel med planeter och stjärnfall. En riktig upplevelse var det. Cliff ackompanjerade med hans fyra pojkar och vi hade en toppenkväll... jag testade för första gången Fish Tacos vilket var riktigt gott. Av mig fick Jack Star Wars lego och en en gosedjurs säl... hans favoritdjur är nämligen sälar, pingviner och delfiner.

Thanksgiving på torsdagen. Trots att min värdmamma stod och lagade mängder mat på förmiddagen medans jag hjälpte barnen med att få redo stallet och sedan skala tre kg potatis så kom det en kock på eftermiddagen som lagade ännu mer mat, samt en dam jag känner sen tidigare som figurerade som restaurangpersonal. Jeez! Vi var nog över trettio personer när alla var på plats vid fyra långbord och tacksägelserna för detta året började. Mat, mat... mat. Kalkoner i alla dess slag, stuffing, sweet potatoes, gravy, cranberry sauce, åtta olika pajer, kakor, mängder olika sorters bröd och grönsaker, mashed potatoes... hahaha, jag hade svårt att röra mig efter allting jag stoppade i mig. När jag sedan skulle börja fundera över vad jag är thankful for så hade jag svårt att komma på någonting konkret. Men först och främst kanske mitt år i USA, att verkligen få vara med och fira en amerikansk thanksgiving samt att få vara del av en amerikansk familj -- det är det inte alla som får. Min mamma smsade mig tidigare under dagen och berättade att detta dock inte var min första amerikanska thanksgiving. Vi befann oss i Florida år 1995, då jag som femåring firade min första thanksgiving... hihihi. Femton år senare sitter jag uppe i Massachusetts. Life is funny like that.


S. Monica and Philly

Kom precis på mig själv med att ha glömt att ladda upp ett klipp från underbara Santa Monica där Elin filmar mig som springer och larvar mig... saknar Los Angeles väldigt mycket, men att kika på bilderna och kolla på detta klipp gör mig glad igen. Och det finns värre klipp än detta, som när en av oss (inget namn nämnt) blev lite så här, tja, nödig. Hahahaha. Det andra klippet är från när jag lyckas gå in i en bänk i Philaldelphia runt Independence Hall området. Bra jobbat Linda. Guiderna kollade på mig som att jag var utvecklingsstörd eller något.



Happy thanksgiving!

Happy thanksgiving people! Klockan är strax nio och jag måste puttra ut ur rummet och upp för att hjälpa till med förberedelserna. Vi väntar runt trettio personer på thanksgiving dinner... hua... men ändå riktigt roligt. Sen jag är en kuriosa person så tänkte jag bara upplysa er om mina nyvunna amerikanska thanksgiving vetskaper. Thanksgiving firar USA som en national holiday, alltså över hela landet, och detta i minne till de tappra pilgrimerna från brittiska halvön som seglade över år 1620 med fartyget Mayflower. De seglade i hamn på Cape Cod Bay (i Massachusetts), i närmare bestämt Plymouth, där den första thanksgiving ceremonin sägs ha hållts i minne till dessa modiga seglare som upptäckte denna nya värld åt oss, dock få av dem överlevde Massachusetts hårda vintrar. Och så äter man alltid kalkon, men det är en helt annan historia. :-)




Hey... it's Chris Brown



Och... där vann Chris Brown över mig till hans sida igen. Sure, ex flickvännen är kanske hur bra som helst. Men jag har alltid varit mer för Chris. Helt oförglömligt att se honom i Globen för några år sedan med Natta. I love Chris. I love this song.

Tonight


Push my back so I make sure
You're right behind me as before
Yesterday the night before tomorrow

Dry my eyes so you won't know
Dry my eyes so I won't show 
I know you're right behind me

And don't you let me go, let me go tonight
Don't you let me go, let me go tonight
Don't you let me go, let me go tonight

Monday afternoon

Sitting here... försöker ha ett slags maraton i min blogguppdatering när jag ibland missar så många dagar jag har att berätta om. Mulet idag och tio grader -- imorrn skulle det tydligen komma upp till sjutton grader? Det stör min julkänsla allvarligt. Den enda radiostationen i min svarta Infiniti är 105.7. Vad är bättre än christmas classics? I USA har hysterin redan börjat. Julshoppingen drar igång på riktigt på fredag när alla malls och affärer har "Black Friday", no tax. Burlington Mall öppnar 4 A.M. och jag såg reklam för någon affär som till och med öppnade 3 A.M. Hahaha. Jag skulle vilja hänga en dag med människorna som står först i kön. Vad det är för folk... :-) 

Igår tog jag och Sam ut Scottie och red honom för första gången hemma hos oss. Sam ville att jag skulle rida först då han inte blivit motionerad på ett tag. Scottie är en underbar häst. Han är tjugo år, men det finns otroligt mycket go i honom. Underbara gångarter och samarbetsvillig. Lite ostrukturerad i rörelserna men det ska jag fixa till innan det är dags för mig att åka hem. Bäst av allt -- galoppen över hela fältet. Finns ingen starkare frihetskänsla för mig. Så nu de kommande veckorna ska jag träna med honom så han är toppen åt Sam när jag åker. 

Denna vecka är completely booked. Idag är i stort sett enda lugna dagen. För att reda upp dagarna på ett mer strukturerat sätt ska jag skriva en liten lista tänkte jag. Så här ser planeringen ut just nu. Då jag är au pair så kommer den förmodligen bjuda på trettioåtta ändringar, hehe. Men i alla fall.
Måndag: I stort sett vanlig arbetsdag.
Tisdag: Michaela's 8th birthday.
Onsdag: Jack's 6th birthday.
Torsdag: Thanksgiving -- 30 personer kommer hit och vissa i släkten kommer sova över.
Fredag: Off day!
Lördag: Börjar jobba när Jack's Star Wars birthday party är runt tre tiden.
Söndag: Jobb & LCC möte.

Vem var med på tv idag om inte Björn? Haha! När han var i Los Angeles klädde han ut sig till en grottmänniska och hoppades på att få vara med i "Deal or no deal". Ett program av många i USA där man kan vinna pengar... tror ni inte att Björn går och blir utvald i en publik på över hundra personer att komma upp på scenen -- OCH VINNER!!! Han vann två surfbrädor och två snowboards för ett värde av 2500 dollar... inte precis fel. Men det roligaste av allt var intervjun med honom som programledare gjorde. "I'm a manny!!!". HAHA. Om programmet kommer upp på CBS eller Björn lyckas få ett tag på ett klipp ska jag försöka länka till det på bloggen.

Nu ska jag dra på mig skorna och hämta barnen på skolan med alla förortsmammor. Älskar deras viskande gossip. Make no mistake, jag lever i en Desperate Housewives värld. Ni skulle inte bli besvikna, Elin och Mickan! Ha en underbar måndag! Saknar Sverige lite extra idag, så ikväll blir det penisonärsjävlar och Polly som mamma skickat. Puss ♥


Scottie och jag


Last fight

Harry Potter and the Deathly Hallows. Part one.
Den första delen av den sista filmen är här och skakar liv i Harry Potter serien som legat i vila sedan förra sommaren. Då del sex tog slut ser vi en desperat Harry som springer efter Snape som tagit livet av Dumbledore. Voldemort har trollkarsvärlden i sin hand och dagarna då det var så pass "enkelt" som att ta sig förbi trehuvade monster, jättar eller hugga i mitten på en dagbok är över. Nu måste Harry finna de sju horokruxen Dumbledore berättat om. De sju delarna av Voldemorts själ som kan få slut på det här kriget. "...and either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives". Efter tio år av böcker och filmatisering kliver vi upp på sista etappen.

Filmen är stark. Fotot, skådespelet, intrigerna och känslan är helt rätt. Som många påpekat har David Yates i denna film fått med mycket detaljer vilket är nödvändigt för att binda ihop slutet på rätt sätt. Filmen är mörk, utan tvekan, milslångt i från allvaret i första filmen. Det man har lyckats med bäst i denna film är ändå att sätta känslan där den ska vara. Det finns ett slagt depressivt lugn över trion som annars kantas av Ron's skämt och Hermione's know-it-all handy. Och man kan se det över hela Harrys ansikte. Trötthet och undertryckt ilska. Filmen slutar ganska aprubt i mitten vilket var det enda som gjorde mig besviken. Jag hade önskat mer last fight feeling på det hela men jag antar att andra delen av film nummer sju kommer börja så istället. Jag tvekar inte på att den här filmen kommer växa när vi har del två...

Harry Potter kommer leva med mig hela mitt liv tror jag. En bokserie som vi sena 80-talister och tidiga 90-talister har vuxit upp med. 10 år och satt jag och läste i hörnan av min säng i Gävle - 20 år sitter jag med en tår i ögat på en biograf i Boston.


Wolf like me

Så. Nu har jag ojat mig. Vridit mig i sängen. Suttit och glott och inte gjort ett skit. Inte tagit mig för att orka uppdatera. Well... yesterday's news. Helgen har varit full pace!

I fredags vaknade jag upp och slog mig själv tillbaka på kuddarna när jag upptäckte att jag sovit över min planerade tid att stiga upp då jag var ledig. Not so good. Skyndade mig upp och packade en liten väska och tog en varm dusch innan Anna kom och hämtade mig innan tio. Vi åkte in till Concord town för frukost på Helen's med majoriteten av alla tjejer som är au pairer i Concord. Tror vi är uppe i runt tjugo tjejer nu eller något om man plussar ihop Cultural Care och Au Pair In America, fantastiskt kul. Dock kommer jag förmodligen förbli den enda svenska tjejen i Concord under detta år, speciell som jag är... hahaha. Så vi satt runt tolv tjejer och åt underbar amerikansk diner frukost och diskuterade allt och inget. Concord familjen. Även idag blev det en Red Coat för mig. Mätt och belåten fick jag skjuts till tågstationen av Anna och en en gång drog jag på iPoden och kollade ut från föntret samtidigt som tåget spårade mot Boston -- vet inte hur många till gånger jag kommer få ha den utsikten. Kan inte fatta.

Så jag är mobbad. Alla jobbar alltid på dagen när jag är ledig vilken veckodag jag nu är än ledig (utom Johan för ancient long time ago...) Tyska tjejerna skulle se Harry Potter nästkommande vecka. Jag älskar Harry Potter. Kunde-inte-vänta-längre. Så jag vandrade mot Loews för att köpa min biljett till min Harry. Kul att det var 24 föreställningar i fredags... 24!!! Och alla kvällföreställningar var fullbokade. Köpte biljett till 3 p.m. och vandrade genom Common till Crossing för att ta min veckoliga titt på H&M. Kom ut med en brun täckjacka som jag direkt drog på mig denna blåsiga, kyliga dag. Besökte de små kioskarna i China town för att köpa internationellt telefonkort och ringde mormor som jag inte pratat med på väldigt länge. Hon har lovat att göra schnitzel till mig när jag kommer hem. Hihihi. Vid tre var det dags för Harry Potter och jag var mer än i tid och placerade mig på mittenraden, i mitten. Faktiskt fler Bostonians än jag som var mobbade, ett helt gäng var vi på kanske fem-sex stycken. Random ett: jag såg en mus i salongen som sprang runt och var helt vilse. Random två: Mitt under filmen börjar en kille skrika "DON'T TOUCH ME FREAK!!! STOP KICKING MY FUCKING CHAIR BEFORE I CALL THE POLICE!!! FREAK!!!"

Klev ut i vintriga kvälls Boston och trängdes med folk i fredagstrafiken på T Red Line ut mot Braintree där Jossan skulle hämta upp mig för en två dagars date! Vi lagade tacos och mös i soffan. Snart tror jag att vi kan den andres livshistoria utan och innan. Kvällens ämne var besatta killar, fråga inte. Haha. Vi pumpade Kiss 108, Jammin' 94.5 och också julmusik ut mot Hingham där jag av Jossan blev tvingad att följa med till Beerworks för att säga hej då till en tjej som Jossan säger. Kommer ni ihåg att jag blev utslängd från Beerworks? Precis. Vill ni veta vad jag ställt till med? De minns vilket gäng jag hängde med sist, så nu har Beerworks bestämt att alla mindeåriga i gänget inte får sitta med de som är över 21. Så här kommer syndabocken walking. Allt är mitt fel, hahaha. Vi hade trevligt i alla fall, träffade på lite nya svenskar och glodde på managern som slängde ut mig förra helgen.

Early rise på lördagmorgon... klockan halv åtta stod jag upp och manade Jossan att gå upp också. Haha. Timmen senare var vi på väg mot MassBay college i Wellesley. Underbar liten town i Massachusetts. MassBay var som vilket communitycollege som helst, ganska intetsägande men hyfsat fint. Vår lärare som har hand om våra lektioner i amerikansk historia och kultur heter Catherine. Well... sex timmars lektion. Vi gick igenom den amerikanska depressionen efter Wall Street kraschen 1929 och också lite geografi, kultur och national holidays. Två till lördagar ska vi på lektion med sista gången som redovisningsdag. Jag och Jossan lyckades få "free topic" att skriva om (för att jag drog en bra lapp... hehe) så vi ska skriva om filmindustrin i Hollywood och sedan hålla ett föredrag på tio minuter, kan väl inte vara så jobbigt? Vi fick läxa också... typ tio sidor att läsa och ett papper att fylla i. Yay.

När Jossan kört hem mig så snabbt som möjligt var det dags att vara ponyriding ledare på Michaela's 8th birthdayparty som hon hade hästtema på. Tjugo småflickor som stod i kö för att få en tur på Caroline... både jag och Caroline var nog yra av att gå samma runda i över en timme när vi var klara. Städade efter partyt hela kvällen och somnade... halvdöd.


Boston Common, 19th of November




Min favorite street i hela Boston. Crossing möter Financial District. Den är inte speciellt fancy alls... men att se blandningen mellan gäng och kostymnissar är fantastiskt kul att bara sitta och titta på.

What's the matter

Jag borde uppdatera min blogg för er fina människor som faktiskt orkar klicka in varje dag.
Eller först och främst kanske packa upp min övernattningsväska från mina dagar hos Josefin. Öppna upp paketen mamma skickat. Eller ska jag kolla på deprimerande siffror på mitt bankkonto kanske. Varför inte sitta och glo på tio mail för att sen klicka ner dem. Försöka förklara vad jag tyckte om Harry Potter? Kanske fundera på vad min avskedspresent bör vara. Någon gång få ordning på Seattle flighten. Cultural Care... skulle de ha in massa papper innan jag åker? Testpackningen då... suck... vad kommer jag behöva lämna? Oj. Vänner jag inte sett på flera månader, som jag saknar, som jag inte hinner träffa. Och alla hemma. Klarar jag att komma hem eller kommer jag sitta och tomglo och inte fatta någonting. Vem är jag och hur hände det här. Så måste jag duscha också... förortsmorsorna i Concord gillar inte fett hår lika mycket som mig tror jag. Just det, borde jag gå och bita naglarna inför om jag inte kommer bli antagen till Högskolan eller bli arbetslös? Sova, det är kanske det jag borde göra... istället för att vakna upp helt dödstrött av för lite sömn för att ha oroat mig av allt ovanstående. Ja just det! Vi fick ju två sidors läxa idag på min första lektion på MassBay.

För typ ett år sen såg jag New Moon och allt var lätt. Ingenting är lätt längre. Jag är så trött att jag bara vill skrika. Imorgon kväll kanske det kommer ett mer peppy inlägg... om jag hanterat ovanstående. Tills dess -- är det birthdayparties, thanksgiving och bara att jobba som gäller. Stirra ut från fönstret och vara den sista au pairen Cultural Care någonsin skulle vilja ha på sin hemsida, hahaha.



Red coat

Åkte och hämtade Anna för några timmar sen för en frukost på favorit Helen's. Det är alltid lika mysigt på Concord's bästa diner! Känner all personal by now. När jag kommer dirigerar de bara att jag ska sätta mig vart jag vill, lite roligt är det... :-) Minns min första gång på Helen's, någon dag efter min ankomst till Concord med familjen. Så... imorse var jag rätt hungrig. Ögnade igenom frukost/brunch menyn rätt snabbt och upptäckte att jag aldrig prövat "Red Coat". Såg ut som rätt mycket mat och Anna skrattade "you'll never eat all of that, Linda". 2 bacon stripes, 2 eggs any style, 2 toasts, 2 sausages and 2 pancakes. Vad åt jag? ALLT utom sista pannkakan som Anna fick. Hahahaha. Amerikansk frukost är underbar. Jag kommer vara mätt tills ikväll! 

Efter frukosten som slutade runt lunchtid har jag kikat lite på finesserna på resväskan och till min glädje hittade jag extralås till den som jag hade gömt undan i en låda. Typiskt mig... inget ligger framme. Också hunnit med att vika tvätt och kolla på America's Next Top Model. Men min favorittjej åkte ur. Jane. Bleee. Nu ska jag åka och hämta barnen om en timme... då blir det stallstädning för hela slanten.

Någon som vill skänka pengar till mig? Ingen? Vet inte hur jag ska få ihop denna budget över flygbiljett till Seattle och alla förberedelser till hemkomsten (andra+tredje resväske kostnader, avskedspresenter etc...) Får typ... sälja kläder på Ebay eller liknande. Eller ställa mig i Alewife korsningen och skriva att jag är en war veteran som alla andra. Hehe. På med mössorna svenskar, har ni seriöst femton minus eller något? Här har vi tolv plus. Inte för att rub it in your faces men... puss! ♥


Helen's diner in Concord!


Men... bara för dig


Fått en flaska i huvet, legat sövd på akuten
Varit död i minuter, hela själen var bruten
Blivit jagad av snuten, varit vilsen på djupet
Jag har famlat i mörker, men i dig såg jag ljuset
Och för dig har jag låtsats, och dolt mina tårar
Med dig blir jag mindre, som gubben i lådan
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig

Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks
För dig ska jag, göra det tusen gånger om
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar
För dig ska jag, göra det tusen gånger om

Catching up

... but running behind. I'm sorry. Men jag är exhausted. Jag är hela tiden konstant trött och har ni inte fått något mail eller skypesamtal på länge, eller pratat med mig på hela året, jag är ledsen. Jag är trött när jag slutar sent på kvällarna och har inte så mycket mer kraft än den lilla det tar att ta av mig kläderna och slänga mig på sängen. Försöker catcha up när jag får tillbaka min energi men den är sällsynt just nu, det är bara mitt undermedvetna som spelar spel men det ändrar inte faktumet att jag är totalslut. Är man finished när man saknar alla hemma så man håller på att gå sönder men samtidigt bara vill deleta alla mail de skickat i inboxen för att man inte alls orkar svara? Energi... finn mig. Snälla. Haha.

Den senaste tiden har bjudit på lite förändring i vardagen. Vi har börjat leasa en stor häst nu, Scottie! Äntligen kommer jag få mig några ridturer, hihi... Fin pållis. Så fort han blivit van med hemtrakterna ska jag ta mig en tur och be om att jag inte åker av det första jag gör, haha! Saknar lite rutin efter detta år med ridstopp. Har dock signat upp för ridlektioner på GFRK tills jag kommer hem. Har saknat ridningen alldeles för mycket under året, can't live without när jag kommer hem. Vädret växlar mellan vindstormar och solsken och jag går och väntar på den första snön. Träffar tjejerna i Concord lite då och då, de är underbara allihopa. Loggade in på msn imorse på första gången på länge och skrev med lite folk jag inte pratat med på hela året, så det var roligt. Varna Gävle att jag kommer och stör snart!

Idag terroriserade jag TJ Maxx's resväskeavdelning i Freshpond Mall när Sam var på hebrew. Jag gick på jakt efter en tredje räsväska som jag insett att jag blivit tvingad till att inhandla om jag inte ska behöva lämna femtio procent av mina ägodelar kvar i USA. Hittade en rätt prisvärd med bra kvalité för 80 dollar. Minns inte märket. Vem minns resväskemärken? Och... de spelar julmusik på CVS och har en hel avdelning för julpynt. Bör jag tillägga att detta är ett apotek i grund och botten? Amerikanarna de kan. Jag köpte två stora doftljus inför mitt lilla adventsmys. Nu saknas bara julmusten från IKEA!

Puss och godnatt från kära Boston ♥


Say hi to Scottie! ♥
Sötis pållen... i USA kallar de hans färg för strawberry roan. Coolt. Vad skulle vi säga i Sverige, alla hästkunniga som läser? Han är fux men har vita flugor. Hmm. Färgkunskaperna har falnat med åren. Kanske flugfux? Hehe.


Red Riding Hood

Looks good huh? Kanske för att det är producer Catherine Hardwick's nästa fantasy projekt. Hon fick idén av Leo DiCaprio som föreslog en mörk tvist på vår i folkmun, Rödluvan. Ser onekligen bra ut... kanske borde Twilight franchisen hållit kvar vid Catherine för att spä på Twilight succén. Är det någon en feminim regissör kan göra är det att sätta känsla på det hela medans männen håller bättre storyline. Anyway... coming out this march? Jag gråter och ber till SF på mina bara knän att inte skicka den här filmen på hösten.

Kom just att tänka på det här med filmgenrer när jag pratade med Jossan i telefon för några minuter sen. Jag fick helt ärligt tvinga henne med mig på Harry Potter på fredag. Hon gillar verklighetsbaserade filmer, jag strävar helst så långt bort ifrån verklighet som går. Harry Potter, Twilight, Sagan om Ringen -- det är min melodi.


Streets of Philadelphia

Klockan halv två på fredagen for MassBay bussen söderut, förbi en en magisk brinnande orange New York City skyline och vidare bort mot New Jersey för att sedan vid nio-tiden vara framme i Philadelphia och Holiday In där vi skulle bo för helgen. Resten är historia. Hahaha... jking.

Jag, Josefin och Viktor hade en underbart kul helg blandat med skratt och sjuka händelser. Viktors "spya" halv tre på natten, när amish hammocken gick sönder, the "boyfriend" och tusentals andra grejer. Vi hade ett underbart väder när vi på lördagen vandrade till bussen utanför hotellet för att åka på sightseeing i Philly. Bland annat besöktes Independence Hall, Liberty Bell och också trapporna där Rocky springer och tränar i filmerna, hans staty var även på plats. Nu har jag sett en originalkopia på The declaration of Independence också! Stort.

På eftermiddagen åkte vi till Lancaster där ett stort Amish Country är beläget, ett av många i runtom i USA. Just här bor ca. 33.000 anslutna människor. 33.000? Alltså ungefär en tredjedel av Gävles befolkning. Och detta är bara ETT amishcountry av hundratals i USA. Då förstår ni vilket antal amishfolket är. Vi stannade i villaget där de hade massa små butiker och restauranger, sedan vidare in i skogen till där de bodde där vi stannade runtom i små butiker och hus för att sedan avsluta hos en familj som bjöd oss, hela busslasten, på en hemlagad middag. Allt var gjort från scratch och jag var tre sekunder ifrån att konvertera. Hemmagjort peanutbutter, lemonade, potatismos, marinerad kyckling, skinka, bärpaj och vaniljglass. Gud. Vad. Det. Var. Gott. Pappan i familjen heter John och mamman Elizabeth och de har tretton barn tillsammans varav tre flickor var hur söta som helst och hjälpte till att servera oss. Efter middagen sjöng de lite psalmer och pratade med oss.

Varför de väljer att leva så spartanskt utan elektricitet och så vidare? Jag ska säga att jag inte exakt vet varför. De tror på att Gud kommer hålla dem i handen över till andra sidan om de hedrar ett spartanskt leverne, som att himlastället vänter på andra sidan efter detta liv. Jag respekterar dem fullkomligt. Hur livet på jorden makes way more sence om man tror på Guds vilja. Då har allt helt plötsligt ett purpose och universum känns inte oändligt längre. Jag ser logiken och fullkomligheten men jag kan nog aldrig välja att tro på samma sätt. Det finns inte i min natur.


In Philly


Fairmount Park


Philadelphia


I love you Josie! ♥


V, L, J


YO ADRIAN I DID IT! Rocky statyn.




I think we've got a situation here...


En kille från Philadelphia bodde för årtionden sen i ett mer schabbigt område i staden och valde att spica upp stället på det här viset... coolt!






The Liberty Bell


Suddigt -- men detta är en originalkopia av The Declaration of Independece


Independence Hall


Vår alldeles egna tourguide!


I Lancaster, i Amish village


The amish


En liten affär ute på landet


Den bästa bilden jag fick till på en amish "buggie", kärra... dessa är handcrafted och kan kosta upp emot 5000 dollar.






Nej, de vill nog inte recruita oss efter att vi satt deras mössor bak och fram... nej... kanske inte




Typiskt hus i amish anda




Solnedgång i Lancaster, PA


Långbordsmiddag i Amish Country


Streets of Philadelphia

Bush was right

Mitt vetande om amerikansk politik har väl kanske inte slagit i höjderna bara för att jag bott i landet i snart ett år, men, jag vet att om jag måste välja sida om demokraterna och republikanerna så ställer jag mig på demokraternas sidlinje. Förutom när det handlar om en sak... Approachen av kriget i Afghanistan och överhuvudtaget terrorsituationen. Obama springer runt och yrar om fredsförhandlingar och förhöjd säkerhet och har gjort så under hela sin Vita huset vistelse hittils. Jag har upptäckt. Bush hade rätt! Bränn de jävla talibanerna ur sina grottor om så vi ska bränna upp alla berg där borta. Det borde inte vara ett wake up call för Obama att man inte förhandlar med terrorister for gods sake. Nu har jag fått nog.



Aftonbladet idag.


Flight back home

Öppnade mitt konto på Cultural Care och fick en chock. Mina flygdatum hade kommit. När jag sedan fastpacade igenom klickandet och kom till min itinerary över flightdetaljer så kom det bara över mig. En glädje men också som att någon smällde till mig... och jag äntligen fick realitet över att jag är hemma snart. Det är inte långt kvar, alls. Så... jag flyger med Lufthansa från Boston Logan på eftermiddagen den 11'e januari och efter en connection i Frankfurt nästa morgon styr jag mot Arlanda. Onsdagen den 12'e januari, kl. 09.20 touchar planet ner på Arlandas banor. Jag får äntligen känna min efterlängtade nybakta kanelbulledoft! Hahaha!

Så Lufthansa, jag hörde att ni skulle bjuda på mina två extra resväskor som en liten julklapp? Om detta kommer gå på sjuka pengar kommer jag gå crazy person on you.


Keep on running

Kul att en idiot på route 2 försökte köra in i min lane utan att kolla döda vinkeln. Hade jag kört fem miles snabbare hade vi skrapat sidorna... idiot! I sånna där lägen önskar jag att jag bara hade en av skyltarna som Urban Outfitters säljer med "seriously?" och liknande uttryck. Genial uppfinning, om man inte vill använda fingret då. Vissa amerikanska förare är fan inte barnsäkra... trafikvett noll. Vi svenskar är väl inte så mycket bättre men, det blir så mycket värre i den amerikanska trafikintensiteten.

Idag idag idag. Jag och Sam körde till Newton för att släppa av Zoe hos the groomers, de rakade henne till en söt liten pudel igen. Hihihi. Nu är det som att hon springer omrking och söker allas approval, typ; "ser jag okej ut? snälla?". Älskar lilla vovvsi. Annars har jag jobbat på en del men också haft lite rast, det uppskattades, har slagit in barnens födelsedagspresenter och till ikväll har jag bara packningen till Philadelphia att göra. IMORRN JOSSAN!!! IMORRN!!! Och om Viktor är dryg så åker han på min väska i huvudet och får sova i korridoren. Jag blir aggressiv när jag inte får sova. Hahaha. Ibland vet jag att jag skriver som att jag tror att alla vet vad som pågår, men om ni missat det, jag åker till Philadelphia med MassBay för att ta en college kurs om amerikansk kultur och historia som börjar med denna weekend. Senare ska jag ha tre lördagslektioner för att ta mina sista tre credits. Så man får den där flygbiljetten betalad hem... de datumen borde komma någon gång kring lucia.

Nu? Satt och degade till Kenza & Tyra show med en knäckemacka, nu ska jag shoot some emails och sen åka och hämta tjejerna på deras playdate. Happy veterans day! Idag hedrar vi alla amerikanska krigsveteraner från Vietnam kriget. Och de militärer som skyddar staterna och övriga västvärlden.

 
Min lilla Zoe... hon brukar sova utanför min dörr när hennes electric fence inte är på.


HAHA. Nico tog denna bild på mig när vi skypade för någon vecka sen... han tyckte det var så nära mig man kan komma. Alltså min personlighet. Okej, ibland då... jag erkänner... hehe


Good morning, America

Sitter och myser denna soliga morgon till Good Morning America på tv, medans jag lyssnar på gamla julfavoriten Last Christmas. Filar lite på julplaner, det vill säga för mig själv. Kan inte sticka under stol med att julen är min favorittid på hela året - och en jul utan mina nära och kära i Sverige, i Sverige, kommer bli lite annorlunda för mig. Boston och min familj här kan säkerligen väga upp starkt, en amerikansk jul ska bli fantastisk att få uppleva. Ska försöka att ta mig till IKEA och inhandla lite jultillbehör, julmust däribland, och tända ljus i hela december.

Lider gör jag av sleep deprivation. En konstig. Igår blev jag ledig rätt tidig på kvällningen för mitt dagsjobb med fyra playdates! Min plan var att bädda rent, vika och lägga undan all tvätt, slå in födelsedagspresenterna och skriva kort, blogga, hinna kolla ikapp alla avsnitt jag missat och kanske till och med börja kika på julklappar och avskedspresenter till familjen. Vad gjorde jag? Somnade efter jag sett pensionärsjävlar. Jag är nog redan en sådan. En pensionärsjävel! Vaknade vid två och kunde inte somna om. Kul. Ställde klockan på fem och gick upp i tid.

Nu har jag redan hunnit med att bädda rent, vika och lägga undan tvätt, ta en dusch och mysa till tv'n. Och känner mig pigg. Jag förstår logiken i att Carros farfar, Uno (som alltid kallar mig för svarte Petter), går upp tidigt och sitter och väntar på att tidningen ska dimpa i brevlådan. I get it now. Det är refreshing! Nu ska jag strax pinna på upp för trappan och då väntar en helt ny arbetsdag. Gotta keep on going. Igår var jag skådespelare i barnens lilla film, får se vad som händer idag... :-)


Himlen var som i lågor igår eftermiddag... det är något speciellt över Concord, Massachusetts.


Han... Biber

Mamma har gjort det igen.

"Fatta inte hur denna snorunge Biber kunde vinna bästa manliga sångare på EMA's när såna som Usher och Eminen var med bland de nominerade,  hur fan kan man välja en snorunge som står o hoppar och sjunger I love you I love you, måsta vara småbrudar som röstat."

Mamma, det är väl inget fel på Biber? Han är väl söt den där... Bieber. Haha. ;-)

Singing this song

Efter några dagars frånvaro är det kanske dags för lite uppdatering. Hur är läget i vackra förorts Boston? Till skillnad från Gävle som är belagt av full snöstorm av vad jag hört, har vi fortfarande ingen här. Vädret på NECN estimatade snön att komma runt den 28'e november. Hur amerikanarna kan veta så exakt, det är jag nyfiken på. Hihi. Regnigt med mycket blåst de senaste dagarna, hoppas på lite sunnier days snart, även om de flesta löv har åkt av i blåsten.

I måndags var jag och shoppade med Anna i Burlington Mall. Dagens aim var att köpa birthdaygifts till Michaela och Jack som har sina födelsedagar den 23'e och 24'e november! Precis efter varandra, så jag tänkte vara i tid. Jack älskar sälar så det blev en liten kramdjurs säl plus Star Wars lego. Michaela älskar små dockor som kallas för Polly Pockets, dessutom fick hon små fairys som lyser i mörkret och söta, rosa örhängen för min lilla tjej ska ta hål i öronen i dagarna. Jag är mycket väl medveten om att jag skulle kunna spenderat mindre och bara valt en av grejerna, men nah, de är mina små ungar! Kan inte låta bli. Nog för att jag också köpte en tröja på Forever 21... guilty! Men till och med Anna stod och gushade om hur det var min stil så jag kunde inte låta bli. Ska ha med den till Philadelphia i helgen så ni får se närmre bild.

Annars jobbar jag på som vanligt! Inom kort tid ska vi börja leasa en stor häst in addition till Caroline. Scotty heter pållen och Sam har redan ridit och jag sett på. Verkar vara en supersnäll och trevlig valack. Så nu kanske Linda får lite mer horseaction trots allt... hihi. Can't wait! Nog för att det blir mer tid ute i stallet men det tycker jag bara om. Barnen har två lediga dagar nu i veckan på grund av veteran's day och sedan också planeringsdag i skolan vilket betyder heldagars jobb for this girl. Blir lite stressat med packning inför Philadelphia på fredag men det löser sig. Hihi, can't wait Jossan! ♥ Och jag lovar mamma, jag ska inte lyssna på vad Amishfolket säger...

Min värdmamma har gått igenom hur jul/nyår kommer se ut med mig, alltså den sista perioden innan jag åker hem till Sverige igen, tänkte dela med mig av planeringen här. Först kommer vi fira julafton här i Concord, för att på juldagen sedan åka till släkten i Connecticut, vidare till Washington D.C. och kanske få en privat guidad tur av Vita Huset eftersom Kenneth hade massa CIA kollegor (jag kommer känna mig som i en film!!!), fira min värdmammas födelsedag i beloved New York City och sedan hem till Boston för nyårsafton och mina sista arbetsdagar som kommer betyda ihoppackning på all fritid. Den 3'e januari är min sista arbetsdag och morgonen efter, den 4'e, åker jag och Hannah över till Malin i Seattle! Ska bli helt underbart. Stannar till fredagkväll den 7'e för att förhoppningsvis kunna landa på Logan lördag morgon den 8'e. Sedan är det helt upp till Cultural Care att bestämma sig till Lucia om jag kommer åka hem till Sverige den 10'e, 11'e eller 12'e januari. Jag önskar mig helst den 11'e. Allt detta är preliminärt, men så här ser läget ut just nu! :-) Låter inte helt fel va? Det enda jag hade önskat mig är mer tid till packa ihop och förbereda mig för hemfärd men det får bli som det blir, jag valde lite sne timing... men whatever. I can do it. Kommer förmodligen att vara svår att nå över facebook/blogg så hör av er på mina mobiler. Kommer lägga ut ett bättre schema i början på december när jag vet mer exakt.

Ikväll kom Keith över för middag och vi hade jättekul med barnen. Mina tre små troll som sitter i knäet på mig och kramar mig och frågar hur lång tid jag har kvar med dem. När Keith frågade min värdmamma om de skulle ha avskedsmiddag för mig och hon sa "of course we're having that!" slog det mig. Alla sitter där för att ta farväl av mig. Men detta är min andra familj nu, Boston mitt andra hem och jag kommer snart tillbaka. Jag älskar dem.


Clouds race across the sky
Close your eyes and don't ask why

Christmas in November


I USA har vi redan jul i november! Burlington Mall var redan i full dekor då jag och Anna var och shoppade i måndags. Julen är min favorit högtid på hela året, så jag myste bara runt...


Tiresome

Egentligen finns inga ord för att beskriva hur trött jag är just nu. Åkt på en höstpropp eller något. 
Varje kväll när jag slutat jobbet runt 10 pm går jag nerför trappen, vidare till mitt rum tjugo meter bort och glider ner längs sidokanten på soffan och sluter ögonen. Sedan funderar jag på om jag ska ta tag i allt jag borde (tvätt, mail, blogg, telefonsamtal, dusch), eller om jag istället ska sova. 6 gånger av veckans 7 vinner sömnen. En väldigt stor kontrast mot för i början av mitt au pair år då jag kunde sitta upp till fem varenda dag för att få gjort vad jag ville.

Jag var en doer. Trots allt är det väl bra att kroppen säger ifrån. Säger ifrån så pass att det börjar bli pensionärsvarning; söndagskvällen hade jag redan dåsat av innan Desperate Housewives var slut. Kul. Det har nog dels att göra med att jag vet hur intensiv december månad kommer bli, dels hur jag kommer lyckas klara av att stå inför massa förändringar. I don't know. Men det är okej att inte veta, tror jag. At the end of the day, ingenting blir ändå som man planerar det. Så länge jag har världens finaste människor runt omkring mig som håller hakan uppe på mig kan ingenting rå på mig. Jag har ett rejält lager med skinn på näsan efter det här året. Can't touch me.

Tumblr_lbhzr60ygl1qazvyjo1_400_large


A & F

Marlie
Här är årets vinterjacka från Abercrombie&Fitch. Love, love, love! Ska försöka gå och spara på den litegrann tills hemkomsten till Sverie. Få se hur länge man kan överleva med tjocktröja och skinnjacka i Amerikat... :-)

Utslängd i Hingham

Vaknade upp med en splittande huvudvärk fredag morgon som jag trodde skulle ta kål på mig då jag gått och lagt mig med ovissheten om jag skulle jobba eller inte. Då jag av olika anledningar var au pair tills kvart i två på torsdagnatten visade det sig att jag fick träffa Josefin på fredagen! Är hon inte världens gulligaste som kör ut till Concord för att hämta upp mig? Det tar en timme för henne att köra från Weymouth.

Vi åkte raka vägen till Braintree efter lite Starbucks stopp. Josie hade lyckats övertyga mig att vi skulle se Paranormal Activity 2. Öh. Den var ju inte ens så läskig som jag väntat mig. Kryddigt PR. Nog för att jag inte är skitkaxig när jag går runt själv i det här stora huset här i Concord men, ja okej då, den var jävligt läskig. Vidare till mallet där jag stod och gosade med min önske vinterjacka från Abercrombie&Fitch. Pillade på den och kastade med håret hundra gånger innan jag bestämde mig för att min vinterjacka år 2010/2011 är vit. Och så jävla snygg. Och så jävla värd pengarna. Och jag säger inte hur mycket. Och mamma kommer inte gilla siffran. Vi sprang runt och löjlade oss lite till, bland annat bytte jag om mitt inne på HM, innan vi åkte till Stop&Shop för att storhandla. Tacomiddag uppföljdes av tjejsnack på soffan. Jag berättade för Jossan om mina riktigt low points under tonårstiden vad gäller killar, saker som jag skrattar åt idag, men som också lärde mig mycket om mig själv, och skapade ett rejält skinn på näsan.

Jag blev utslängd från en bar i Hingham. Beerworks... trevliga ni. Jossan ville introducera mig för alla hennes vänner i Hingham/Cohasset och so we did. Verkar vara ett jättemysigt gäng hon hamnat i med mycket amerikanare. Allt var fine tills Jossan köpt en pumpkin beer till mig. Jag sippade lite på den, fem minuter senare kommer en grinig tjej fram och säger "Can I please see your ID?". Jag är inte helt borta och säger hellre att jag glömt det än att skapa en scen av det hela om jag skulle ha gett henne mitt svenska körkort och hon efter femton minuter skulle ha förstått sig på det och sett att jag inte är 21. "Soo.... you can not drink this beer. Sorry." Fem minuter senare kommer en ännu grinigare manager fram och säger "Since you weren't able to show ID to this lady over here, you need to leave right now." Jag steppar ifrån sakta för att säga hej då till alla medans han skriker till på sidlinjen "RIGHT NOW I SAID!!!" Hahahaha. Puss och kram liksom. Men det hela var en rolig upplevelse. Precis som Jossan uppdarerade sin status på facebook mitt i natten; "Jag och Linda blir utslängda från en bar i Hingham - CHECK! Toppar förra veckans fuck you finger!". HAHAHA. Det var nämligen en kille som pekade med sitt index finger åt oss sist vi körde runt i Weymouth.

IHOP var morgonens restaurangbesök, där jag aldrig varit innan! Känt pannkakshak i USA. Var underbart gott med jordgubbspannkakor, grädde och lite äppeljuice på det. Vi stoppade sen på Walmart för att jag skulle handla lite baskläder innan Jossan skjutsade tillbaka mig till Concord och en väntande arbetsdag som har varit helt crazy av att skjutsa barn fram och tillbaka och vika några kilo tvätt, men jag klagar inte! Nu blir det en liten kort dusch och sedan sängen... imorgon väntar en ny 07.00 uppstigning med arbete. Äta, jobba, sova, dö... du hade rätt, Gessle.
Puss ♥


I love you. ♥ 
Finns inte en chans att jag skulle klara av att ta mig igenom denna höst utan en vän som dig!


With violet words

Josefin pratade om temalåtar. Hur en låt kan symbolisera ens hela vistelse. Ens hela upplevelse över hela året borta över Atlanten. Minns hur "Empire State Of Mind" var allt som gick runt, runt och runt hela december innan jag åkte hit. När sedan part two kommer ut några månader senare slog det slag på saken. Dessa två låtar kommer symbolisera min vistelse i USA. Den hoppfulla, stola och naiva delen. Sen finns det mörkare meningar, en annan sida av samma historia. När Jossan spelade upp part two av "Love The Way You Lie" trodde jag att jag skulle dö. Helt jävla underbar låt!

 


Framtiden?

Trillade nyss in på studera.nu för att "följa min anmälan" för tredje gången på samma vecka, bara för att glo lite på den... tro att det ska hända någonting. Då ingenting hände gick jag istället in på viktiga datum och möttes av 9-10 december: antagningsbesked 1. Dessa datum kommer jag gå som på nålar. Min svenska framtid bestäms typ. I dagsläget är jag helt borta på framtiden, det är abornmalt jobbigt irriterande att försöka pussla ihop framtiden när man inte ens befinner sig på hemlandets breddgrader.

Det kan ju inte bli så mycket annorlunda än att jag blir en flitig pluggmaniker i Gävle eller Uppsala, en arbetslös idiot som äter skit och vänder på dygnet eller en trött fotvandrare i Alaska. Jag skojar inte. I'm blanking. Det jobbigaste är att alla mina gymnasielärare skulle ruska på huvudet. Jag jobbade ihop mina betyg för någonting, för en mening och jag måste vända på det här depressiva komat. Men jag hittar ingen väg ut. Speciellt när man är så tjock och endast söker två utbildningar. Jag är trött.
Så jävla trött.


A better love

Se här, sömnen didn't get the best of me ikväll, yet. Tänker inte sticka under stol med hur trött jag är dock. Efter en full eftermiddag/kväll av jobb med mina tre små ungar är man rätt mjölig. Vi gjorde bagels till mellanmål, mockade åt Caroline och pysslade med henne, gjorde läxor och efter det lagade jag också middag till Jack och Michaela. Helt otroligt nog har mina kockkunskaper förbättras något sjukt mycket under detta år... lite skillnad mot för i januari när jag hällde i mac n' cheese pulvret i kokande pastavatten!

Ringde Johan för en timme sen när jag satt och läste i mitt arkiv så här inför vårat (också Hannahs, Malins och Sarahs) tio månaders mark imorgon, den fjärde november. Skrattade åt vårat första tunnelbane minne i Boston, när vi inte visste vad Park Street var för något och en läskig tant kom på och skrek. Tänk att det var tio månader sen vi satte foten i New York City. Naiva och förväntansfulla... glada och nerviga. USA år 2010. Jag är så tacksam för vad detta året gjort för mig. Platser jag aldrig sett tidigare och människor jag aldrig annars skulle träffat. Men vi spar hela det talet till imorgon. Haha, som de flesta av er kanske märkt, så är jag personen som älskar att försöka få till nostalgiska tal med framtiden i slutet. Jag ska försöka att inte vara för dramatisk inför årets slut. Kanske bara skriver tack med stora bokstäver. Jag sa till Robin att jag funderade på sluta blogga kvällen innan jag åker hem till Sverige. Robin svarade att jag borde fortsätta i Sverige, åtminstone för att knyta ihop hela upplevelsen. Vi får se. :-)

Nu... försöka skicka iväg mail som jag aldrig får iväg, ringa Josefin och kolla på "Pensionärsjävlar" som tydligen ska vara störigt kul. Puss, godnatt! ♥


Ska göra kaoz med han

Ni har sett skogsturken... men har ni sett laserturken? HÀHAHA jag dööör. "Jag ska göra kaoz med han." Det är ju tur att det är någon som försöker göra någonting åt denna nya lasermannens fasoner, istället för att vänta på polisen i "nordens tuffaste ghetto".

 


Promenad

Ahaaa... jag tänkte ju jogga först. Göra minst tre gånger tio situps, armhävningar och upphopp (gamla fotbollsrutinerna). Det orkade jag inte. Vad jag dock lyckades åstadkomma imorse runt niotiden i ett fyrgradigt kallt Concord var att ta en promenad! Rask var den också. Skulle kanske till och med gått längre än en timme om det inte vore för att jag varit lite tjock i huvudet och inte kollat batteriet på iPoden innan jag drog på mig joggingskorna och gick ut. Johan underhöll i stället med att berätta att han sett en man spy mitt i gatan i Brooklyn. Det är sådant jag kan skratta åt i en timme. Helt random bara att spy mitt i gatan, mitt på ljusa dagen. Vackert ute fortfarande, men nu börjar löven falla av på riktigt. Undrar när första snön kommer... antagligen efter första snön i Gävle är min gissning.

Jag har fått ett udda behov på sistone. Sömn. Har aldrig bothered mig innan men nu av någon konstig anledning kräver min kropp plötsligt tio timmars sömn. Igår slängde jag mig på sängen vid nio! NIO! Den tiden gick jag väl och la mig i fyran. Kan bero på mörker, att det är kallt, och att jag överhuvudtaget känner mig lite konstig nu när det är bara två månader kvar här.

Det är för stort för mig att greppa att jag kommer vara hemma snart. Fattar inte. Mina värdbarn är så söta och jag börjar få tårar i ögonen när de säger saker som "Linda, will you be here for my birthday? Will you be here for christmas?" Som att de verkligen börjar förstå att jag snart kommer åka hem. Jag kommer sakna de små trollungarna. Men som det är nu har jag fortfarande två månader kvar.
När jag kommer hem -- om jag inte kommer in på högskolan, eller får ett jobb... så funderar jag fan på att fotvandra i Alaska. Eller tälta i öknen. Jag vet inte. Något kreativt. Okej, lite ironi i det uttalandet kanske. Men seriöst. 1300 sökande till sjuksköterska. Och sjukgymnast vågar jag inte ens tänka på. Men som pappa alltid säger, allting löser sig. Allt.  

Kikade just runt och upptäckte att Lanvin har samarbetat med H&M. Gäller det USA också? Vet någon? Eller får vi utemigrerade stackare paya Lanvin priser om vi vill ha en klänning? Eller... vill någon skicka en klänning för bara 1400 kr från Sverige till mig i julklapp? Jag är öppen för allt!




Excitement of the day, 2

Det räckte inte med att vi skulle sitta utanför huset i två timmar medans brandmän sprang omkring och lekte Mission Impossible. Neheeej. Igår på eftermiddagen när jag sprang runt och lagade lunch åt en hungrig Jack så går larmet av. Piper, piper, piper och piper. Stressat trycker jag på reset knappen och upptäcker texten "17- Water alarm". Tydligen finns det en läcka någonstans och jag ringer snabbt min värdmamma som inte svarar. Två sekunder senare ringer Lexington Alarm mig och jag måste försöka förklara på term-engelska en massa grejer. Tydligen var det okej i alla fall för alarm killen berömde mig och sa "You've been very helpful, Linda, we have you on the list." Haha. Kul. Poliser, brandmän, alarmfirmor. Jag tror det är dags för mig att uppgradera till marinkåren.


Lauren Conrad: style

Klickade hem Lauren Conrads två senaste böcker från amazon i förra veckan och har efter att läst ut Blondinbellas Egoboost (som får min fullkomliga respekt, bra skriven) påbörjat den förmodligen sista boken i L.A Candy bokserien, Sugar and Spice. Böckerna är väl kanske inte intellektuellt utmanande men det är inte det Conrad vill förmedla heller, utan snarare en blick bakom gardinerna av vad som pågår i Hollywood. Störigt bra underhållning! Och hur kul är det inte när man känner igen platserna i Los Angeles som hon nämner? Även hennes style bok damp ner i brevlådan. Jag gillar Lauren!


She got that whole place glowing

Tissssdag idag och jag sitter och degar litegrann innan jag måste hämta Jack om en halvtimme då barnen idag har halvdag. Det börjar bli riktigt kallt i Mass, minusgrader igår morse, så det är dags för mig att börja kika på vinterjacka sedan jag lyckats varit thick i augusti och låtit mamma och pappa ta med sig min vinterjacka hem. Bra. Men det är ju alltid kul med lite nytt!

Gårdagens händelse var förmodligen när min värdmamma kommer och knackar på min dörr och säger att hon och vår cleaning lady Rejane, känner en väldigt konstig lukt. När jag öppnar dörren från mitt rum för att utrymma huset känner jag stanken. Springer upp för trapporna och ut på gårdsplanen medans jag ser BÅDA firetruckarna för Concord Fire Department komma ilandes. Dock var det inget farligt, det var propanen som värmer upp huset som var på för låg nivå. När denna blir för låg kan man känna lukten av soloutionen som försöker sätta igång systemet men kan inte då propanen är för låg. Så, inget farligt. Men det blev två timmars grässittande medan brandmännen gick runt med walkie-talkies och gjorde olika tester medans vi väntade på propan killen. Som en av brandmännen sa till mig "So now we got our little excitment for the day." Hahaha. Verkligen.

Ska trycka iväg några viktiga mail nu och sen gå upp och gosa lite med Zoe innan det blir det full working day i ett för dagen rätt grått Concord. Ikväll tänkte jag ha lite mini-spa för mig själv, om jag slutar i tid, that is.

Jag saknar mina nära och kära hemma i Sverige något så otroligt, ni är allt för mig och jag är ledsen att min tid ibland är väldigt begränsad så jag inte får chansen att prata med er så mycket som jag verkligen vill. Men, om runt två månader är tiden inte begränsad längre när jag landar på Arlanda. Jag ska klänga på er som en kackerlacka. Ni kommer inte bli av med mig med andra ord. Tänker på er dagligen, och älskar er allihopa. Puss ♥


Litet bildminne från Hollywood!
Hoppas du har en underbar vecka med familjen Elajn. ♥

Ugly bug ball

Att ha Aftonbladet som startsida har sina fördelar. Även om man stöter på femton miljoner överdrivna rubriker på en och samma gång så kan man finna små guldkorn att skratta ihjäl sig åt. Gårdagens fynd: theuglybugball.com. Denna dating-sida för "fula" människor var highlightad på grund utav att en kille som ansåg sig för ful för att dejta hade funnit sin stora kärlek. Efter att ha läst artikeln var jag bara tvungen att gå in och kika på sidan... förutom att man kunde signa up fann jag "5 ugly truths about dating". Hahahaha... jag vet inte vad...


5 Ugly Truths About Dating
  1. the ugly bug ball
    Half of UK daters aren’t pretty so instead of fishing in a small pool of prettiness and getting nowhere dive into an ocean of uglies and have more choice.

  2. Ugly people are a better calibre of human - pretty people generally aren’t very nice and tend to be a bit shallow

  3. Ugly people have had a tougher life and therefore tend to be more considerate and more loyal. A recent TUBB survey also proved that they try harder in bed.

  4. Once with an ugly partner it is unlikely that anyone will try and take them from you meaning you can let yourself go completely once you’re together.

  5. In these straightened times TUBB is cheaper as a) We don’t charge much as the pretty sites and b) Ugly people have lower expectations – for a first date A Family Bucket will usually do the trick.


Happy Halloween!!!

Jag och Carro står utanför den elaka tantens hus i gula området och skrapar med fötterna medans vi väntar nervöst på att hon ska öppna. 10-åringar redo med full sminkning och komplett häxutstyrsel...
"BUS ELLR GODIS!!!" Tanten ger oss ett sniket pustande och säger sedan "Jaha... bus då...".

Vi hade inte sönder hennes blomkrukor, som Basse och Jocke brukade använda sig av som bus, utan försökte med ett mer snällare bus -- som att stoppa jord och löv i hennes brevlåda. Sa man bus fick man skylla sig själv. Det var Sverige på tidigt 00-tal... och är nog ganska så mycket likadant än idag. I USA existerar inte bus. "Trick or treat" är mest bara en ursäktande fras för att hundra ungar på samma gång håvar in enorma mängder av godis. Men jag hänger inte läpp och tänker inte vara negativ över konsumtionen. Det är ju kul!

Under söndagens Halloweenförberedelser här i Concord tvingade Sam mig att först klä ut mig till en "princess fairy" som resulterade i, tja, see for yourselves. Den utstyrseln byttes sedan ut mot en mildare häxutstyrsel, haha. Då jag glömde min hatt i bilen när vi var på två olika Halloween fester trodde majoriteten att jag var någon ur Harry Potter eller döden med sin lie. Efter två stopp på festerna var det dags för den årliga rundan. Jag är stunned. Amerikanarna kan verkligen! Vissa hus måste spenderat minst två dagar på sina dekorationer. Levande Einstens och häxor som pratade, begravda varelser, rök, strobe-lights, människor hängande i kokonger och för att inte förglömma -- folk som satte på sin egen act för denna kväll. Jag bara gick och log. Det är någonting magiskt över den här kvällen i det här landet. Nästan lika magiskt som när jag klev i ett hål täckt av löv och vrickade foten. Då vaknade jag upp igen. Något måste ju vara horrifying också. ;-)


Princess fairy right heeere!


RSS 2.0