Happy New 2011

So I guess this is it. Mitt år 2010 är ett år värt några författade meningar. Det finns inte en chans att jag skulle kunna göra en års lista som jag gjort tidigare år. För det här året får varken plats eller kan förklaras genom en lista. 

Många gånger har mitt år känts som en lång dröm. Många dagar har jag skrattat på andra sidan Atlanten, besökt så många platser jag aldrig tidigare varit, lärt känna så många nya underbara människor -- fått en till familj och minst en handfull nya nära vänner. Lärt känna USA och the americans och tagit del av deras kultur. Andra dagar har tårar fallit av saknad för nära och kära hemma i Sverige medans jag känt mig vilsen. Och de dagar då jag vetat att jag gjort precis rätt för mig har sedan kantats av rädsla för framtiden, precis som för alla andra.

Det finns dagar då jag hatat att jag valde att skriva blogg då min tid har varit knapp och många timmar har offrats för att dokumentera min vardag i USA. Men redan nu är jag glad för det jag gjorde, bloggen kommer alltid att finnas med mig. Och mest glad är jag för mitt purpose. Att vara helt, totalt ärlig. Jag är inte den au pairen som kommer glorifiera eller överdriva. Jag valde att säga precis som det är. Jag är otroligt stolt över att jag valde den vägen istället för att sedan sitta och läsa bara glada minnen för att jag inte vågade dela med mig av något annat. Like they say, det är ingen dans på rosor... men är man beredd att jobba för sin dröm kan man mycket väl nå dit med vilja.

Det en klar insikt att det är en dröm som gått i uppfyllelse. Sedan jag var fjorton år sa jag att jag skulle bo i USA under åtminstone en del av mitt liv. År 2010 har betytt för mig att gå min helt egna väg för första gången i mitt liv. Att stå vid en vägkorsning och välja att hoppa nerför ett stup istället... men jag har lärt mig att man alltid landar på fötterna efter ett tag. Det är en fem gånger starkare Linda som återvänder till Sverige med ett ännu större hjärta... USA har tagit sin plats.

Nu har jag precis ringt hem och önskat Gott Nytt År och ska nu för sista gången, på min sista lediga dag, köra min svarta Infiniti till Burlington Mall och kika lite på mellandagsrean (neeeheehej... amerikanarna stänger inte bara för att det är nyår ;). Det är sista gången med bilen för att imorgon när det blir första januari år 2011 går autoinsurancen ut för mig och bilen -- jag måste skiljas från min kära lilla Blackie. Det är typiskt mig att gå och klappa bilen innan jag åker ifrån huset för sista gången innan vi ska till Logan. Jag tror att alla ting lever. Hahaha. Ikväll kommer Jossan och hämtar mig för lite nyårsfirande på South Shore! Jag hoppas att ni får en underbar nyårsafton. Glöm inte att kika på "Grevinnan och Betjänten", jag laddade hem det och kollade imorse för att inte tappa traditionen... alltid ett måste... schkåll!

GOTT NYTT 2011!
See you soon Sweden. ♥


Jag har ett lager med låtar som har betytt år 2010 för mig... men denna tar priset.
The Bravery - Ours


Holidays

Tillbaka i Concord för mina sista arbetsdagar. Tro det eller ej -- det känns väldigt tungt att ens skriva ut det. Barnen har just nu jullov från skolan fram till och med måndag, min sista arbetsdag, så varje dag är vi ute och rider eller leker i snön och bara myser i huset med varm choklad.

I onsdags byggde vi en helt magnifik snögubbe som just nu tyvärr har tappat bort några av hans tänder och ett av hans ögon på grund utav att snön har smält litegrann. Imorgon på nyårsdagen är det sagt att det ska bli elva grader. Gaaah jag har ingen lust med slush. Alla dagar av "två par skor" till skolan var mina mest irriterade. Snöslask är värre än alla snöstormar och spöregn tillsammans. Det är något lite sorgligt med snö som smälter, om det inte är vår såklart. Hahaha... ett litet sidospår i min uppdatering. Det är ju bara början av vintern, speciellt för mig som återvänder till Norrlandsskogarna nästnästa vecka. I onsdagskväll var det också min värdmammas födelsedag så vi åkte in till Boston för en supergod middag på Beacon Hill Hotel & Bistro och sedan också dessert på endast dessertrestaurangen Finale.

Igår hade jag och Sam vår special day bara hon och jag tillsammans hela dagen. Vi gjorde window art, bara låg och pratade och skrattade, tog massa bilder, åkte in till Concord och åt lunch på Helen's och senare tog Derby och red ut på det stora fältet över vägen som var helt täckt i nysnö! Underbart... på kvällen kollade vi på första Home Alone filmen och skrattade tills vi fick ont i magen. Min lilla Sammy. Det kommer bli tufft att lämna henne.

... och jag har glömt att berätta något helt fantastiskt kul och underbart för er. Vi hann ju som sagt inte öppna våra familje-julklappar på juldagen då vi skulle åka till Connecticut så när vi kom hem på tisdagskvällen var det rusning till julgranen. Min julklapp från familjen satt alla och tittade på när jag skulle öppna. Förutom söta tomteörhängen från Jack, ett presentkort på 50 dollar och ett till presentkort (!) till Nordström fann jag ett leksaksflygplan efter att ha rafsat lite i presentpapperet. Jag tittade på den och anade och när jag kollade upp sa Shelagh... "We have decided that we want to pay for your flightticket to come back to America and visit us! It's on us!" Jag blev så rörd att en tår eller två föll när jag kramade alla och sa tack tusen gånger. Hur fint gjort är inte det? Och generöst? Min värdfamilj är verkligen min andra familj. Mitt andra hem finns i Concord, Massachusetts.


Julklapp från min underbara värdfamilj ♥


Stallet och solnedgång i mitt Concord


Mr. Snowman and me


Derby och jag på torsdagseftermiddagen på det stora fältet mitt emot huset... fina, fina häst ♥


-"-


Three wishes

Fell completely in love med det här klippet. Jag önskar att jag hade three wishes. Istället för att ge ett nyårslöfte, lika meningslösa som alla andra år, ska jag i år istället önska mig något... helt själviskt. Lifechanging. Three wishes.



 
And you want three wishes
One to fly the heavens
One to swim like fishes
You want never bitter
And all delicious
And a clean conscience
And all it's blisses
You want one true lover with a thousand kisses
You want soft and gentle and never vicious
And then one you're saving for a rainy day


Lite smått tiny bit panikartad

Jag har just insett att på mina två resterande veckor kommer jag vara lite panik-kaos-stressad. Registrering till Uppsala, kurslitteratur, planera min hemkomst... behöver man göra det? Det är vad jag lär förbereda till hemma. Över till verkligheten i USA. Till börja med packning, slutshopping (öh, har jag ens plats? nej), avskedsbrev, avskedsmiddagar... umgås med familj och vänner så mycket jag bara kan. Jag har insett... att okej... jag är en stressad människa just nu. Men det blir helt enkelt till att göra det bästa av det. Till mitt plus har jag en underbart bra organiseringsfeeling så det vinner jag på.

Idag har jag lekt med barnen i Connecticut hela dagen, ibland lite utröttande men vill ju umgås med de små liven så mycket som jag kan innan jag åker hem. På kvällen när Tim och Shannon skulle ut drog jag igång "Home Alone 2 - Alone in New York" och Michaela intog mitt knä med en filt medans Jack och deras kusin Katie intog soffan bredvid. De är fantastiska små varelser, barn. Jag ville dela med mig av min favoritfilm till dem, när det kommer till familjeunderhållning... jag blev köpt den där eftermiddagen i trean då jag såg filmen för första gången. Och nu när man känner igen sig i New York är den bara ännu bättre.

Godnatt mina kära ♥


Väskan står packad natten den fjärde januari 2010... ett år senare ska jag försöka trycka i hela mitt amerikanska liv i denna orangea väska och två svarta till. Kommer jag lyckas? Hahaha. Stay tuned.

Note to self

Okej, jag har insett att jag kommer glömma bort min never ending lista jag har i mitt huvud över saker jag bör köpa till mig själv innan jag åker hem. Så här kommer en officiell lista på vad jag kan tänka på just nu;

- Nya jeans (grå)
- The Town på DVD
- Victorias Secret (vad jag än har råd med... kommer sakna ihjäl mig i Sverige)
- Souvenirer


... in Connecticut

Let it snow, let it snow, let it snow. Hihi... jag tycker att det är roligt med snö. Amerikanarna är helt beside themselves för att det kommit så "mycket" snö. Jag hörde nyheter om att det ska vara mycket, mycket värre än detta hemma i Gävle? Vi befinner oss i Westport, Connecticut, hos familjen Simons över the Holidays. Juldagen var mycket trevlig, men vi hann inte öppna våra familjejulklappar hemma i Concord innan det var dags att åka så det blir förhoppningsvis på tisdag. Jag såg i alla fall att min julstrumpa var välfylld med godis! Jag är glad att de överhuvudtaget vill ge mig julklappar. :) Juldagskvällen fick jag äta middag med de vuxna vilket var uppskattat, rödvin och god mat tillsammans med Tim's goda pineappledrinkar som jag hade minst tre av... hehe...

Min värdmamma befinner sig i New York City till och med tisdag eftermiddag, då vi åker hem igen till Massachusetts, för att ha ett break från barnen innan jag åker hem, men det är okej! Idag var jag med de yngsta barnen på "Yogi Bear" och sedan var vi också på akvariumet i staden. Vi såg pingviner, surikater, hajar, sälar och sköldpaddor! Riktigt kul. Dessutom var Jacks dag gjord när han fick se sälarna bli matade. Vilket var riktigt kul faktiskt. De gjorde massa tricks för att få så mycket fisk som möjligt.

Nu ska jag titta på The Hills som jag börjat se om från början och sen sova till vinden som viner här utanför mitt fönster. Har lite sovmorgon imorrn innan jag ska jobba dag/kväll. Hoppas på att få sova inatt, eftersom min värdmamma är borta för två nätter, har Jack tillåtelse att hämta mig om han inte kan sova. Kanske inte min favoritsituation då han oftast vaknar tre-fyra gånger per natt. Men jag får helt enkelt överleva. Imorgon, måndag, går jag in på min SISTA arbetsvecka! Sista! Meningen "jag kan inte förstå" är nog rätt uttjatad vid det här laget, men jag kan verkligen inte förstå vad tiden tog vägen. Hmm.
Puss ♥


Saknar mitt blonda hår! Kanske till våren igen...

Snowblizzard warning

"Snowblizzard warning for all New England"
Idag började snön falla i Connecticut runt tolv tiden och det har inte slutat sen dess. Snowblizzard varningen gick ut idag och pågår tills imorgon, måndag, 6 P.M. Självklart tycker jag att det är bra att amerikanarna går ut och varnar med att ta det lugnt på vägarna och så vidare... men kommer man från norra Sverige är det nästan lite skrattretande. Two feet är ingenting hemma i Skandinavien, det pulsade jag i dagligen till bussen när jag gick i skolan för att plogbilen inte kommit. Hihi. Men jag gillar deras facsination över snö... speciellt när reporten tar upp snön i handen för att visa mängden som fallit till backen. 
 

Leaving for Connecticut

Dags för att traska uppför trappan och se barnen öppna sina julklappar, kanske finns det någon för mig i min julstrumpa också... hihi! :-) Om några timmar åker vi till Connecticut till min värdmammas syster Shannon och hennes familj för att fira jul och sedan stannar vi där tills på tisdag, tidigast. Det blir en riktig amerikansk jul! Jag kommer förmodligen inte ha internet, så, hör ni inget från mig tills dess så finns jag på min amerikanska telefon och har även den svenska med mig.

... och hur mina dagar bara försvinner. Tiden springer och jag kan inte förstå hur snart jag kommer finnas tillbaka i Sverige igen. Vad jag ser mest fram emot? Så klart alla återseenden. Och maten! Men att bara få krama om er allihopa och veta att jag inte ska någonstans på ett bra tag kommer vara alldeles, alldeles undebart.

Puss! Happy holidays! ♥


Swing me these sorrows,
And try delusion for a while
It's such a beautiful night
You've got to lose inhibition
Romance your ego for a while
Come on, give it a try

Time waits for no one
Suddenly my eyes are open
Everything comes into focus
We are all illuminated
Lights are shining on our faces, blinding


Christmas Eve

Idag har varit en tung dag på vissa sätt men även en underbar på andra. Jag är så glad över min och Jossans morgon... och vet ni? Hon kunde inte hålla sig med min avskedspresent och jag slet upp presentpapprena och såg världens sötaste nalle! Han hade birthcertificate eftersom han är född på en teddybear factory på South Shore Mall. Gulleplutt har Jossan döpt honom så fint till och han kan prata! När man klämmer på hans tass säger han "I loooove you Linda! Du är BÄST!" -- i Jossans stämma, hihi. Tack min fina vän. ♥

Innan jag började jobba ringde jag hem till mormor där min närmsta släkt befann sig. Jag pratade med var och en. Det var svårt att hålla tillbaka tårarna när jag hörde dem skrika i bakgrunden "Vi saknar dig Linda!!!" tillsammans med tv'n där jag hörde svenska program. Jag ville inget annat än att vara just där med dem. Men hur som helst, roligast var nästan att prata med kusin Alex. Han har lovat att visa mig runt i Uppsala när jag kommer hem, han bor ju i Stockholm, men pluggade i Uppsala i ett antal år. Saknar min kusse!

Min andra familj här i USA började fira in julafton med en liten middag ikväll då närmaste släkten kom och jag höll väl i stort sett mest till med Cliff. Kommer sakna honom så himla mycket när jag åker. Han är ju tokig också! I julklapp gav han mig 100 dollar på ett American Express giftcard! Så jag lovade honom minst fem flaskor Absolut Vodka Raspberry vid mitt återbesök till kära Boston. Hans favoritsprit är svensk! Trots att jag var med mina söta barn som just nu ligger i sina sängar och sussar helt uppspelta inför morgondagen... och trots att jag pratade med hela släkten som min egen... så var det ibland svårt att hålla tillbaka tårarna -- speciellt en dag som denna. Julafton.

Nedan finner ni bild på dagens julverkstad på 42 julklappar (dem är i mitt rum förresten). Behöver någon hjälp inför julafton 2011 med att slå in julklappar? Fråga mig... jag är effektiv. 75 julklappar vid två tillfällen. Mitt ryggslut är akutchockerat och jag är just nu så trött att jag inte kan stå upp eftersom jag jobbade till halv ett nu på natten. Men jag ler ändå. Vafan... det är ju jul.
Hoppas att ni haft en underbar julafton. Puss. ♥


Julhälsning från Weymouth


God Jul från USA

God Jul Sverige! Just idag känner jag bara för att ta ett sista minuten flyg till Stockholm och deportera mig själv till Brynäs där mormor bor och vara med familjen... det är lite tungt. Ännu tyngre var det att se julbocken i Gävle täckt i snö och knappt några bilar ute på gatorna. Men! Linda har en underbar vän vid namn Josefin som är helt fantastiskt bra. Eftersom jag är ledig till i eftermiddag bestämde vi att vi skulle ha en riktig julmysmorgon... Gröten kokar, glöggen är i kopparna och och om tio minuter går Kalle på.

Just idag är saknaden större än vanligt, men vad är då inte bättre än vetskapen att jag kommer få träffa er alla om mindre än tre veckor? Ha underbar julafton. ♥


Lite suddig bild men detta är bild på vårat glöggande & grötkokande!


Jossan och jag julaftonsmorgon :)

Dan före dopparedagen

God morgon världen!

Tyda.se berättar för mig att dopparedagen är "christmas eve" på engelska. Roligare än så var det inte. Jag som tänkte vara rolig och för en gångs skull ha en påhittig rubrik... idag är jag ledig! Ledig! Ledig! Är ledig hela idag och också halva julafton. Jossan kommer och hämtar upp mig runt lunchtid för en date på ett dygn.
Nu när mina dagar i USA är räknade, hur hemskt det än låter på ett sätt, vill jag spendera så mycket tid jag kan med min fina vän... vi har en del lösa planer på bio, fika och shopping men vad som är spikat är julaftonsmorgon då vi ska försöka oss på mannagrynsgröt och julmust till Kalle Anka och hans vänner. Mys helt enkelt. Att starta julafton svenskt stärker mitt självförtroende när det gäller att inte ha en crysession denna dag, haha. Nu: mail. Sist jag svarade mina vänner på facebook var den 28'e november. Välkommen hem till Sverige hälsar jag min kära mor och far som kommer hem tidigt på julaftonsmorgon från Thailand. Så... jag borde sätta igång. Puss.

 
Jag har nästan fått tillbaka min naturliga hårfärg -- det är långt ifrån så svart som det var i september! 

Have yourself a merry little christmas

Jag minns ju själv hur jag var som åttaåring. Somnade runt niotiden och när jag vaknade på morgonen -- känslan man hade var helt obeskrivlig lycka. Julaftonsmorgon var för mig alltid bättre än min egen födelsedag. Att se klapparna under trädet, att försöka lista ut vad som var vad och sen mellandagarna som kom då man fick leka med allt man fått. När jag var 2 år var jag tydligen rädd för jultomten enligt säkra källor (mamma). I tonåren falnade känslorna kanske aningen... men de starka traditionerna och stämningarna finns fortfarande kvar. Att kvällen före julafton sitta med julfika till Bingolottos uppesittarkväll, att på julafton åka till mormor och äta världens godaste köttbullar tillsammans med kusin Alex, morbror Lennart och moster Annika. Och inte minst att be alla vara tyst när jag kollar på Kalle. Hahaha... och okej. Jag är en sucker för presenter.

Att jag i år kommer spendera min första (och förhoppningsvis sista) julafton borta från Sverige känns jättekonstigt. Helt enkelt fel, även om jag ser fram emot att uppleva en amerikansk jul. Mina människor, min mat och mina traditioner byts ut mot något helt nytt vilket jag inte vet om jag är så pigg på. Men ett av mina mål med att åka till USA var att förstå mig på en annan kultur, att riktigt get down to the core of amerikanarnas kultur för att förstå dem och också bara prova på något nytt. Jag kan klara detta. Men bara efter att jag ringt hem till mormor på julafton och pratat med min familj!

Min värdmamma använde sig av ordet "magical" när hon skulle beskriva barnens juldagsmorgon (de firar som sagt på juldagen i USA). Det var också ett magiskt gap som tog form på mitt ansikte när jag såg hur många julklappar jag skulle hjälpa till att slå in till Jack denna eftermiddag. Bara 22 stycken stora items. Det tog mig bara 2 timmar och en riktigt ond rygg... men jag är en riktigt Santa's helper! Hihi! Passade även på att slå in mina egna julklappar till familjen. Jag önskar jag hade tid och ekonomi att handla julklappar åt er där hemma också, men i år blir presenten att jag kommer hem. Bra va? Jag kan dammsuga era hus/lägenheter och göra american breakfast också? Det är ju definitivt en deal!

Johan är hemma i Sverige igen! Efter 9 timmars köande på en annan flygplats då de inte kunde landa i Frankfurt pga snökaos var han på väg mot Köpenhamns flygplats. Måste vara underbart att få träffa nära och kära och käka falukorv. Men snart är det min tur!! Hör ni det? SNART!! Bara 20 dagar kvar nu.

Så min dag idag har i stort sett tillbringats med att tvätta kläder, bädda rent, vara ute hos hästarna, tittat på ännu mer snö som fallit och slå in julklappar till julmusik, pepparkakor, julmust och mandariner. Jobbade sent ikväll då barnen skulle ge sina lärare presenter imorgon innan jullovet börjar. Jösses vad min rygg gör ont... påminn mig att jag ska köpa friskis kort och börja jogga när jag är hemma i Sverige igen. Godnatt! ♥


Delar av Jack's julklappar som jag slog in... vid detta tillfälle var jag inte ens klar med alla!


We wish you a merry christmas!

Ett lite halvgalet gäng från Cohasset on the South Shore of Boston önskar God Jul till er alla. Det är sånna här goa små nötter jag umgås med... hihi. Det finns en till video där även jag är med där vi sjunger "Happy birthday" till Anna eftersom det var hennes överraskningsfest där vi är helt heliumade igen... tyvärr är den inte min, men finns på facebook för er som har den moderniteten.


The Last Catastrophe

Min planering över min tisdag kom inte att bli det jag ville. Vilket jag borde ha vant mig vid efter snart ett år som au pair men lite snopen blev jag när jag insåg att det inte blev någon dusch, städning eller mailsvarande. Jack var hemma från skolan. Men vi var ute och lekte i snön som senare smälte bort, gjorde varm choklad och åt soppa. När flickorna kom hem från skolan var vi ute och red på den fina, soliga eftermiddagen. Värre för snön som smälte bort nästan helt och hållet. Slutade rätt tidigt ikväll och hade planer på att uträtta det jag behövde uträtta... by now behöver jag väl inte säga vad det är... detta är vad jag gjorde istället. Avslutade min egen lilla twilight film. Shortfilm.


It's snowing!

Snön har äntligen hittat till Massachusetts, frågan är om den kommer stanna över natten eller ej. Började med små flingor imorse och ökade på framåt kvällen och nu har vi säkert fått fem cm i alla fall. Kanske man som Norrlandbo tycker är... en dag då det knappt snöat, men, I'm happy! Snö som snö! På eftermiddagen red jag Scottie tillsammans med Sam och hennes playdate. Han är en sån fin häst, kommer bli svårt att skiljas från honom också. Senare åkte vi iväg hela familjen och provade skidor åt dem i Acton och åt sedan middag på en av restaurangerna i närheten. Min värdmamma frågade mig när det skulle passa för mig att ha min avskedsmiddag. Det är på riktigt nu. Jag åker hem snart. När vi kom hem blev det läxläsning och snöänglar. Och nu -- sitter jag med tända ljus, julmusik och svarar på mail. Godnatt! ♥


När jag kom till Concord i januari var det gott om snö!

Fatal car accident in Concord

Chockerad blev jag när min värdmamma för några dagar sen berättade att hon och Jack sett en dödsolycka i Concord center... det är första gången under mitt år som någon dör i min lilla småstad. Hemskt och ännu hemskare att det verkar vara ett olyckligt sammanträffande alltihopa då ordet går att någon ska ha fått panik och tryckt på gasen istället för bromsen... vilket kan hända vem som helst.


20th of December

Jag sitter nyduschad, tacka gudarna, i mitt underbart mörka rum och skrev just precis ett inlägg i Johans blogg. Johan som flyger hem till Sverige om bara någon timme vilket jag inte kan greppa. Att vårat år, vårat amerikanska kapitel snart är över. Att vi gjorde det här tillsammans. Och att jag fann en bästa vän i USA. Jag kan inte beskriva i ord hur tacksam jag är... safe flight home bästis! Vi ses snart i Sverige! I love you.

Filmade kanske min sista videologg från USA. Jag är ju inte direkt någon videologg älskare, men ibland känns det mer personligt att ni får se mig prata istället för att läsa milslånga textrader varenda dag. Speciellt i denna tid då jag blir mer och mer sentimental för var dag som går. Jul, årsskifte, lämna USA, komma hem till Sverige. A bittersweet symphony.

Nu sticker jag iväg till barnens skola i West Concord och kör hem dem därifrån... detta är sista veckan jag kan göra det. Jobb em/kväll som vanligt och om jag orkar och slutar i hyfsad tid tänkte jag ha lite pepparkaksmys ikväll till julkalendern eller Kalle Anka och hans vänner som jag lyckats få hem.
Puss. ♥


Finito

Helt jävla finished känner jag mig just nu. Slutet har kommit. Vill bara krypa under soffan och lägga mig där i några dagar. Mina muskler värker, mitt pannben har gått mitt itu och jag har så grisigt fett hår att det blir fett på fingrarna om jag lägger om håret. Min helg tror jag slår rekord i jobbtimmar. Fredag: tolv timmar. Lördag: tio timmar. Söndag: tio timmar. Så tre dagar slut summerar på 32 timmar. Lägg till tio och du har en vanlig arbetsvecka. Känner mig som världens gnällfia här men det är lite för mycket för mig. För mycket för att jag ska hinna med det jag behöver. Å andra sidan förstår jag ju att jag behövs till hjälp och jag vill ju spendera all tid som går med mina tre söta små troll.... gud vad tufft det kommer bli att lämna dem! Jag vill inte ens fundera på avskedet på flygplatsen på eftermiddagen den elfte januari. Ikväll när jag slutade och skulle gå ner till mig så kramade jag dem alla tre godnatt och fick hur mycket pussar och kramar som helst tillbaka. Och visst, det är en helt otrolig känsla. De är fantastiska små varelser ibland, barn.

På fredagen hade min värdmamma julfest här hemma med cirka 80 gäster. En salig och rolig blandning av folk. Pratade med banktjänstemän och CIA människor från Boston och Charlestown och diskuterade skandinavisk kultur med en konstnär från Virginia. Just de människor man träffar i USA sätter sånt avtryck, de är alla eager att berätta sin livshistoria till skillnad från oss skandinaver som hellre pratar om bästa ölen och falukorven. Haha. Och maten! Vi caterar alltid mat till större tillställningar med restaurangpersonal. Matvrak som jag är gick och plockade allt jag kunde hitta!

Jag och Jossan hade vår sista lektion på MassBay på lördagen och det var ju en fin start på morgonen när Jossan ringer mig, runt 08.59 (lektionen började nio) och säger "Aaaahhhh Linda jag tog fel avfart!!!" och jag svarar tillbaka svinsurigt med gråten i halsen på samma gång "Jaha.... men jag vet inte ens vart jag är". Ingen GPS hade min värdmamma lagt fram som hon lovade, men jag hade min back-up med mapquest. Mapquest visade mig fel avfart, eller i alla fall den avfarten jag inte var van med sen innan så jag kom in i helt fel ände av Wellesley. Well... till slut efter att Jossan hittat till parkeringen snabbare än mig och hennes telefon dött mitt i allt lyckades jag skymta Oakland St och tutade framför henne. Lektionen var som vanlig, Catherine visade lite DVD'er och på lunchen tog jag mitt första avsked... av Josephine från New Hampshire. Kan. Inte. Förstå. Men vi ska ses i Sverige allihopa! Efter lunch höll jag och Josie vårat föredrag om Hollywood och det gick väl bra med tanke på att vi inte hållit något sånt på snart två år. Fick våra certificates på slutet av lektionen och nu är jag officiellt godkänd av Cultural Care att åka hem. Stämplad okej. På kvällen jobbade jag sent då min värdmamma och hennes systrar skulle hälsa på deras moster... somnade i Sams säng. Idag, söndag, har vi haft en riktigt lekdag. Spel, hästar, charader och playdates.

Och nu har jag ringt Johan på kvällen. Näst sista gången med amerikanska telefoner. Pratat med Elin i över en timme om allt och inget... jag saknar henne alldeles för mycket och har inte lust att vänta till april för att ses igen. Men tiden går ju, det har vi lärt oss det här året. Min lilla LA tjej! Kollade på sista pensionärsjävlar och Kenza & Tyra show. Jag är en nörd. Nu -- sängen och imorrn börjar en ny vecka! Puss, vi ses snart Sverige. 23 dagar. ♥


Say what they may


All the lives, always tempted to trade
Will they hate me for all the choices I’ve made?
Will they stop when they see me again?
I can’t stop now I know who I am
Tear me down they can't take you out of my thoughts
Under every scar there’s a battle I’ve lost

Now I’m all yours, I’m not afraid
And you're all mine, say what they may
And all your love I’ll take to my grave
And all my life starts now

(Metric - Eclipse)

This is the most wonderful

... time of the year. Den låten var en av mina favoritlåtar vad gäller julmusik innan jag började lyssna på amerikansk julradio. Feliz Navidad spelas också flitigt, men det var man ju van med sen innan. Fortfarande lite snorig. Fortfarande ingen snö, nya budet är söndag. I'm waiting.

Var ledig i onsdags och halva torsdagen denna vecka. Spenderades med att boka Seattle med Hannah, I can't wait! Ruggigt stolt över mig själv som lyckades köra hela vägen till Weston där hon bor utan GPS också. Sist hade jag karta och åkte till Stow, 40 minuter österut... det kanske säger en del om Massachusetts byvägar. Faktiskt är det inget fel på mitt lokalsinne. Har jag sett ett ställe en gång så minns jag det oftast sen. Det är bara lokaliseringskänslan vad gäller ett ställe jag aldrig varit på tidigare som är lite sämre. Höhö.

Åkte vidare till Alewife och parkerade i mitt välkända parkeringshus. Tog T'n till Harvard sq. och letade efter en julklapp/avskedspresent till min värdmamma, förutom "kristalltavlan" med inskript så kommer hon få en guide till Stockholm. Barnen får böcker i julklapp av mig och senare har jag ett gosedjur var som jag ska ge som avskedspresent tillsammans med ett brev till var och en av dem -- samt svenskt godis (om jag har något kvar... hehe). Satt på Starbucks i Harvard och läste artiklar som mamma skickat för ett bra tag sen som jag inte hunnit läst. Vandrade runt i Boston och kollade i affärer och träffade sedan Geoffrey för kaffe utanför M.I.T. Vi lovade varandra att vi skulle hinna ses en gång till efter han kommer tillbaka från Frankrike... och han ska skicka vykort från alla ställen han kommer jobba runt om i världen. Men tufft ändå att säga hej då. Det sliter i mig.

På kvällen var det dags för julklappsbyte som LCC möte i Westford, mitt allra sista, tillsammans med två andra au pair grupper. Bästa Anna kom och hämtade mig och började efter ett tag i bilen klaga på magont. Jag erbjuder mig att köra eftersom hon ser ut att ha riktigt, riktigt ont. Säger att vi ska stanna så hon får spy eller få lite frisk luft men hon fortsätter köra... när vi är rätt nära huset råkar vi missa gatan där vi skulle svänga så vi får istället vända om på nästa gata till höger. När Anna ska göra en vänstersväng ut från gatan så sneglar jag till vänster i mörkret och skriker rätt ut... det kommer en bil i minst 50 miles/hour rakt emot oss och Anna gör en autobahn gasning så vi kommer undan. Jag vill inte ens fundera på vad den krocken hade kunnat betytt. Men vi var välbehållna. Jag fick med mig ett par sminkborstar hem som jag var mycket nöjd med. Mitt Victoria's Secret presentkort gick som smör i solen... ganska förväntat. Pratade med min LCC, Justine, om hur mitt år snart är över och så vidare. Men det är så surrealistiskt för mig att jag knappt kan förklara det.

Jag och Anna åkte hem till henne, drack vin och åt chips till Eclipse som jag köpte för några veckor sedan. Haha... det känns som att det är mitt livs kall att försöka övertyga alla jag lär känna om Twilight. På torsdagsmorgon lagade Anna frukost, banana smoothies med scrambled eggs. Och sen hon släppte av mig hemma har jag i princip jobbat känns det som... min värdmamma var på julfest igårkväll och ikväll, fredag, ska vi ha ungefär bara lite inte alls många 85 gäster här på julfest. Jag borde plugga till mitt och Jossans "föredrag" imorrn om Hollywood på sista lektionen på MassBay. Det får bli på lektionen imorrn, när Catherine visar lite DVD'er... eller vad säger du Jossan? HAH.

Tillbaka till verkligheten. Nu ska jag kliva uppför trappen, dra på mig jackan och köra min svarta Infiniti till barnens skola. Det är konstig och surrealistisk verklighet att inneha vetskapen om att det bara är för kanske fem gånger till...

Vill bara passa på att säga till alla er där hemma att jag fortfarande saknar er hur mycket som helst, varje dag. Nu på slutet är det svårt för mig att ens få tiden att räcka till att skypa med er. Men det bästa av allt är ändå att om mindre än en månad kommer vi inte behöva skype på ett väldigt väldigt bra tag!! Jag kommer befinna mig i Gävle framöver. Ha en underbar helg! Puss ♥


Boston... I will miss you ♥

4'e januari. Seattle Tacoma 9.30 PST.










I onsdags bokade jag och Hannah flyget till Seattle som vi tar onsdagen den fjärde januari för att uppleva Seattle och, såklart, hälsa på sötaste Malin som bor timmen utanför i Everett! Tisdagen den tredje är vår gemensamma sista arbetsdag och därefter slänger vi bara ihop en väska och flyg över till Pacific Northwest för hela tre dagar... det ska bli helt underbart kul att få avsluta året tillsammans på ett så bra sätt. Och just Seattle... har hört så mycket om staden så måste börja göra lite research nu! Även om Malin säkert har koll på det mesta antar jag, hihi. Seattle i Washington state är förresten den regnigaste platsen i hela USA, lite onödigt vetande kanske.

Jag har länge drömt att om att åka till Washington state, det verkar vara något speciellt med platsen. Hade jag inte hamnat i mitt underbara Boston och fått välja plats i USA att vara i ett år hade jag nog valt just Washington State. Ungefär samma klimat och natur som Massachusetts men mycket mer. Berg och träd... grönt och fina stränder.



"Welcome to big leagues"

Linus Omark. Är han dålig han eller? Satt och kollade på ESPN och de visade bästa från NHL från den gångna veckan. Inte allt för dåligt mål... Haha, älskar de amerikanska kommentatorerna "This kid is for real".



Väntar på snö...

Runt åttatiden imorse när vi var på väg ut till skolbussen hoppar mina värdbarn och skriker glatt "It's snow Linda! Look on the ground!". Jag muttrar buttert för mig själv, lite halvtyst "No guys... that's hail". De försökte övertyga mig i alla fall. De är så söta. Men jag kräver riktig snö för att kunna hoppa runt på samma sätt. Hagel. Är det allt vi får i Massachusetts till jul? Jag vill ha snö! Till och med typ Georgia och Tennessee har snö. Just nu är nämligen rekordkallt i USA. Hela Minnesota har snökaos medans Florida har rekord lows på typ 50 fahrenheit, vilket är runt tio grader. Florida... med tropiskt klimat! Men Massachusetts får ingen snö eller. Jag ska köpa hundra påsar av egen homemade snow formula och lägga runt huset om det inte är snö till jul. Kolla här nere också... mytgoogle. Vart är snön? Nu ska jag åka till barnens skola och hämta Jack som har halvdag. Puss ♥


"Nervös nummer ett"

Hej alla glada läsare ! nu blir det ovana ord här på Lindas tjusiga blogg .Det är nämligen så att det är Johan som skriver ! (Och jag vet att Linda har skrivit typ ,7 inlägg idag och nu kommer jag med ett åttonde . Men jag lovade henne tidigare idag att blogga nu!)

Som Linda nämde i ett av sina tidigare inlägg så skrev jag ett brev till Linda i dagarna . Men hon skrev ett först . För längesen när jag flyttade ifrån henne och Boston till New York så överlämnade hon ett otroligt vackert brev på en mur i Boston Common som efter att ha blivit läst följdes av en lång ,otrolig ärlig kram .
Efter att ha träffat Linda alldeles snorig och snytandes första gången på au pair skolan i början på året har hon gjort otroligt starkt intryck på mig . Hon är bara så skön alltså ; en otroligt snacken (understrucket) tjej som innehar oändliga mängder positiv energi och en vilja som säkert skulle knäcka Barack Obama i en politik diskussion ...

Första gången jag kanske verkligen hade en ingående ´diskussion med Linda var nog på bussen från New York till Newton Massachusetts där vi skulle bli upphämtade av våra respektive familjer . Vi satt tillsammans på bussen och allt efter som milen tickade iväg blev vi mer och mer nervösa . Jag ,Linda ,Hannah och Cecilia valde en helt random sida i min dagbok och bara skrev att vi var nervösa ... Bilden talar för sig själv .Det är en för oss (eller mig i alla fall) väldigt stark sida ,som står för otroligt mycket .


Den random valda sidan i dagboken som vi skrev i .

Med Linda har jag gjort månda "första gången" saker :
Första gången vi åkte tunnelbana i Boston skulle bli den skummaste ever (denna har ni hört förr) . Vi satt nervösa bredvid varandra och hade inte den blekaste om vart var och knappt vart vi skulle . Plötsligt börjar en dam i vagnen berätta om hur tufft ställt hon har det ,hon har preis fått kicken ,hon har köpt jätte dyra stövlar men kan tyvärr inte lämna tillbaka dem . så säger en sittandes tjej i vagnen nånting om hennes dyra stövlar (tyvärr minns jag inte vad) och damen med stövlar respondar : "I'll kick you in your face with my boots!" . Jag och Linda hade inge aning om vad vi skulle ta oss till ! bli rädda eller skratta? haha ..

En annan klassiker ,och denna är en av Lindas personliga favoriter ,var den gången då jag klippt mig i sommras .Det var svin varmt ute ,mitt på dagen ,min vädfamilj var bortrest så jag jobbade inte ,vårt hus var på marknanden och hade visning idag .så Jag och Linda bestämde oss för att ta tillfället i akt och umgås ! Jag hade varnat Linda om vad som skulle ske när hon hoppade in i bilen ,men ärligt talat tror jag att inte ALLS att hon var förberedd ! hon öppnar dörren och möts av en ,något irriterad Johan ,och i samma sekund förstår hon varför . Ett helt otroligt enervernade katt mjauande hörs från bagage luckan . Pga. Visningen så kunde katten inte springa runt i huset ,så den fick jag ta med mig först till hårsalongen och sen till Lindis . Hon bröt ihop av skratt ,jag gjorde samma och tillslut körde vi iväg . Det hela eskalerades när vi upptäckte att när vi höjde musiken för att dränka kattens mjauande så mjaua den bara mer frenetiskt ! HELT SJUKT kul ! haha ..

Oj oj ,Linda Memories alltså .. det finns en hel uppsjö med roliga historier om vad vi hittat på . Vad som gör alla dessa historier om två bästa vänner är att vännerna i fråga inte ens kännt varandra i ett år . Jag och Linda klickade direkt ,jag vet att vi båda två insåg jävligt tidigt att vi hade samma humor ,samma intressen (utom brynäs då kanske) och naturligtvis samma aptit för livet !

Till Lindas underbara mor och fantastiske far , vi ses igen i början av nästa år ! då vill jag ha kalopps och en massa brynäs snack , så ska jag gå runt och snacka Gävlemål ,jag lovar !

Gävle : Var vaksam ,du kommer aldrig ha upplevt en duo som "the meltfaces"





Linda ,
tack för ett helt otroligt år .Boston hade inte varit lika färgfullt utan dig !
Jag har har sagt det förr och nu säger jag det igen ,det finns inte en mening som bättre förklarar Linda som person än den som följer: 

"Ni förstår när ni träffar henne."


Jag älskar dig Lindis, min bästa vän
<3

/Johan "Johiis" Horvat


Bat for lashes

(Det finns sju nya inlägg att läsa... ledsen för min dumma stötuppdatering)

Glad Lucia allihopa, kan man kika på någonting från SVT? Ska kolla upp det ikväll.
Somnade i min säng redan vid tio igår, jag var utmattad efter helgens konstanta jobb. Nog för att min sista tid med familjen är precious men ibland önskar jag att jag hade lite mer tid för det jag måste göra innan jag åker hem. Det är mycket med att börja planera packning, biljett till Seattle, mail, blogg, detaljer kring Uppsala, papper till Cultural Care, sista projekt till MassBay med tusen grejer till. Jag vet att jag som lätt stressar upp mig gör det mesta mycket större och mer än vad det egentligen är, men det är bara sån jag är.

Idag regnar det. Regn. Jag vill snö. Snälla snälla tomten!
Det är i princip en vanlig måndag, med en timmes jobb på morgonen och sedan har jag hunnit ta en välbehövlig dusch och nu också bloggat. Nu väntar jobb på eftermiddag och kväll, jag och barnen måste verkligen städa stallet. Mamma och pappa är i Thailand och njuter av sol och trettio grader! Nästa gång följer jag med och dyker i lagunerna på Maya Bay.

Skypade en timme med Björn imorse också. Han berättade om hans liv i Tyskland, jag om mitt i Boston och sen pratade vi som att det absolut inte gått tre månader sen vi sist pratade. Som vanligt det vill säga. Han är verkligen en solstråle. Jag saknar honom.


Sjukgymnast

Jag har varit så upptagen på senaste tiden att jag helt glömt bort att säga att jag blev antagen i första antagningen till sjukgymnastprogrammet i Uppsala! Det var det sista jag förväntade mig när jag vaknade upp med magont förra veckan och höll för ögonen när jag såg "Antagningsbesked 1". Utbrast i glädje när jag såg "Antagen". Så vad händer nu? Vad är planen? Jag har redan tackat ja. Jag vill ge mina sjukgymnast planer en chans, även om det var socionom jag såg mig själv som i första hand. Så småningom kommer jag förmodligen att flytta ner till Uppsala i studentkorridor, kanske senare i vår eller så, men för de första månaderna har jag kommit underfund med att vad som är bäst för mig är att landa i Gävle och pendla i början.

Vad som är svårt för mig just nu, som jag verkligen poängtera och tror på till hundra procent att folk därhemma kommer att respektera, är att jag självklart fortfarande är mig själv. Samma Linda, bara med lite mer skinn på näsan och bättre engelska... jag har lättare att sätta ned foten och också ta mig framåt. Mina relationer med mina vänner därhemma känns otroligt starka, det här året har fått mig att inse att jag verkligen redan har vänner för livet. Vänner som alltid kommer finnas där.

Men... sen finns det folk som ger mig en känsla över att jag har roller att axla. Jag vet att ni alla bara vill mitt bästa men min stressade hjärna tolkar det som press. Min övergång från att åka ifrån USA och komma tillbaka till Sverige, den har jag ingen aning om hur jag kommer ta. Det kommer förmodligen ta sin lilla tid. Att planera min framtid i Sverige från USA, det är i stort sett omöjligt. Jag måste få andas och njuta av min sista tid i USA för att sedan landa hemma i Gävle, Sverige. Därifrån kommer jag att kunna tänka framåt. Tills dess är jag i USA och njuter av min sista tid utan krav.


Lately...

Like someone is keeping count av hur många gånger jag knåpat ihop "lately" inlägg. Varje gång jag hittar på en ursäkt. Haha... en blogg är verkligen en sysselsättning. En jag for sure inte riktigt har tid med. Så senaste tiden. Julen kom till Amerika för ungefär tre eller fyra veckor sen men förberedelserna fortsätter... julmusik tjugofyra sju på radion, pepparkakshus bakande hemma hos oss med tjugotals barn, julfester och granuppsättande. Mina julklappar till barnen och min värdmamma är redan klara vilket jag är glad att jag tog mig tiden åt! Hoppas de kommer bli glada, hihi... jag tog verkligen tiden att fundera på det. Det enda negativa jag har att tillägga är att snön valt bort Boston från kartan än så länge. Vit jul är ett mycket känsligt ämne för mig som kommer från vitaste och kyligaste Norden. Hehe.

Förra helgen var jag ju som sagt ledig. Min sista lediga helg? Hur hände det? Hur som helst valde jag att spendera den i Boston, det här stället är ju mitt andra hem. Sov hos Jossan i Weymouth, hade lektion på MassBay, var på IKEA med Jossan och Josephine och köpte massa julnödvändigheter och käkade, var på överraskningsfest för Anna i Hingham och spenderade hela söndagen med Geoffrey i Boston hängandes på Newbury Street och i Cambridge. Vi åt både lunch och middag ute, var på bio, han visade mig M.I.T. där han är lärare och pluggar själv, vi diskuerade allt mellan himmel och jord och avslutade kvällen på en bar i Central Square. Först mindes jag inte alls vad det var för ställe. Men när Geoffrey sedan sa "this place remind you of anything?"... det var ju baren där vi var ute förut. När Madde och Johan var med. Hihihi. För kvällen hade de ett liveband som spelade. En bandmedlem sa i slutet "Let us know when to play at your wedding." Hahaha, kul.

Annars... hmm... i helgen firade vi Hanukkah hos Donna och Michael i Newton. Underbar god mat och sällskap. Att jag snart måste lämna familjen Moskow, det svider. Förutom min egen värdfamilj så Keith, Cliff, Donna, Michael och Carla. Och resten av dem. Älskar dem allihopa ju. Något jag inte alls förväntade mig men som värmde så var att Donna bestämt sig för att inkludera mig med alla barnbarnen som fick presenter, en jättefin svart klocka från Bloomingdale's fick jag. Sån underbar familj. Jag förväntade mig aldrig en andra familj över Atlanten men nu blev det så ändå. Och det gör mig så glad.

Johan bestämde sig för att betala hela fem dollar för att skicka över världens finaste brev till mig i helgen. De orden han valde var fantastiska men det som gjorde mig mest tårögd var ändå utdraget ur hans dagbok han hade scannat. Det var ett utdrag från dagen då skulle träffa våra familjer för första gången på Newton Riverside Bus stop i Massachusetts och Hannah, Cecilia och jag också skrev i Johans dagbok. Att få se det gav sån helhet på året. Vi gjorde det här tillsammans.


Jossan på vår lunchrast på MassBay, min sötis ♥


Happy as can be... ha ha


På Anna's 21 års överraskningsfest i Hingham!


Söta svenska tjejer!


Min önskelista ser inte ut att vara så komplicerad, eller hur? ;-)

Christmas tree, my christmas tree



Här är våran julgran! 3,5 meter hög tornar den upp i vårat stora vardagsrum, även kallat "the barn". Eftersom familjen Moskows hus är från 1800-talet så byggde man ihop en andra ladugård tillsammans med husen eftersom man tvingades ta in djuren när det blev för kallt på vintern. Well, i dag använder vi stället som vardagsrum även om vi inte är där inne ofta. Det tog minst tre timmar att dekorera granen varav en timme bestod av att jag och min värdmamma försökte få den att vara rak och stabil... inte det lättaste... men här är slutresultatet. Jag är svag för julgranar, och jul överhuvudtaget. Visst blev den fin?


Black Swan

Förra söndagen då det var det kyligaste jag någonsin upplevt i Boston, skulle jag och Geoffrey från början gå och titta på "Girl Who Kicked The Hornet's Nest". Precis, milleniumfilmerna. Geoffrey älskar böckerna och har även sett första och andra filmen. När vi kom till Kendall Cinema i Central Square... hade de ställt in visningen! Då vi inte hade någon lust att gå ut i kylan igen tipsade biljettkillen om "Black Swan" som hade fått helt fantastisk kritik på olika filmfestivaler runt om i världen... så vi gav den en chans. Efteråt var vi typ stumma och försökte få fram psykologin bakom den. Allt jag kan säga är att den är väldigt psykologisk och att det säkerligen finns hundra olika analyser på den. Det jag vill säga är att den var väldigt bra, helt enkelt.


Uppfixad

När jag och Sam får tråkigt så brukar vi ibland ha kul med hennes mammas iPhone och hennes favoritsysselsättning är att ta foton på mig som hon senare "fixar till". Här har vi resultatet av de senaste sessionerna.... hihi. Kan inte annat än att bjuda på dessa. Jag har gift mig och blivit DJ, mitt kall i livet.


Like time stood still

Någon gång under förra veckan skypade jag med Per och efter någon timme började han leta igenom hans gamla USB minne med massa bilder från förr... hur alla såg ut, inklusive mig själv! Vi var alla tretton en gång. Här har vi Per, version några år yngre. Så söt ju! Och vem saknar inte Sörbyskolan? Helt legendariska minnen från den tiden...


Will they hate me for... all the choices I made?

Äh så här halvt mitt inatten hemkommen från hanukkah firande frågar jag mig, är det någon som skulle vilja ta över min blogg? Det kommer bestå av att du förmodligen ringer mig varannan dag (åtminstone) och sorberar vad som hänt och sedan skriver, rätt lättvindigt eller också ibland riktigt dramatiskt med just a smiiitch av ironi. Någon? Vad jag erbjuder i gengäld är typ 1/5 av min garderob (jag kommer inte kunna ta med mig allt hem), eller om du är av det manliga könet... tja... jag har mycket chips och kakor och sånt. Eller kanske två dollar om du är okej snäll och uppdaterar ofta.

Den här bloggpausen är ett skämt... jag också ibland. Jag önskar att jag hade tid med att uppdatera er just i detta läget men jag måste sova. For real. Ska upp om sex timmar igen. Jag visste i förhand att det skulle bli körigt på slutet med jobb/uppleva USA/planera för Sverige/leva för mig själv och träffa alla innan jag åker hem. I'm doing my best... även om det inte känns tillräckligt ibland.


This is a call to all

Min förkylning börjar bli bättre! Yay moment big time. Har inte blödit näsblod på två dagar och snorar inte så mycket längre... finally. Men tog en vecka att bli bättre. Skruttigt. Peppar peppar att det inte blir någon mer sjuktid innan jag åker hem. Har jag rätt kommer jag väl som vanligt bli ordentligt sjuk precis innan jag ska åka eller när jag kommit hem. Det är något jag alltid blir.

I'm off till monday morning! Jag går in på min sista lediga helg. Vad hände med tiden? Jesus... Jossan kommer och hämtar upp mig om tjugo minuter och sen ska vi ha fredagsmys hemma hos henne i Weymouth. Vi måste också göra vår läxa till imorgon som ingen av oss lyckats göra. Imorgon blir det college på MassBay i Wellesley och senare IKEA då andra Josephine från New Hampshire också följer med och kanske hennes norska tjejkompis också. Mat mat mat. Här går mattåget. Woop woop. Ska prata lite med Henrik tänkte jag. Jag har väl tagit upp hans historia förut? Henrik jobbar på matavdelningen på IKEA i Stoughton och kom till USA för ungefär trettio år sedan som turist men tja, "råkade", göra en tjej gravid och bestämde sig då istället för att stanna här och sen dess har han jobbat på IKEA. Han är skön, jag gillar honom. Får se om det blir fest på kvällen på South shore eller vad jag gör. På söndag blir det i alla fall Boston med Geoffrey tror jag... 

Vi hörs senare! Ha en underbar helg! ♥


Jag och bästa Jossan ♥


Gävles julbock har egen cam


Är det meningen att jag ska börja gråta av hemlängtan nu?
När mamma berättade att julbocken i Gävle hade egen webcam på merjuligavle.se var jag inne och glodde direkt... i över fem minuter. Var helt fantastiskt att se bilar rulla ner för Södra Kungsgatan och folk vandra omkring. Det ser ut som, precis när jag åkte. Som att ingen tid passerat. Jag fick en sån otrolig vind av hemlängtan som ven rätt igenom mig. Hemma. Förresten! Om ni kollar på mina första inlägg så har jag skrivit lite om julbocken i Gävle... sjukt att min blogg snart fyller ett år. Så länge har jag nog inte haft någon av mina fyra tidigare. Ta hand om dig julbocken, låt igen jävel bränna ner dig i år. Jag är typ den enda personen i Gävle som inte vill att den brinner.


Out in the barn

Imorse drog jag upp arlset från datastolen efter att ha kollat på sista avsnittet av Americas Next Top Model och fick världens sug efter att rida fast jag förra veckan red ungefär veckans alla dagar (fick en störd träningsvärk) och är förkyld... men det är så underbart att Scottie jag bara kan gå ut till. Första gången det känns som att ha en egen häst faktiskt. Det går väldigt bra med träningen för oss! Min plan var ju att rida till honom så han är perfekt för Sam när jag återvänder hem till Svedala. Har börjat rutat in ängen som en ridbana så han ska lyssna till hörnpasseringar osv. I min tro är han absolut utbildad LA eller även klassen över.

Idag drog jag igenom LC:1 programmet bara för att, helt otroligt att man minns de programmen... lärde ju mig när jag var runt tretton! Fantastiskt. Vi hade lite småmissar men det är detaljer att jobba på. Han är väldigt stadig med grymt fint steg, det är mer rörelserna han behöver få in... men det ska vi kirra! På slutet kunde jag inte hålla mig för att galoppera över hela ängen. Det är fööör underbart. Jag blir lite töntig och tror att jag är med i värsta western filmen. Haha. Jag kanske kan vara statist om jag har tur. Jag menar. Alla kan ju inte rida!

Tog även lite bilder på Scottie och lillpålle Caroline :-) Mina två pluttisar båda två.


Caroline ute i hagen och mumsar på sitt sista frukost hö...


Scottie ♥


Hahaha! Bästa bilden jag fick till på mig och Scottie. Min arm är för kort och hans huvud för stort. Carro, du är ju typ proffs på häst-och-jag bilder... vad är tricket? Haha :-)


Fina häst... älskar honom lite för mycket redan... ♥ 


Tittut, hihi... hon är ju för söt, eller hur? Vem kan säga nej till det fejset liksom? Hihi ♥


Travel the world

Vissa av oss svenskar är uppväxta med skidresor i fjällen eller att resa runt i skandinavien. Det är inte med så stor sorg, handen på hjärtat, att jag kan säga att mina föräldrar tog med mig till andra ställen. Min första resa var jag knappt ett år och varje år sedan dess har vi varit iväg minst två gånger om året till tjugotals olika ställen med Thailand som största favoriten -- såklart. Efter det här fantastiska året med dess möjligheter att se USA, som var min nästa prick på att-se listan, kan jag kryssa för en del ställen. Men USA är långt ifrån färdigt... långt ifrån. Här följer ett axplock ur lite resor jag gjort på senare år... försök att inte hata mig för sepia tonerna på bilderna, jag är helt såld på den färgen. Jag är 20 år... och funderar på vad jag vill göra med mitt liv... alldeles för ofta... jag tror att min mening är att se världen. På något sätt. 


Paris


Thailand, Ma Ya Bay


Kreta


Turkiet


Las Vegas, Nevada


Grand Canyon, Arizona


Marthas Vineyard, Massachusetts


New York City






Los Angeles, California


Concord, Massachusetts


Beloved city... Boston, Massachusetts


Happy hanukkah!

Hej minus 17 grader svenska invånare och i alla fall över noll grader fellow americans... :-)

Mina värdbarn är både kristna och judiska eftersom min värdmamma är kristen och min värdpappa var jude. Att lära känna familjen Moskow har varit helt underbart men vad jag vill sätta poäng på att jag är så tacksam för är att det fått mig att bli ännu mer öppen för saker jag inte vet så mycket om. Efter detta år kan jag så mycket mer om judendom. Hur judendomen från Ryssland där de ursprungligen kommer ifrån satt sin prägel över vilka de är idag. Så, igår var första dagen på det åtta dagars långa firandet. Varje kväll tänder vi ljus och sjunger och mina värdbarn får små presenter för att på den åttonde och sista kvällen få något större. Riktigt mysigt har vi, och mina värdbarn berättade om traditionerna runt hanukkah så fint igår och sjöng för mig. De kan vara riktigt söta ibland. Varje dag blir det lite jobbigare när Sam pratar om hur mycket hon älskar mig och inte vill att jag ska åka, och en stor del av mitt hjärta känner likadant. Men men, jag kommer hälsa på redan nästa år hoppas jag.

Ingen förändring i förkylningen förutom att jag inte blödit näsblod idag... än. Peppar och salt. Sam är också sjuk och hemma från skolan den här veckan så jag får springa lite då och då med isglass och mat till henne. Skulle träffat Anna imorse innan hon åker till Chicago imorrn, men då blev det ju inget av det. Böh. Vi har köpt våran gigantiska julgran från Wilson farms i Lexington. Den är huuuuuuge. 3,5 meter hög. Minst. No kidding. Så i eftermiddag blir det förmodligen dekorering av den och lite annan pyntning. Efter helgens IKEA och inhandling av julgodis är det bara snön, Kalle Anka och alla er där hemma som saknas inför min jul. Men en amerikansk jul kan nog ändå bli en upplevelse!

I helgen är jag äntligen ledig och kommer då befinna mig hos bästa Jossan i Weymouth för fredagsmys, college på lördag (måste måste måste göra läxan ikväll), IKEA (!!!) kanske lite fest om jag orkar och sedan på söndag ska jag träffa Geoffrey i Boston. Det kan bli sista gången, jag vet inte när han åker hem till Frankrike för julen. Han pluggar ju och är lärare på M.I.T. så det kan nog vara skönt med lite break snart. Sist vi träffades beklagade han sig över att hans lärare bett dem jämföra olika energisystem, jag hänger med så gott jag kan. Outsmartad. Haha! :-)

Nu ska jag springa upp och hjälpa till med att sätta upp julgranen... ska ta kort på den när vi dekorerat! Kvällens projekt, så fort jag slutat, är att göra läxa, kolla om man kan ladda hem Kalle Ankas julafton, skriva en budget och svara på mail. Det kommer säkerligen hända. Puss ♥


Space bound


You must be a socerous 'cause you just did the impossible... gained my trust
Walk down this road all alone, it's no ones fault but my own
It's the path I've chosen to go
Like trying to start over

Snart är vi hemma igen vännen

Detta inlägget är tillägnat Elin Pettersson, min fina vän som också är au pair nere i Wilmington, Delaware. Jag saknar dig varje dag och önskar att vi bodde närmre varandra i USA. Dagar som dessa skulle jag bara vilja finnas vid din sida och bara prata ut om allt och inget och inte kort mellan barns läxor och simlektioner. Men jag är glad att vi gjorde detta tillsammans, den här resan, som vi på sitt vis alltid kommer dela.

Från mina utbrott när jag trodde att jag hade en prick i registret när vi fyllde i ansökan i mitt vardagsrum -- till att springa runt på stränderna i Los Angeles. Walk the streets of New York, eller när vi bara skrattade åt "Prins Carl Philip" i ditt rum i Wilmington. Snart är vi hemma igen och bara kan hänga med alla i Gävle, och sen åka ut på nya resor tillsammans. Jag finns alltid här för dig, alltid. Bara ett telefonsamtal eller sms bort. Älskar dig min snuttegrutta!!! ♥♥


"Oh you fancy huh?" ;-)

Nej men... det är lugnt du

Mitt näsblod vägrar att ge sig och jag har blödit i runt en halvtimme en eller två gånger varje dag nu sen i fredags (med undantag för idag... än... peppar peppar). Det blir en ond cirkel eftersom jag är så förkyld så blir slemhinnorna torra i näsan vilket orsakar mina rätt ytliga blodkärl där att spricka upp för vad som helst ungefär, och när de väl skapat en skorpa efter blödningarna så löser allt jävla snor upp den igen. Medicin 101. Varför har inte jag 20.0 och får gå läkarlinjen liksom? Haha, nej men helt seriöst. Jag vet att näsblod är helt ofarligt och att man alltid upplever mängden blod som större för att man sväljer hela tiden (och rapar blod senare)... men det är psykiskt påfrestande och bara jobbigt.

Så cut to the chase -- jag och min värdmamma kom överrens att det kanske skulle vara en bra idé att uppsöka läkare men hon visste inte riktigt vad som gällde för min försäkring (Cultural Care au pairer är covered av Aetna) i USA. Visst skulle jag kunna gå till akuten men det vore nog bättre att boka en tid för en sak som denna. Så hon sa att jag borde kontakta min LCC. Eftersom jag inte helst får prata i telefon när jag jobbar så smsade jag henne, det har fungerat bra förut med sms kontakt eftersom hon svarade i söndags på mina frågor om kvällsmötet, men... nu idag, snart 24 timmar senare, har jag inte fått ett svar. Jag förstår att hon är riktigt upptagen, hon har fyra barn tror jag och jobbar på mina barns skola. Jag respekterar den tid hon behöver. Men... haha... hoppas jag inte behöver hjälp sen när björnen i Concord attackerar mig. Då är det nog kört om jag får svar dagen efter. Hahaha. Nej men... det är lugnt. Kolugnt.

RSS 2.0