Ett år sedan

Jag är glad idag trots att jag fått veta att jag ska jobba både fredag och lördagkväll (plus dagarna). Livet är hårt och jag har lyckats fokusera hittils genom att sätta ut milstolpar som jag ska uppnå under detta året och hittils har det fungerat. Sen vet jag inte om det är för att jag försöker vara tapper heller... Man ska välja sina situationer att vara tapper - ibland är det bara dumvdristigt för den enda personen som du end up hurting är du själv för att du ska spela hjälte i en hopplös situation. Jag är verkligen bending over backwards just nu. Samtidigt älskar jag livet här - USA är underbart att resa i och jag älskar att träffa de vänner jag blivit nära med. Livet hemma och mina älskade personer rycker i mig. Men... just nu gäller bit ihop eller bryt ihop.

Till mina älskade svenskar: trevlig helg, sup och svälj! Hahahaha. Ha en trevlig Valborg och ramla inte in i elden. En dag som denna låtsas jag att jag står bredvid er med en cider i handen, vår i luften och värme mot händerna...

Shyssta Björn gav mig hans exemplar av första Twilight boken på engelska och sa att jag borde läsa den på engelska, att den var sjukt mycket bättre än på tyska som han läst den. Så ska give it a shot så fort jag läst ut LA Candy!

Till rubriksmysteriet: för ett år sedan sprang jag mot mamma och pappa och skrek "JAG GJORDE DET" efter att ha totallurat dem med att torka tårarna för att jag inte klarat uppkörningen. Mamma var så glad att hon berättade en random person på parkeringesplatsen att jag tagit körkort. Pappa var så glad att han stämde in. Jag var så glad att jag åkte första turen till MAXI ICA och spelade Season of Love med nervevade rutor och skrek. Sen åt jag kycklingsallad på kvällen och överröstes av gratulationer. En lyckad kväll på Heartbreak.

Ha en bra helg allihopa!


Starbucks at noon

Dagens highlight var utan tvekan förmiddagens Starbucksbesök med Conny och Johan innan den långa och påfrestande arbetsdagen som bland annat innebar att jag skulle utan GPS och riktig vägbeskrivning hitta till Sam's lacrosse träning. Hur som helst, för att fokusera på dagens roliga kan jag berätta att vi satt och jämförde pinsamma saker våra värdbarn uträttat. Kanske inte ska dra upp hela sanningen här med risk för att pusha lite sekretess när det gäller paranoida amerikaner men Conny's värdbarn har helt klart "poop-issues". HAHAHA. Jag och Johan vred oss i plågor av skratt... pratade även med sötaste Carro barro min imorse. Vi pratade om lite allt möjligt som hänt på senaste tiden och självklart: NYC 20-23 maj!

Bilderna är tagna med Johans nya systemkamera som jag är för oteknisk för att kunna benämna märket och namnet på. Men ett som är säkert är att bilderna blir helt otroligt mycket bättre än med digitalkamera. På digitalkamera tycker jag mest att man ofta ser ut som en vit klump... systemkameran är hundra gånger bättre på att ta fram verkligheten. Mitt lilla tal här går ut på att jag starkt funderar på att köpa en. Om det inte vore så hisknande dyra. 700 dollar sa Johan... bakfickan säger jag. Inte.








PUSS och godnatt från mig


Location... location


Fick denna i ett mail från Wilson i Thailand bland massa andra roliga bilder. Fantastiskt roligt att de lyckades plira in Massachusetts dessutom. Stämmer det överrens med verkligheten? Tell me about it. Kan de smågliriga och nyfikna små grisarna få sig en Dunkin' frukost varje morgon också. 1000 nya kalorier som smörjer bukfetman deras. Hahaha. Säger någon att jag hatar auktoritet som missbrukar sin position? Eller är jag bara bitter?


Coldplay


Just because I'm losing
Doesn't mean I'm lost
Doesn't mean I'll stop
Doesn't mean I would cross

Just because I'm hurting
Doesn't mean I'm hurt
Doesn't mean I didn't get
What I deserved
No better and no worse

You might be a big fish
In a little pond
Doesn't mean you've won
Cause along may come
A bigger one

Kick-ass

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig ikväll - men ändå en bra kväll. Skulle ju åkt in till Boston tidigare men jag bestämde mig för att hålla i pengarna för att spara tilll NYC (i slutet av maj med Mick, Carro och Elajn) och istället uträtta lite små-ärenden i Concord innan jag mötte upp Johan i Alewife för bio. Först skulle vi se Death at a Funeral men Johan lyckades övertyga mig om att Kick Ass var the movie to go see. Hmmmmm. Hur faller domen? Grejen är att jag inte vet var jag ska placera den. Den var överallt och kanske lite för våldsam för mig. Jag kan ta några facepunches men människor som kokar inifrån i mikrovågsugnar blir lite för brutalt för mig... och den där psycho musiken till skjut-scenerna. I grund och botten har den ett bra koncept men det går lite överstyr.

Nu sitter jag och lyssnar på Lady GaGa mitt i natten och filosoferar över att jag snart har haft körkort i ett år! Klarade uppkörningen den sista april förra året. Vilken kväll det var på Heartan. Jag kan inte sluta fingra på alla minnen jag har hemifrån. Vill nästan slapa mig själv när jag drar upp minne efter minne. Men... det kan ju dock inte betyda mer än att jag verkligen har världens bästa människor där hemma som väntar på att jag ska komma hem. Det är så jag ser det. Och nu rullade Infinity upp också. Nu är det dags att gå och lägga sig här klockan fyra på morgonen innan jag börjar göra rullande nävar i luften i min ensamhet. Pratade lite med BFF på msn nyss också. Vi planerade vår framtid - hur vi ska hindra våra barn från att sno vår sprit och hälla vatten i flaskan för att fylla ut. För vilka två naiva, sprittörstiga tonåringar gjorde det för fem år sen? Någon Linda och någon Elin någonstans i Gävle... hahahaha

Puss på er! <3



Lite för sjuk för mig...


Onsdagmorgon

Eller ja... onsdag-mitt-på-dagen. Men det lät så fult att jag inte vågade skriva det. Morgonen har spenderats i sängen med knepiga drömmar och sen sprang jag upp och ringde mamma på skype. Pratade även länge med Kenneth och pappa! De hade det bra hemma, vilket glädjer mig helt otroligt, och berättade om vad som försiggår i Gävle just nu. Det är alltid lika roligt att höra vem som gjort vad och vilken travhäst Kenneth och pappa skulle åka och spela på denna kväll. Lou Pagini är tydligen nummer ett just nu. Men jag kan inte undgå att bli stirrig när jag ser mitt rum där de sitter och pratar med mig. För mig känns det som att jag ska göra något helt vardagligt där inne och sen åka in till stan. Som att jag fortfarande är där varje dag. Som att tiden inte rört sig vidare en dag från innan studenten och hela sommaren. Som att jag hör hemma där.

En rolig grej var att jag fått paket av nära och kära i dagarna! Kort på mig när jag var liten och även massa andra kort. Och godis. SVENSKA FIZZYFLASKOR! Kan mörda för dem.

Nu ska jag ta tummen ur röven och äntligen städa upp lite här. Ta reda på tvätt, duscha och sen köra till Alewife och åka in till Boston. Har hört att det är någon skåning som skulle joina upp mig. Hahaha. Tar med mig kameran! Vi hörs lite senare.



Chicago Uno Grill

Hade en underbart trevlig kväll igår i Burlington Mall med Conny, Maria och Björn! Först skulle jag och mitt lokalsinne plocka upp Conny där hon bor (läs: Concord) och jag lyckades... efter fem felkörningar. Hur som helst så käkade vi på Chicago Uno Grill i Burlington där Björn också joinade in. Jag åt en burgare som var god om det inte vore för lökringarna, aldrig fallit för sådana riktigt. Sen satt vi och skrattade när de lärde mig tyska meningar som jag antagligen inte bör utropa högt om jag besöker Berlin någon dag. En äldre kvinna bakom oss i satt och småfnissade så Björn vände sig om och de började prata om vilka delar de var ifrån i Tyskland. Räckte upp handen och sa "Sverige här". Hahaha. Det finns många tyskar som är au pairer, men jag har faktiskt skaffat mig många nära vänner av dem - och tro mig, de påminner mycket om oss svenskar.

Det var en enormt vacker kvällshimmel igår när solen trängde fram ur den molniga dagen precis lagomt till solnedgång, och självklart hade jag inte kameran med mig... men jag lovar er att fånga hur våren förtrollat Concord inom en snar framtid! Körde förbi gymnasieskolans football field när jag hämtade Conny också, den ligger på vägen ut... att se den i kvällsljuset påminde mig så mycket om hemma så jag fick en tår i ögat. Snart har jag varit här en 1/3 av tiden. 
 


Snabba pengar

Antagligen kommer jag bli utsedd till the last female i hela Sverige att kasta mig på Joel Kinnamans fötter... är han otroligt underbart vacker eller? Enligt rykten ska han vara perfekt i rollen i Snabba Cash också. Är det något jag saknar så otroligt med Sverige förutom mina älskade personer och landet självt så är det svensk media. Det finns något helt fantastiskt finkänsligt med den. Även om inte filmen är så speciellt... finkänslig, haha! Hur som helst: kan man ladda ner filmen i bra kvalité? Eller om jag ska vara laglig. Vill någon jättesnäll person skicka den till mig?


Dreamcatcher

Jag köpte en drömfångare i Grand Canyon och trodde helt seriöst på bättre drömmar. Yeah right... första natten med den och jag drömmer att två av mina närmsta vänner dör i mina armar och sen så tror jag på det när jag vaknar i sisådär fem minuter. Nej... någon gammal native american måste pyrt en förbannelse över den. Som jag sa till Johan, om jag fortsätter ha den uppe kommer väl antagligen Freddy Kreuger börja besöka mig om några dagar... well, den får en chans till.

Denna morgon är helt wacky. Jag somnade som vanligt i sängen utan att ha hunnit duscha eller plocka undan all packning från den långa resan. Så det får bli till att göra nu under dagen. Allt börjar bli riktigt grönt och vackert här i Bostonian land... men idag är det dock mulet och regnigt och jag noterar att ni hemma har det varmare. Katastrof. Grattis... mina gävlebor

Jobb senare och efter det middag med Conny och Maria skulle jag tro!


HAWAYEE YAY

Det här är så jävla humor att jag inte orkar skriva en bättre förklaring... hahahaha. Kan lega och tjuta på golvet i en kvart åt det här.


Cops

Tv-programmet Cops känner säkert många av er igen. Detta var något jag och Johan fick uppleva försmaken av när vi försökte ta mig hem smärtfritt tillbaka till Concord. Vi körde på väg mot Concord och jag känner att jag är stört törstig... Johan behöver ändå köpa mjölk till sin värdmamma så jag får för mig och säger att Rite Aid på väg ut mot gatan där jag bor har öppet dygnet runt. Johan med en busted baklykta tror på mig och framför oss svänger en polisbil in på Rite Aid parkeringen - vi följer efter. När vi är utanför Rite Aid möts vi av svag belysning medands Johan konstaterar att det är stängt... och på den kakan har vi följt efter en polisbil mitt i natten in på en parkering - dock ingenting jag funderade mer över.

Helt plötsligt när vi kört en bit därifrån hör jag Johan utbrista "VAFAAAN" och ser då blinkade blåljus reflekteras i nattljuset. Yay. Det var bara att ta fram Johans körkort, internationella körkort och registreringen på bilen och invänta lugnt. Och sen kommer den jäveln. Ursäkta språket. Men jag har svårt att ta sån där auktoritet, det var lika med gränspolisen på väg till Kanada. Han nöjde sig inte med att fråga en fråga. Nej då. Frågestund var det. Jag hade lust att klappa till honom innan han var klar. Jävla nosiga jävel har inget bättre för sig än att åka efter första bästa bil... för det finns ju så mycket kriminalitet här. Oja. Ta inte illa upp Kenneth - du är världens bästa polis. Men jag hatar amerikanska poliser. Från och med nu.


Pictures of you


Elin var duktig och tog bild på Downtown Philadelphia samtidigt som hon körde...


In the middle of the aim...


Underbart vackra varelser.


Undebara Bonnie, underbara Elin... och jag! Plus en liten del av Mark där i bak.


Coming at you.


HAHAHAHAHA


Till mitt försvar för min läskiga uppenbarelse på detta foto kan jag säga att jag varken duschat eller sovit på ca 40 timmar när bilden togs okej! Hahaha. Och inte borstat håret heller I guess.


Lunch på Joe's (tror jag?)


Finaste Elajn på middag i Newark. Porrpappan är lite till höger och spanar... även fast man inte ser honom i bild.


I love you <3


Elajn helg

Jack sitter i badet så jag tänkte passa på att för en gångs skull uppdatera er i tid (ehm... tidigare?)
Som rubriken lyder så tänkte jag berätta lite för er om min helg tillsammans med sötaste Elajn.

Fredag: Jag sprang runt på JFK som galning när jag letade efter anslutningsbuss intill Manhattan (JFK ligger i Queens) och blev utskrattad av fem unga män som hade jätteroligt till att jag gick förbi dem minst fem gånger. Nej pojkar... jag var inte ute efter en av er. Hahah. Lovar. Hittade min anslutningsbuss intill Port Authority där Greyhoundbussen avgick. Allt gick rätt smooth. Om man bortser från tanken att jag hade sovit ca fem minuter av en fem-timmars flygtur på grund av att en indisk, gigantisk man suttit och snarklutat på mig hela flyget från Vegas till JFK. Till det väsentliga. Elin ringde och sa att hon var på G in i Philly... och jag satt på trottoarkanten utanför stationen. Och så kommer hon!!! Det var så overkligt att se henne igen. Som att jag inte förstått att ni alla finns kvar. Det var så jävla underbart att få krama om henne igen. För lite mer än ett halvår sen satt vi och fyllde i våra applikationspapper och undrade om vi någonsin skulle komma iväg - och nu är det verklighet. Elins halvroliga GPS tog oss hem till hennes värdfamiljs jättefina hus lite utanför Wilmington efter ca 2 timmar och då fick jag hälsa på dem. Helt underbara, både föräldrarna och värdbarnen. Resten av dagen bestod av att vi åkte och åt lunch på ett mysigt hak, hämtade barnen, Noah (7) och jävligt roliga Matthew (14), åkte och köpte Avatar, åt asiatisk mat till middag och sen kollade på filmen. Förutom allt det så satt vi och pratade hur länge som helst kanske. Elin har verkligen haffat den bästa värdfamiljen man kan få. Efter en timme kunde vi prata om allt. Haha, Elin, I love your family!!! Mark berättade en grej som jag tänkte var värd att share; jag älskar ju M. Night Shaymalans alla filmer och tydligen så ska Mark ha bott ca. 30 minuter ifrån skogen där The Village är inspelad i Pensylvania!

Lördag: Efter att jag inte sovit på sådär 48 timmar sov vi ut ganska länge på lördagen. Åt god svensk frukost och åkte senare ut till Christiana Mall och shoppade... allt möjligt. Allt ifrån en stång med fåglar på (hahahaha) till vanliga kläder. Vi planerade sedan New York litegrann och kikade runt på Youtube... Elin kan det där med att hitta roliga klipp! HAWAYEE YAAY! Hahahaha. Satt ute på verandan med Elins värdmamma Bonnie, tog roliga bilder och pratade om allt och inget och helt plötsligt kommer Mark och börjar smälla fyrverkerier! Sann amerikansk överraskningsanda! Hahaha! Tog bilen till Newark och kikade runt och satte oss sedan på en restaurang i området där vi träffade på porrpappan. Han var äcklig. Men maten och stämningen där var god. For senare ut till en av Elins närmsta vänner där borta, Anna från Göteborg som bor här med sin sambo, som hade fixat avskedsfest för en tjej som heter Josephine från Stockholm. Där var även skitroliga Elise från Linköping som antagligen hänger på Elin och mig på en vecka till LA! Stackars Elajn som körde kunde inte dricka men jag friskade till med lite vin... det var trevligt att träffa Elins närmsta vänner där borta dessutom, jättegulliga tjejer allihopa. När vi kom hem försökte vi övertyga varandra om att vi skulle se hela Hangover. Trots att filmen är jävligt rolig så orkade vi bara typ femton minuter... hahaha

Söndag: Åt en jättegod amerikansk frukost med hela familjen. Innan jag sen skulle åka kom Mark fram med telefonen och sa till mig "Linda, just call your hostfamily and tell them you're staying." Och jag hade velat stannat ett bra tag till om jag ska vara ärlig... vi hade sån jävla underbar helg. Men de sa att jag är välkommen till deras beachhouse i sommar och till huset när jag vill. Jag är så glad för Elins skull att hon fick den här familjen, även om den är några timmar ifrån mig, istället för en halvdan i Massachusetts. Så anyway. Till helvetet. Jag och Elin åker in mot Downtown Wilmington som för den sakens skull var läskigt. Jag såg A-lagare för första gången i USA. De hade en rosa ryggsäck och en kundvagn fylld med skumma saker. Ahhh. En hjälpsam polis hjälpte oss med vägen till stationen och sen låste vi dörrarna för allt läskigt folk som fanns inom 20 meters avstånd. Hahaha. Vi väntade en halvtimme... jag gick in och frågade argt vad som pågick. De visste inte ens vart chauffören till NY-bussen befann sig. Så när jag varit arg i en timme kommer busssaten. Och då helt plötsligt när jag står i kön och frågar om jag kommer hinna till min connection i NY (måste byta buss där till Boston) börjar den jäveln skämta med mig. Av någon anledning (han var så jävla rude) går jag helt blank och börjar grina. Så tuff är jag. Hahaha. Då blir istället Elin arg och börjar tjafsa med den andra killen om att de måste kunna boka om mina biljetter så... de gjorde det. Vi åkte till donken och sen sa jag hejdå till bästaste Elajn för en månad! Bussen var smärtfri och bästaste Johan hämtade mig på South Station... klockan tolv. Det är Greyhound det. Påminn mig om att aldrig boka en buss med dem igen.

Final Eclipse

Detta är alltså den slutgiltiga titten (enligt Summit) på Eclipse innan June 30'th. Första halvan tyckte jag var ganska blaha... jag vet inte riktigt varför. Medands andra halvan var väldigt mycket bättre. Hur som helst så tycker jag att det är bra att vi inte får se för mycket - typ halva New Moon låg ute på nätet innan filmen kom. De kanske vill överraska med Eclipse. Och jag tror fortfarande att den här kommer bli den bästa delen av de fem filmerna.


Vårfräsch

Jag hoppas att ni gillar den nya designen på bloggen. Istället för att börja packa upp på dagens lediga tid har jag suttit som en liten nörd framför datorn för att försöka kravla fram en fräschare design som inte känns så medeltidsbok... jag hoppas att ni gillar denna bättre än den förra! Det är Vegas i bakgruden people! Vi hörs lite senare idag - nu gäller uppackning och städning.


Wilmington

Sitter just nu uppe i sötis Elajns rum här i Wilmington, DE. Idag har vi varit i Christiana Mall och shoppat och laddar nu upp för att åka in till Main st. och sen hem till Elins kompis Anna och hennes vänner som ska ha en avskedsfest för en tjej som åker hem på tisdag. Elins värdfamilj är i alla fall hur gulliga som helst... vi har skojat och sagt att jag ska åka hit på alla mina lediga helger, haha! Så roligt är det här borta! Hinner inte skriva så mycket mer just nu utan uppdaterar er om allt när jag är tillbaka i Boston igen.




Pink jeep tour

Idag for vi iväg intill Sedona för en hellyckad Jeep-tour på 2 timmar till Broken Arrow Trails strax utanför staden. Jag satt som en barnunge på 3 år och skrattade och skrek i backarna! Det var inte lite hon tog i den sydamerikanska kvinnan som var tourguide. Hahaha! Skön. Hon berättade även att de har alla möjliga sorters djur over there... gråvarg? Inte din pal mitt i natten. Och om inte annat fick jag fantastiska bilder över Sedona Rims, bergklippslandskapet.

Tomorrow: travelling day... back to Vegas - övernattflyg JFK - buss Philadelphia och sen äntligen ELAJN!




Sedona Red Rocks Rim

Sedona, AZ

En liten update: just nu befinner vi oss i Sedona som ligger någonstans mitt i Arizona om inte min geografiska talang svikit mig... hahaha. Det är en underbar liten stad som ligger omringad av röda berg, blå himmel och gröna kaktusar överallt. Vi bor på ett hotell som heter Enchantment Hotel och är som en liten lyxby om jag får säga det med egna ord. Husen kallas för casitas och det är inte bara spanska som dominerar... när vi kom hit fick vi papper på olika native American indianers språk. För flera hundra år sedan levde tre olika indianstammar här i bergen runt Sedona.

Vi har solat, badat, gått olika trails och varit inne i Sedona. Det är ett ganska spirituellt ställe (arv av indianerna) och jag vet inte hur många psychic readings jag sett (Johan!!!). Idag är det sista dagen här och det är lite småkallt och grått ute (händer det i Arizona?). Vi ska strax ut i en pink jeep-tour och ikväll måste jag göra som serious re-packing för min väska ser ut som ett stundande tredjevärldskrig. Imorrn har vi en sex-timmars bilfärd tillbaka till Vegas och sen väntar en red-eye flight tillbaka till JFK där jag går av och tar bussen mot Philly och Elajn!!! Hihihi. Ska bli så jävla roligt!

OCH! Jag har läst ut The Twilight Saga här i Arizona. Den slutade ungefär som jag ville... det sista kapitlet var i alla fall det mer episka Stephanie Meyer lyckats med. Men det tar vi i ett annat inlägg.

Jag saknar er alla där hemma. Det är som ett hål utan er även om jag trivs här.


En del utav The Red Rocks, som de rödfärgade bergen kallas i Sedona


En del utav en trail vi gick


Enchantment Resort


Röd jord och kaktus i stort omfång


Jag (förhoppningvis inte lika vit i skrivande stund)


Out of this world

Jag låg och funderade mitt i natten, den sista natten, i min lite halv skabbiga säng i Yavapai lodge, hur jag bäst skulle beskriva i bloggen det jag just hade sett. Grand Canyon är out of this world. När jag stod på Hopi Point's längst ut edge och såg ut över något jag aldrig sett något liknande till... kändes det som att jag stod på änden av vår värld och såg ut över annan.

Under dagarna vi var i Grand Canyon gick vi på de mest kända trailsen, gick i indianaffärer där jag köpte den drömfångarna (bra för mig) och gick också ner i en bit i Canyon - välkända Kaibab Point. Bjuder på de bästa fotona jag fick! Och så måste alla lova mig att åka dit åtminstone en gång i livet... okej?














What happens in Vegas

Tänkte låta bilderna tala utan att försöka vara för sarkastisk, poetisk eller babblig... men Vegas var en upplevelse man måste ha i bagaget innan man stänger igen the business for good. I mina ögon och öron var Vegas det jag väntat mig. Frank Sinatra tjöt ur högtalarna, servitriserna hade minst fem boobjobs each och bröllopen byttes av med bachelorparties. Och folk var fulla som på Sveriges midsommarafton gånger femton. Jag vandrade runt själv några timmar på kvällskvisten och bara njöt... the lights. The lights. Vi bodde på hotel Bellagio som har ett av stadens största casinon. Hotellet är ihopkopplat med gångsavstånd till Bally's och Caesar's Palace. På kvällen såg jag också fontän-showen som är öppningsscenen till Hangover. Vegas är helt enkelt Vegas. Man måste dit en gång i livet - minst.

Klicka på bilderna för att göra dem större!






Utanför Bellagio - the strip


Viva Las Vegas


Fontänshowen utanför Bellagio


Sin City

Update

Hej alla kära läsare!

Jag hinner tyvärr inte uppdatera er så detaljerat just nu då jag strax ska tassa ut till poolen här utanför på Enchantment Resort i Sedona. Har några fritimmar nu då min värdmammi är på massage och ungarna på Coyote Camp! Sedona är underbart vackert. Klarblå himmel, kaktusar och röda berg omger hotellet. Kan be att få tala om att jag har noll mottagning på mobilen för er som undrar, men det finns (tacka gudarna) en internetkabel på rummet. Vi kom hit till Sedona igår efter 2-timmars bilfärd från Grand Canyon. Grand Canyon.... var ska jag börja med en sådan upplevelse? Jag tar hela resehistorian efter jag kommit hem från Elin i Wilmington. Bjuder er på den antagligen bästa bilden jag fick på Grand C och en annan lite småroooolig från Sedona på mig och mitt nya husdjur. Ta hand om er så hörs vi snart igen, och, blås inte bort med askan från Island? Vad fan? Håller tummarna för att mami och papi kommer iväg med planet imorrn till Thailand!

Puss




Signing out for Vegas

Packade jag igår? Ehum.... nej. Grisade jag med nutella i sängen till Hollywoodfruar istället? Ehum... ja. Klockan är nu tolv på dagen och jag har packat alla mina kläder men måste hinna duscha innan jag ska hämta upp barnen  i skolan för att sedan åka iväg i taxin till Boston Logan. Vi mellanlandar i Salt Lake City och sedan är det första stopp: VEGAS MAN! Jag lovar att försöka leta efter internetuppkoppling when I'm gone...

Ha det bra alla läsare, och lyssna på Nicos värdmormor, bland de bästa simpla citat jag någonsin hört; "Sometimes you'll just have to make do."


Arizona är den delstat jag hade högst upp på önskelistan innan jag åkte till USA... så det ska bli sjukt fantastiskt att få komma dit. Riktigt mäktigt! Här; Cathedral Rock i Sedona

6 km

Är vad Nico lyckats fått mig att springa denna morgon runt the Meadows mot Bedford och Lexington Rd. Varje ben väger ungefär 50 ton och jag måste jobba nu alldeles strax. Och packa för den delen... Återkommer ikväll om jag inte dött av utmattning.

XOXO


INTE JAG JUST NU

Haha. Det var nog bara jag som tyckte det där var kul.

Fire & ice

Fick på fan bara för att jag underrättade er om att jag drömt mardrömmar iförrgår. Jag vaknade tolv på dagen imorse och har aldrig drömt så mycket mardrömmar sen jag kom hit... jag vet inte varför heller, det är inte så att jag mår dåligt eller något. Vad jag vet. Det undermedvetna måste spela mig ett spratt. En av drömmarna handlade om att jag och Elin satte oss i en bil och jag bara visste att chauffören ville döda oss?

Pallrade mig upp och tvättade säng- och kuddöverdrag och duschade. Tog bilen och ilade över Route 2 till Alewife och sedan Red Line mot sista minuten shopping till Las Vegas/Arizona... en liten linsvätska hittade jag billigt på CVS! Sen kunde jag inte hålla mig från att köpa ett snyggt linne inne på Item som Madde också har, förlåt mamma, men det kliade i fingrarna. Can't stop it. Hahaha.

Åt middag med bästa Johan på Fire and Ice, aningen häftigt ställe i Harvard Sq. där de har köttbuffé och även andra tillbehör såklart... bland annat underbara grillsåser. Yummy in tummy som mina värdbarn säger! Det hela går ut på att man plockar på sig det man vill ha i en skål, går fram till det stora stekbordet i mitten och ser kockarna tillaga maten. Ballt. Och imorrn måste jag tvätta... packa... jag hatar att packa. Jag är en slowpacker.


Stekbordet på Fire & Ice


Get carried away

Andra trailern för Sex and The City 2 är nu ute! HYPE HYPE! Under trailerns gång satt jag och först hoppades på att om jag blundade tillräckligt hårt skulle jag vara tillbaka i en varm julidag, gåendes uppklädd bredvid lika uppklädda Elin och Natta över Torget mot SF efter en brakmiddag på Helt Enkelt. Så som det brukade vara. En minut senare började jag fundera över när filmen egentligen har premiär och började få små förhoppningar om att det var under weekend 20-23 maj då jag, Carro, Elajn och Mickan befinner oss i NYC... tyvärr får jag ingetdera. Men jag tror fortfarande att filmen kommer bli lika underhållande som den första även om jag inte riktigt har kommit underfund med vad de ska göra med storyn vilket man nu får svar på i denna trailer.
See for yourselves - get carried away.


Fucking animal

Robin mailade äntligen över min requestade lista för felsägningar på SF. Helt jävla magiskt alltså, hur folk kan tolka sina egna filmtitlar! Jag tror jag ska gå och slå på Tjingeling och The Booty Hunter, right now...

Percy Jackson och kampen om åskviggen - "Percy Jackson och den magiska ostviggen"

It's Complicated - "It's completed", "It's complated", "Meryl Strepp-filmen", "Den där med Meryl Strips"

Flickan som lekte med elden/Luftslottet som sprängdes - "Flickan som sprängdes", "Flickan som sköt från höften"

Yes Man - "Hey man", "Oh Yes"

The Bounty Hunter - "The Booty Hunter", "The Beauty Hunter"

Changeling - "Tjingeling", "Challenging"

The Reader - "Rejdar", "The Rejder"

Chihuahuan från Beverly Hills - "Den där Chinchilla-filmen", "Två biljetter till Chicahuahua"

Den flammande bägaren - "Den flämtande bagaren"

Magnolia - "Mongolia"

Babe en gris kommer till stan - "Babe en gris kommer till"

Fucking Åmål - "Fucking Animal" (Sades av en amerikan)

Jurassic Park - "Joakims Park"

Pongo och de 101 dalmatinerna - "Pucko och de 101 mongoliderna"

David Batra

Detta Stockholm Live klipp av David Batra från några år tillbaka är det klipp jag fortfarande skrattar konstant åt... karln är ju sjukt rolig! "Jag hade blivit mer imponerad om det hade varit en alkoholistritad villa, eller hur det är ju lite mer spännande och udda planlösning... man kommer in genom dörren så är det en stor jävla vägg bah PCHHHH"


VIVA LAS VEGAS

En litet reseschema för er som undrar var jag kommer befinna mig de närmsta veckorna;

Las Vegas, Nevada 14-16/4
Grand Canyon, Arizona 16-17/4
Sedona, Arizona 17-22/4
Wilmington (Philadelphia), Delawere & Pensylvania 23-25/4

De första tre platserna är destinationer med familjen under barnens springbreak. Jag är så otroligt tacksam att de tar med mig på den här resan... det är inte alla som får se och uppleva de här platserna. Ni läste Wilmington också. Dit ska jag själv. Vad göra? TRÄFFA ELAJN! Hihihi. Hon är ju bosatt där hos sin värdfamilj nu sen en månad tillbaka så jag tänkte att det var dags att jag kom och crashade... håller fortfarande på att tänka över detaljerna kring hur det ska gå till med buss och så vidare då vi anländer till Boston på fredagsmorgonen - då jag behöver sitta på en buss till Philly. Förhoppningsvis låter airlinen mig gå av på våran connection-flight i New York så jag kan ta bussen därifrån. Elajn... hihi... ska bli fantastiskt, vi ska förutom att hon ska visa mig runt i Philly (hoppas du har the attractions down nu stumpan) börja planera the NY weekend i maj med Carro och Mickan. Har inte riktigt figure out om jag kommer ha internet när jag är borta eller inte men jag lovar uppdatera efter förmåga. Kommer bli bildtrakasserier efter denna stund på roaden...


The strip, Las Vegas


Grand Canyon, Arizona


Detta är Sedona i Arizona där vi ska bo i fem dagar. Ja, jag sitter också och försöker fånga andan...


Philadelphia, PA

Daily mail

Var uppe helt sinnesförvirrad vid åttatiden... trodde först att jag sovit till kl 8 PM på kvällen. Jag var så trött men ändå så kändes det som jag sovit i en hel dag. Jobbade hela förmiddagen och talade med min hostmom om lite allt möjligt... Zoe rymde ut i skogen för hennes electric fence är tydligen borta? Älskar den där lilla hunden. När Sam går och bär på henne påminner de båda mig så mycket om när jag var 9 år och lekte flygplan min min älskade lilla Muffe.

Zac och Keith kom över för att hjälpa vår handyman Bobby med stallet vi bygger åt ponnyn tjejerna ska få efter springbreaks resan (can't wait...). Zac har förresten kommit in på Dartmouth... kanske lite häftigt. När det händer i ens egen verklighet känns inte tv-serierna så långt borta. Han hjälpte mig passa barnen så det var en riktig befrielse. Inte alla som orkar springa efter tre ungar plus kompisar till femtioelva olika destinationer per minut. Enligt Zac ska jag tydligen kunna surfa i sommar... hehhh?

Ikväll har jag tvättat sängkläder och varit hemma med Sam som mådde dåligt. Funderat lite över inköp till resan på onsdag. Hmmm. Stressad utan att veta var jag ska börja. Nu ska jag dock unna mig lite svenskt godis från söta Gunilla till hollywoodfruarna. 20 grader och sol idag. Who's not smiling?


200 sidor kvar av Breaking Dawn... jag vill inte läsa ut ju! Började läsa för precis ett år sedan. I Thailand på en solstol i skuggan, satt jag och blev till en trollbunden liten fangirl.


Sat. Night

En ganska lång arbetsdag went on i sin phase... jag plockade diskmaskinen, lekte med barnen, var ute vid ängen. Min värdmamma gav mig ledigt på kvällen så jag blev lite handfallet överraskad och ringde Nico för att kolla vad han hade för sig. Det hela slutade med att jag hetsduschade (som alltid) och blev upphämtad av Nico som shovlar en karta i famnen på mig... "Jag vill att du säger till mig när vi ska svänga av Mass Ave, Linda". HAHA. Good luck Chuck. Tur att Nico kunde hitta själv till Arlington. Jag själv förblir ett fan av GPS lifesaver...

Vi mötte upp tre för mig nya ansikten borta i Arlington för middag på Not Your Avarage Joe's. Frida, en svensk tjej, en till tjej från Tyskland och sedan Björn, en nära vän till Nico, tysk kille! Björn var en riktigt kul prick och både hans namn och hans utseende sätter en svensk stämpel på honom. Vi käkade våra burgers och sedan tog vi bilen till bowlingen i Alewife. I väntan på Björn tog Nico sig an mig i bäst av tre airhockey. Aj, aj, aj... Nico. Finns ingen som står emot mina powershots! MUHAHAHA. Nico fick se sig spöad av en tjej...

Bowlingen (amerikansk konstig bowling med små klot och små käglor) gick helt okej trots Nico's hårda psykningar mot mig. Jag tror jag hittat en värre förlorare än mig själv. Hur som helst, en jättetrevlig kväll! :)

Bild: Jag är glad att det fanns folk som till förra årets Halloween faktiskt lyckades med vampyroutfiten! Björn, i mitten på bilden, had it down... verkligen! Men vänta bara tills detta år. Jag ska åka upp till Salem och skrämma slag på ungarna som blodtörstig vampyr.




High School Äcklical

Alltså dra på fan. En kär vän till mig vid namn Robin brukar dra historien om hur han bara ville dö när tjejerna inne på SF i Gävle gallskek när Zac Efron kommer svettandes i öppningsscenen till High School Musical 3 på premiären. Tjöt av lycka... pep upphetsat, whatever tickles your peach liksom. Min godtrogna filmuppfattning var mjuk och tänkte väl mest att så hemskt kan det inte vara. Lite söt tonårsgymnasiepop du vet.

I fredags när jag hade ungarna plus deras vänner över på pizzanight blev jag nerknuffad i fotöljen med en stortaggad Jack i knät som dansade till Zac Efron som skriker "THIS IS THE LAST CHANCE TO GET IT RIGHT" med sina lagkompisar på planen. Och lite senare joinar den där jävla Hudgens in och står och övertygar Efron om att han kan sätta bollen... aaaah, make me strong. Öh. Stick då. Det värsta med det hela är nog inte sjävla historien. Den är lite småcatchy och typisk ja, så är High School... ibland. Det värsta är att den är så jävla skämmig med timingen så jag dör. Den som kommit på att rollkaraktärerna ska börja sjunga efter att de har haft världens break up borde ju skjutas. Föreställde mig detta figurerandes i twilightfilmerna.... hahahahaha. Dog av liknelsen. Ungefär som när jag dog av Zac Efrons svettande stön i början. Joining your club, Robin. 


Jag vet inte om jag växte upp eller bara blev mörk i sinnet...

Dream to me


When I look at you
I see forgiveness, I see the truth
You love me for who I am like the stars hold the moon

When my world is falling apart,
When there is no light to break up the dark
That's when I look at you
When the waves are flooding the shore and I can't find my way home anymore
That's when I look at you

You appear just like a dream to me
Just like kaleidoscope colors that cover me
All I need every breath that I breathe

Storm



How long have I been in this storm?
So overwhelmed by the ocean's shapeless form
Water's getting harder to tread
With these waves crashing over my head

I know you didn't bring me out here to drown
So why am I ten feet under and upside down
Barely surviving has become my purpose
Cause I'm so used to living underneath the surface

If I could just see you
Everything would be all right
If I'd see you
This darkness would turn to light


Vad hände?

Jag gick in i skogen här utanför... somnade där i några dagar, eller något... och kom ut så här. Men jag gillar mitt nya jag också. Hahaha. (Eller så väntar jag på att Maria och Conny ska hämta mig)




Boston heatwave

Ett vanligt dagsinlägg är på sin plats tycker jag... de senaste dagarna har gått åt till jobb och öhm.. jobb. Jag har också joggat runt halva Walden Pond trots att spåret var avstängt. Happ. Då hoppar vi över och springer ändå. Svårare än så ska det inte få vara. Planerar att ta en bild åt er nu när våren är i full gång... det är fantastiskt vackert ute vid Walden. Sagolands vackert. Igår var det hela 31 grader här i Bostonian lands. Johan njöt utan AC i bilen och jag svettades som en hund med tiocentimeters päls när vi for ut mot Walden Pond, glass... och Target där jag inhandlade en trådlös mus, högtalare och en plattång. Så värt med datagrejerna!

Idag har jag varit ledig och spenderat dagen hittils med Johan. Haha... så funny. Johan gick och bad om att hitta på ett Subway i Cambridge och helt plötsligt tornar det upp. Universums lyckoordning? Efter en god frukost gick vi runt och fjantade... passa dig Johan! Om du inte beter dig civiliserat kommer jag göra dina sjuka sinnestämningar offentliga i bloggen. Hahahahaha. Bliss. Sen for vi ut mot Burlington Mall och stod och lekte med de nya Ipad's som kommit till Apple tillsammans med fem helt galna salesmen, helt kära i den nya tekniken. Jag köpte en supersöt BH också... från Victoria's Secret. VICTOR'S SECRET JOHAN! Det är ditt call i livet. 

IKVÄLL: Bio med Conny och Maria! The Last Song.




Honeyblonde

Jag har bestämt mig. I teorin. Frågan är om jag kommer göra det i praktiken. Till i sommar tänker jag... hold on... go blonde och sätta i hårförlängnigar! Men tänk er inget drastiskt platina hår. Mer honungsblond som drar åt svag kastanj. Tror att det kan bli snyggt faktiskt. Jag har haft brunt hår hela mitt liv liksom... alltifrån min naturliga kastanjebruna till rödbrunt, till blonda slingor, till svart... och det mörkbruna jag har nu.


Miranda Kerr's frilla i den här bilden är det jag är going for både på färgen och längden. Snyggt!

Min roliga mamma

Bjuder er på dagens skratt från mammas nyligt skickade mail... hoppas du inte tar illa upp lilla mor! Jag må ha fått mitt bollsinne från far men min roliga nerv kommer utan tvekan från dig;

"Jag tycker ju det är bättre att skicka en slant till dig då o då istället för att betala 500-600 kr varje månad på en telefon som jag tycker är lite onödig, Madde skulle aldrig få ha en svensk mobil i USA säger Leffe, deras räkning har sjunkit enormt sen Madde åkte till USA säger han, och det kan jag förstå, ni flickor är ju hemska på telefonerna! 95 sms sa de på Tele2 att du hade skickat, trots att du har en usa-mobil och Facebook och Internet och Skype,  tänk för 200 år sen när de Svenska imigranterna åkte med båt till USA,  det tog dem 2 månader att ta sig över och det enda de kunde göra sen var att skriva brev till sina anhöriga, de svalt på båten i trånga utrymmen,  många dog under resan, och när de väl var framme i det förlovade landet kom de till en fattigdom som var värre än den de lämnat i typ Småland.
När vi kommer till dig måste vi ta hem lite kläder åt dig,  du får aldrig ner allt i 2 väskor som du shoppar! Stoppa denna shopping nu! jag har bara köpt mig 3 toppar o en kjol och det var på REA!"


Photo speaking


Måste få äran att trakassera er med några till NY bilder. Här vandrade jag förbi David Letterman's Late Show studio.


TIMES SQUARE


Ni skådar min lilla cutie cupcake som jag hämtade upp på Fire Your Desire i veckan. Helt och hållet mitt verk. Inte. Det enda jag bidragit med till den lilla skapelsen är färgen... hahaha. Sockersöt! Just nu ligger min quartersamling och skramlar där i. Den har nämligen ett lock.


Efterlängtat paket som Madde's pappa Leffe hade med sig till staterna åt mig... ÄNTLIGEN RIKTIGA MYSBYXOR. Här i efterblivna klädlandet existerar inte riktiga mysbyxor... trots alla vackra designerkläder som går att köpa för hyggligt precis har dem inte ett par geidgna mysbyxor. Nej... utsvängda sladdriga jävlar eller tights. Tacka vet jag mina grå älsklingar. Dessutom kom mitt nya bankkort, 50 dollar från min saknade, bästa mormor, och så hade mamma (tror jag?) även satt ihop en jättefin fotosamling åt mig att sätta upp från min student. Kreativt mor! För det var väl du?


Bild från Cheesecake Factory dinner i tisdags! Jag följde med Madde, hennes roliga far Leif och brorsa Pontus som var här på USA-besök hos Madde. Sjukt trevligt med lite Gävle-ansikten... och att få prata om allt möjligt! Jag åt så att jag blev illamående och trodde att Madde hade dålig andedräkt - det var dock hennes doggybag som luktade. Hahahaha.

The palace

Jag höll på att gå miste om vetskapen om att jag bodde på självaste Chuck Bass's hotell i New York. The Palace. Det var precis när jag skulle träffa familjen i entrén innan vi skulle åka tillbaka... så går jag in från andra ingången som vette mot en fantastiskt vacker kyrka. En grind står på gavel och jag tänker... var har jag sett det här förut? GOSSIP GIRL!!! Scenen där de står utanför hotellet i den fantastiska innergården är med i nästan varenda avsnitt i säsong ett för er som är lika nördiga som mig. Eftermiddagsdåsiga jag förvandlades till en liten japan med kameran i högsta hugg för några minuter... entrén från västra sidan är fab.




Update

Verka fel att uppdatera då förfan... jag ber om ursäkt till mina gedigna läsare som trots mitt långa avbrott i bloggvärlden (en vecka är dödssynd har jag förstått av Blondinbella) fortsatt att besöka mig dag ut och dag in . Jag har inte dött. Björnen i Concords skogar har yet to sniff its way to me... jag har helt enkelt jobbat väldigt mycket sen hemkomsten från Connecticut hos Shelagh's syster där vi firade påskhelgen efter New York vistelsen. Men nu är jag tillbaka och kommer bomba er med inlägg nu när jag sitter på några håltimmar... börjar med lite random saker jag har yet to tell you guys.

- Veckans köp: Victoria's Secret BH'ar är verkligen de bästa som finns. Blir sån jäkla skillnad från andra märken. Nog för att de ligger runt 350-400 kr men i detta fall gäller man får vad man betalar för. Äntligen har jag köpt min första... jättesöt leopardmönstrig med inslag av grönt och rosa. Men jag är för lat för att knäppa kort på den. Här sitter jag och pratar om tuttar i bloggen också...
- Veckans mest RANDOM: En mörk kille som ser alldeles för cool ut för att prata med mig (om ens någon överhuvudtaget) kommer fram till mig på tunnelbanan mot Lechmere och snackar om hur min outfit är "smashing" och sen rumblar på och frågar om jag har någon "special talent"... att jag ser ut som en person som har en "special talent". Det hela slutar med att hela tunnelbanan kollar på oss och han ber om att jag ska ringa hans office number. Dude... random.
- Veckans bugkill: Bland äckliga flugkackerlackor (som jag kallar dem, ska ta reda på namnet), spindlar och myror tar en ny kämpe priset. En femcentimeters, brun och slimig tusenfoting. Den var jävligt tapper då den sprang över golvet. Men Breaking Dawn åkte på den också... fyfan. Vill inte veta vilket bugshelter mitt rum kommer bli i sommar när det kommer regn...
- NYC... I'm coming back to you. Någon av de två sista helgerna i maj kommer New York bli inbokat med Elin som åker upp från DE, jag som åker ner från MA, och älskade Carro och Mickan som flyger från Sverige to the big apple. Jag ska börja planera aktiviteter med en gång! Äntligen tjejer!


Uptown New York

Tio imorse började mina off hours och det första jag gjorde var att bother hotellpersonalen med frågor om vilken busstur som var den bästa över Uptown New York, hur jag skulle ta mig dit... och så drygade jag till mig en karta också. Fem sekunder senare när jag walkar through the hall of NY Palace har informationen gått ut i andra örat så jag fick med direkt verkan fråga hotellvakten om hur jag skulle ta mig till Central Park och bus-stopet. Det var ju inte direkt svårt... invigde mina nya klackar och såg upp mot skyskraporna och låtsades vara en New Yorker. Hahaha. Feeling!

Bussturen kostade visserligen 44 dollar men det var minst sagt värt det. Våran tourguide var sjukt underbar kvinna som skojade om Donald Trump det mesta hon gjorde... Touren gick som sagt över Uptown och vi fick se massa, massa kända byggnader och områden i New York som jag fångade på bild. Bilderna nedan är bara ett axplock... :) Madison Ave, Fifth Ave, Times Square, Central Park, Worldwide Plaza, Lower och Upper West Side, Hudson River, Columbia University, Lincoln Center, Riverside Church, Jekyll & Hyde club, Apollo Theater och Upper East Side. Bland annat! Dessutom åkte vi igenom en filminspelning!!! Efter touren vandrade jag runt och köpte en äkta New York hot dog av en man som var lite för flörtig... men it's NYC. Gotta love it. Nu är jag på plats på Palace igen och jobbar medans tre hyperbarn klättrar på väggarna. Ringde precis hem och sa grattis till världens bästa pappa som fyller år idag! Det är tur att du inte blev ett aprilskämt papi...












The Met Steps

En cross off från min to see list... minst sagt. Satt ovetande på busstouren över Uptown New York när jag hör guiden säga "Next up: Steps of Met... or The Met Steps as often called". Lurar på ordet och när vyn börjar torna upp går det upp för mig... GOSSIP GIRL! Dessa trappsteg är ett museums framsida och figurerar som en ofta sedd scen i Gossip Girl. Var ett supersmile över fejan när jag fick ta mina bilder på välkända The Steps.


Bästa bilden jag fick på trapporna av Met


Gossip Girl Met Steps

HM Garden Collection

Sprang runt på New York's gator och kunde inte hindra benen från att pinna in till HM. Believe me, jag vet att jag har en butik hemma på stan och några stycken borta i Boston... men truth is - inget är som HM i New York. Kunde gått där i tre timmar om jag hade tiden och pengarna till att ta med mig halva butiken ut. Jag som sa ingen shopping, bara sightseeing... antar att jag inte kan lägga band på mig. Det kliade i fingrarna för några timmar sen när jag såg att HM's nya vårsatsning Garden Collection hade storlekar kvar...


Vacker sommarklänning som följde med mig hem, 50 dollar


Ännu en bild... köpte även ett par enkla vita sneakers för 15 dollar

Back in New York

Start spreading the news, I am leaving today... I want to be a part of it. New York, New York.

Vi anlände runt tretiden och jag har jobbat sen dess. Har redan haft mitt dagens mig moment; jag tog fel. Det var visst New York Palace vi skulle bo på... verkligen vackert i alla fall. Känner mig som en riktig lyxbarnflicka när jag och barnen ordrat upp Room service till middag och sitter och äter i ett fantastiskt litet sött rum. Just nu lyssnar jag på Frank Sinatra och kollar ut på Manhattans skyskrapor... den enda downsidern är väl att mina värdbarn avbryter min poetiska tankesamling varann sekund med bråk. Men jobb och bråk är saker jag kan ta. Just nu kollar jag bara vänster och insuper verkligheten av att jag är tillbaka i The Big Apple.

Imorgon får jag sex timmars fritid efter noon och då ska jag minsann ut och walk the streets av New York. Två platser jag är väldigt passionate om att se är upper east side och meatpacking district men vi får se vart strömmen för mig... ska försöka samla på mig lite info om hur man tar sig dit. Strömmen för mig dit den för mig. Vi är ett gäng ur släkten som bor här på Palace eftersom vi är här för deras pappas event, eftersom han jobbade inom CIA. Måste också anmäla mig till studera.se, glömmer alltid lika lätt. Nu ska jag forsätta fundera på över att jag är i New York... delar med mig av utsikten från hotellrummet.

These vagabond shoes
They are longing to stray
Through the very heart of it
New York, New York
 




Recent

Senaste income på klädsidan och lite annat random stuff jag varit slow med att uppdatera er om;


Älskade mami skickade över ett paket med två söta toppar och mitt favoritgodis. Me love you.


Öh du grabben! Ska du in på Donken måste tröjan på... ingen baröver här inte. SHIRT UP!!! Hahaha. Jag och Johan höll på att klappa ihop av skratt åt den här fula skylten. Amerikanarna är tamigfan otroliga. "Shirts required" "NO Bare Feet". Öh?


Daisy by Marc Jacobs köpte jag på Bloomingdales för 75 dollar, hela paketet dude! Dessutom fick jag massa mindre söta travel parfymer. Det lönar sig att handla i department stores ibland... Skorna är ett superfynd! Föll pladask för dessa gobitar från billiga och bra Wet Seal. 30 dollar!!!


Skokärlek


Jewish passover

En helt ny erfarenhet... min värdfamilj var gulliga nog att fråga mig om jag ville följa med dem och fira en judisk högtid, passover, som det kallas här i USA. Passover går ungefär ut på att man hedrar de judar som överlevde de förtryck de alltid fått utstå, i detta fall främst den tidens judar som fick stå ut med slaveri under egyptierna. Vi firade hemma hos Keith och Allison och en stor stor del av släkten var med! Vi läste ur en speciell bok och åt judisk mat som var riktigt god. Allt var gott. Förutom när jag blev lurad att äta en hel sked kryddad horsereddish. Inte milt precis... det var riktigt trevligt och jag älskar hela tjocka goa släkten. Det påminner mig om att vara bland min egen eftersom de ser mig som en av dem. Underbara.

Och vad är detta med svenska svärord? Hahaha, Elias ville lära sig... men I got more. Fan är inte precis det enda svärordet i mitt svenska fulords vokabulär. Skrattade åt Zac när han försökte säga hej då properly. Amerikanarna har problem med det här Å'et alltså...



Typisk "passover plate"


Cakewalking

I lördags befann jag mig på Thoreau School i hopp om att mina värdbarn skulle vinna den årliga dekorativa muffinstävlingen... jag hade dessutom hjälpt dem med deras kreativa skapelser! Och det säger jag utan sarkasm. Det var fantastiskt kul. Och mina tjejer vann! Michaela vann med sin Pink Pony i Best Animal och Sam vann för Best Creative Cupcakes. Begreppet cakewalking: de hade en slags "dans" där man skulle dansa och springa fram för att landa på ett nummer när musiken stannade. Stod man på rätt nummer vann med helt enkelt muffins. Påminde mig starkt om alla våra julaktiviteter på Andersbergsskolan. Vilken hype jag hade för att vinna en goodiekorg.



Sign


Vinnande cupcakes... till höger ser ni våran Pink Pony, dålig vinkel. Ser ni the penguins? Jeez


The OC

Det vore väldigt lätt möjligt för mig att sitta och skriva ett såndat långt och dwelling inlägg över min och Elins koppling till OC. Åka och köpa pez och diskutera vilka avsnitt vi ska se. Sitta och skrika "California, here we come" helt falskt och samtidigt börja skratta åt varandra... eller gråta när Marissa dör fast det var 78'e gången det hände. Och slutligen bli helt nostalgisk när Ryan för sista gången kör av uppfarten i Orange County och allt subsides... Videon nedan är bland de roligaste ögonblicken ever i throughout hela serien! När jag ser på O.C. glömmer jag bort att tiden har gått. Tror fortfarande att vi är 16 och ska stjäla våra föräldrars sprit, hahaha... those days, those memories - forever lasting.



RSS 2.0